"Ще се стреля" - нова порция заплашителни имейли в училищата

Някои от тях минаха на дистанционно обучение, за да не губят учениците материал
29 мар 2023 13:29, Стела Стоянова
66
"Ще се стреля" - нова порция заплашителни имейли в училищата
Снимка БГНЕС

Нова порция заплахи получиха 18 варненски училища по имейл адресите си. Този път съобщенията гласяха, че ще се стреля, съобщава БНТ. Предишните два дни учебните занятия в няколко града бяха прекратени заради имейли, че в училищата са заложени бомби.

Подателят също е различен от предходните два дни, когато на писмото с бомбените заплахи се виждаше името Егор Синянский. Учебният процес няма да бъде преустановен на този етап, но през целия ден ще има засилено полицейско присъствие, уверяват от Областната дирекция на МВР във Варна.

Обичайните бомбени заплахи по имейл получиха 35 училища в София, сред които и Финансово стопанската гимназия, около 10.05 ч. тази сутрин. Някои от образователните институции, които днес са получили сигнали, все още не са възстановили учебния процес след вчерашния ден. Част от училищата, които получиха заплахи в два поредни дни, преминаха към забравеното от времето на Ковид-19 дистанционно обучение, за да не губят учениците материал. На други места директорите са обяснили, че няма как в запечатано и охранявано от предния ден училище да бъде внесено взривно устройство и затова възстановяват занятията.

В Бургас също продължават заплахите за поставени взривни устройства. Днес имейли са получили 2 училища - Руската гимназия и ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията". Основното училище е получило заплашителното съобщение около 8:30 ч., а заместник-директорът е призовал по уредбата всички да напуснат сградата. Голяма част от личните вещи на децата са останали вътре в училището, което ще остане затворено до утре.

В област Плевен са постъпили 7 сигнала по имейл за поставени бомби в училища, съобщава говорителят на ОДМВР Марияна Цветкова, цитирана от БНР. Полицията проверява всяко заплашено учебно заведение, като до момента не е открито взривно устройство. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия. В Ямбол 8 училища за получили заплашителни имейли, като учебните занятия са прекратени в рамките на 24 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А защо изборите се провеждат в училища. Защо не ги правят в милицията .
38
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още по-рано беше оповестено - тук , на този сайт, че разследването води към хипотеза за руска хибридна атака.
37
6
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 1 година
Много ги разбирате тия работи хаха. ВПН, логове, компании, телекоми.....вие си мислите че хакерите пасат трева. Ще му хванат цървулите! Това че си намерил някакъв ИП адрес не значи абсолютно нищо. Най добрата защита е физическата бариера! Там където сигнала преминава от цифров в аналогов. Там всякакви проследявания удрят на камък. А отвъд физическата бариера може да има всичко и сигнала може да идва от всякъде. От всяка точка на света. Върви го търси.
36
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На несериозни заплахи не трябва да се обръща внимание.
35
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко е заради поредните предизвестени избори които така или иначе се провеждат в училищата внася се смут в хората да има може би по малко процент на гладували
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доколкото е известно до момента се предполага че е работа на американски хакер , хакера е издирвано лице и в Америка за други престъпления, но дори да бъде арестуван в САЩ , американците няма да го предадат на българското правосъдие.
33
3
 
5
 
! Отговори
Абе преди 1 година
Обявете награда и дайте достъп до логовете на Виваком или телекома от който са се обадили да видим няма ли начин? След това Впн компанията един телефон да се обади съдия че иска логовете. И само на впн ще ми стане. Само да не излезе някой Украйнец от окопа...с телефона си.
32
8
 
9
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Украинци, които искат да насадят омраза към руснаците. Точно това е , даже и псувните в предните съобщения са били такиа, с които завършват обръщенията си украинци, когато не са съгласни с нещо, няма да цитирам, че е е грозно. Никой няма да се занимава с някакви си училища в България да ги заплашва. Хакерските атаки са да се разстрои работата на важни институции, стратегически обекти.
31
6
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
И кой ще стреля и къде??? Копейката и Болен ли? :)))))))))))))))))))))) И двамата са некадърници.
30
1
 
5
 
! Отговори
Функция преди 1 година
На един луд колкото повече внимание обръщате, по на интересен ще се прави. Който и да е зад това, заслужава ....! Не може такава гавра със всички. Има си мярка. Тоз е преминал всичките.
29
5
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
До ВЪЗРАЖДАНЕ-ВАРНА.......... хапченцата веднага, другарю!!!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ли не са намерили "бомбаджиите"?
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Ноев да се осъди за престъпления срещу републиката, издаване и разгласяване на военни тайни на врага, вестоносецът на Путин да се осъди. Хвалещите се предатели на България да се осъдят.
26
5
 
8
 
! Отговори
Хироу Мустафа преди 1 година
Осъществяваме американската мечта и живот и в България;))) Не може при нас да е така, а в подопечната България, иначе и да казваме, че България ее евроатлантическа държава с евроатлантически ценности. Коя е първата атлантическа ценност? Човешкия живот е свещен! А, втората? Втората е, че това не го гарантира никой! Ще се стреля, разбира се, в демокрациятъа, това е част от правото на свободно изразяване. Вижте, така се е формирал САЩ! Нал виждате, филмите за Дивия Запад? Те, тва е САЩ!
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Името си е написал човекът. Да не би някой да не се досети откъде е.
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки отвсякъде си прави гаргара с тази държава !
23
6
 
4
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Възраждане на 3 езера!!!!
22
0
 
14
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
...ДАНС...каде дремят ?!!
21
4
 
5
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ-ВАРНА преди 1 година
Не се страхувайте Възрожденци. ГЛАСУВАЙТЕ. Целта им е ниска избирателна активност защото знаят ,че ние се борим за висока такава. Искат да ни натикат в ъгъла но ще дойде време разделно и ще платят с кръвта си за всички злини които са причинили на нашата родина !!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намесихте и изборите от нищото .... Пък нали видеонаблюдение ще има..... много смърдите нещо