Нов бомбен мейл: "Смърт за държавата и цялото общество!"

Директори искат ясен протокол за действие в такива ситуации
28 мар 2023 10:50, Стела Стоянова
135
Нов бомбен мейл: "Смърт за държавата и цялото общество!"
Снимка БГНЕС

Авторът на имейла за бомбена заплаха, който вчера изпразни десетки училища в три града, днес е изпратил ново послание. За това съобщи във Facebook директорът на 119-то СУ Диян Стаматов.

Освен София, Бургас и Варна, днес потърпевши са и учениците от Сливен.

Още по темата
Писмото гласи: "Цялата човешка раса ще бъде унищожена. Ще ви поставим на колене. Във всички училища в София има самоделни взривни устройства и скоро те ще взривят всички вас. Смърт за държавата и цялото общество".

Адресът отново е на предишния подадел - Егор Синянский. Стаматов дори предположи, че това е някакъв бот или софтуер за масов спам, настроен да пуска съобщения в 9 часа всяка сутрин. Под поста му имаше и коментари, че по този начин е възможно да се провали и изборния ден, тъй като гласуването става именно в училищата.

Стаматов постави и въпроса за обновяване на протокола за действие при подобни ситуации, тъй като сегашната инструкция е отпреди 23 години."Необходим е точен протокол с ясни стъпки, които да се следват", допълва той.

Припомняме, че вчера същият автор разпространи мейл до училища в София, Варна и Бургас със заплахи за заложена бомба и учениците бяха пуснати за 24 часа.

Тази сутрин имаше и телефонна бомбена заплаха в 22-ро училище в столицата.

Вижте кадри от столичното 22-ро училище в галерията на фотографа Димитър Кьосемарлиев

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стаматов да почисти графитите в София
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стаматов да боядиса блажна боя и да почисти графитите ама всички училища
54
2
 
4
 
! Отговори
Бай Пешо преди 1 година
Ами като няма държава, така ще бъде. Директорите отдавна са се оставили по течението, не предприемат нищо, чакат заповеди отгоре. Тези отгоре ги няма никакви и са заети в момента какви интриги да врътнат, че ако може да останат пак те след изборите. И така всичко си върви по инерция вече години наред. Тази зима го показаха. Месеци наред се върти скарлатина в училищата, и няма кой една паралелка да карантинира. Чакат отгоре да им кажат, а тези отгоре гледат да не разсърдят избирателите. Трагедия.
53
3
 
2
 
! Отговори
Решение на проблема преди 1 година
Децата и без това се самообучават по интернета. Да им преподават уроците по интернета и няма да има риск !
52
3
 
7
 
! Отговори
Майна преди 1 година
ВЕЧЕ СПЕЦИАЛИСТИ СЪОБЩИХА, ЧЕ МЕЙЛА Е ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БГ, ОТ БУРГАС. ЩЕ ГО ХВАНАТ ИДДДЕОТТА! Ученик е. Изкукал от дрогата.
51
1
 
5
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 1 година
Точно заради изборите е. Уж цялата раса, пък само в България има такива мейли май.
50
2
 
1
 
! Отговори
Решение на проблема преди 1 година
Децата и без това се самообучават по интернета. Да им преподават уроците по интернета и няма да има риск !
49
2
 
5
 
! Отговори
майка преди 1 година
Сакън! Така да ми прецака ходенето до мола, после на кафе и срещата с любовника! Имах планове за днес! Ако хвана автора на писмата ще го ошамаря! Възпитавайте ги тия деца! Не трябва така да провалят плановете на възрастните!
48
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изключете нета и заплахите ще спрат, простолюдие калпав материал а уж имаше ай ти социалисти мухаааа ,Хакерите на джуджето си правят самовара с България
47
2
 
3
 
! Отговори
наблюдател преди 1 година
Медийният директор пак в акция. Единственият директор на света. Като му видя физиономията, ми става лошо. Други няма ли, бе? Или тоя е най-гласовит?
46
13
 
2
 
! Отговори
MОН преди 1 година
Скъпи майчички, с прискърбие искам да ви съобщя, че пролетната ваканция ще започне по-рано от предвиденото и ще трае по-дълго време;))) Мислехме да пускаме децата във ваканция, само 15 мин преди първия ядрен взрив, но уви, принудени сме да направим изключение поради извънредните обстоятелства;)))
45
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чудех се с какво ще отклонят вниманието ни около изборите, очаквах компромати, но тук се намесват свежи идеи - терор в училища е добро попадение! Всички сме засегнати от този проблем, кой ще мисли за избори?
44
1
 
0
 
! Отговори
Турист преди 1 година
Има сигнал и във 2 СУ
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 "А познайте за кого ще гласува авторът на писмото!" За никого, защото очевидно е ученик. От София е щом днес заплахата е за училища в София. Могат още да свият кръга като видят в кои класове от заплашените училища са планирани тестове за днес и утре. И след това още, ако проверят кой се е издънил наскоро по съответния предмет. Но няма да направят всичко това, щото то пък ся мноо сложно... Иначе лично мен хлапето ме кефи. Добре е измислило нещата и се вижда, че е умен човек.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да не оглупяваме съвсем преди изборите. Партиите нямат нищо общо с това. Децата и без това се самообучават по интернета. Да им преподават уроците по интернета.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да не оглупяваме съвсем преди изборите. Русия и САЩ нямат нищо общо с това. Това си е наш проблем. Децата и без това се самообучават по интернета. Да им преподават уроците по интернета и няма да има риск.
40
3
 
3
 
! Отговори
Public enemies преди 1 година
Тоя човечец има сериозен вид, а по цял ден се занимава с простотии и сигурно взема хубави пари за това :)
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре имам въпрос и малко храна за размисъл, на изборите на първите места са Герб и ПП които са привидно про-западни. Кой има интерес да се провалят изборите и открито русофилския ни президент да управлява чрез служебно. Краварите от Козяк или *** от Драган Цанков ? Вземете си размърдайте тез тикви, че баце ще се окаже прав че нийнсме прости и той ***.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха.Тя вече е унищожена държавата.А и общество няма, защото и семействата са унищожени.То затова и партиите са на тоя хал и не могат да си изберат редовен кабинет.
37
2
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 1 година
правилно, да се учат он лайн, тогава няма страшно

Спонсорирани публикации