"Ще се стреля" - нова порция заплашителни имейли в училищата

Някои от тях минаха на дистанционно обучение, за да не губят учениците материал
29 мар 2023 13:29, Стела Стоянова
66
"Ще се стреля" - нова порция заплашителни имейли в училищата
Снимка БГНЕС

Нова порция заплахи получиха 18 варненски училища по имейл адресите си. Този път съобщенията гласяха, че ще се стреля, съобщава БНТ. Предишните два дни учебните занятия в няколко града бяха прекратени заради имейли, че в училищата са заложени бомби.

Подателят също е различен от предходните два дни, когато на писмото с бомбените заплахи се виждаше името Егор Синянский. Учебният процес няма да бъде преустановен на този етап, но през целия ден ще има засилено полицейско присъствие, уверяват от Областната дирекция на МВР във Варна.

Обичайните бомбени заплахи по имейл получиха 35 училища в София, сред които и Финансово стопанската гимназия, около 10.05 ч. тази сутрин. Някои от образователните институции, които днес са получили сигнали, все още не са възстановили учебния процес след вчерашния ден. Част от училищата, които получиха заплахи в два поредни дни, преминаха към забравеното от времето на Ковид-19 дистанционно обучение, за да не губят учениците материал. На други места директорите са обяснили, че няма как в запечатано и охранявано от предния ден училище да бъде внесено взривно устройство и затова възстановяват занятията.

В Бургас също продължават заплахите за поставени взривни устройства. Днес имейли са получили 2 училища - Руската гимназия и ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията". Основното училище е получило заплашителното съобщение около 8:30 ч., а заместник-директорът е призовал по уредбата всички да напуснат сградата. Голяма част от личните вещи на децата са останали вътре в училището, което ще остане затворено до утре.

В област Плевен са постъпили 7 сигнала по имейл за поставени бомби в училища, съобщава говорителят на ОДМВР Марияна Цветкова, цитирана от БНР. Полицията проверява всяко заплашено учебно заведение, като до момента не е открито взривно устройство. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия. В Ямбол 8 училища за получили заплашителни имейли, като учебните занятия са прекратени в рамките на 24 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
6
 
! Отговори
Лудото Ленче преди 1 година
...ДАНС...каде дремят ?!!
18
4
 
2
 
! Отговори
Чук и Гек преди 1 година
Речено е в Книгата - ,,В началото бе Словото!" Боят предстои! Най големите демокрации са се утвърдили с ,,Колт" в ръка! Така налагат демокрацията и по света! Там, който е засегнат, купува три пистолета, още толкова полуавтоматични пушки и една автоматична, гранатомет, 15 бомби, отива в съответното учреждение и защитава правата си свободно!
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината е, че за пореден път ви правят смешни, както с НАП и мн други
16
1
 
6
 
! Отговори
Мосю Густав преди 1 година
На ТикТокърчетата не им се учи, явно.
15
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някой не му се учи, а на други не им се работи. Закривайте училищата и без друго там само си цъкат в телефоните и нищо не научават вече.
14
0
 
3
 
! Отговори
До 13 преди 1 година
Ще има ... Дедов ще има.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навремето през 90-те години имаше много заплахи за бомби. Тогава се обаждаха по телефона или пращаха хартиено писмо. Обикновено извършител се оказваше някой ученик. Но сега децата работят с по модерни технологии и могат да заплашват стотици институции едновременно. Едно 12 годишно може да подлуди цялата държава.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Егор Синянский" ееееее ама 100 % е руснак .... Хахахаххахахаха смешнициииииии
11
1
 
4
 
! Отговори
Ъц преди 1 година
Ъъъ... туй кът срелбата у Нешвил, САЩ, преди два деня ли шъ или как? Ако си спомняте там ЕДНО на 28 години дету не знаеше - мъж ли е или жена, влезе у школото и уби три деца и трима преподавателя!
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А големите хакери от БОП какво правят?Тези меили са изпратени от някъде все пак, нали? Хубаво, вероятно са прикрити с чужд адрес, но защо не се запитат от къде този дето тероризира цяла държава има мейл адресите на тези училища?Да не би да е търсил някой наскоро нещо от рода на списък с училища в гугъл. ЧА може след това да е посещавал и сайтовете на въпросните училища непосредствено преди да изпрати заплахите. Защо не прегледат логовете на уеб сървърите им, предполагам, ще има съвпадение на ИП?
9
2
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 година
Идват избори, Америка за България намеси и децата.
8
11
 
7
 
! Отговори
хахаха преди 1 година
Безсилието на рашките пияници си казва думата.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
сметайте колко е зле цялата ни администрация, полиция и всякакви институции щом се връзват на маил боммби, нема се учуда ако вземат та платат и некой лев на нигерийски измамници:)
6
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Асан не само ще гласува ами и няма да е от България. Някои канадци така решиха.
5
2
 
8
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Асан не гласува да не яде калашника :)))
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако ППДБТ+ спечелят ЩЕ СЕ СТРЕЛЯ!
3
3
 
3
 
! Отговори
Фен на Вики Джъстис преди 1 година
Въвеждайте "ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ" и взимайте незабавни мерки срещу "КУРШУМА ВИРУСА". Да не забравите този път да не спите не цяла нощ, а цяла седмица, преди да оповестите решението. ХАХАХАХАХА
2
20
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
Очакваната избирателна активност над 55-60% не се харесва на Кремъл. При ниска активност руските партийки Вгъzраждане и БСП ще вдигнат процента. Иначе са мижава работа :)))))))))))))))))))))))))))))))))
1
7
 
7
 
! Отговори
Урсула преди 1 година
Калашници има ли :)))