Ученици са стресирани от сигналите за бомби

Обект на заплаха през днешния ден са били повече от 20 училища в София
Обновена: 29 мар 2023 22:50 | 29 мар 2023 22:30, Йоана Цонева
15

Вече трети ден български училища биват затваряни заради заплахи по имейл за бомба.

Предупреждения са получили учебни заведения в 6 области - Софийска, Ямболска, Сливенска, Плевенска, Добричка и Бургаска.

Обект на заплаха през днешния ден са били повече от 20 училища в София. Те ще останат затворени за 24 часа, а прокуратурата ще разпита директорите.

"Имаше известно притеснение сред децата, сред тези от 1-4 клас имаше и разплакани", коментира директорът на 119 СУ Диян Стаматов пред Bulgaria ON AIR.

Децата споделят, че първоначално не са знаели какво се случва, заради което са били притеснени. Част от тях са се уплашили още, че родителите им няма да успеят да ги вземат навреме.

Рано сутринта заплаха по имейл е получило и ОУ "Александър Георгиев - Коджакафалията" в Бургас. По това време децата са закусвали. "Организирахме ги и нямаше проблеми", отбеляза учителката Камелия Стоянова.

Децата са изчакали своите родители на градския площад. "Извратено е да се подиграват с малки деца. Дано властите скоро се справят с проблема", категоричен бе един от тях.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 2 месеца
Стресирани друг път. Предоволни са, че няма да ходят на училище
10
1
 
5
 
! Отговори
даскал преди 2 месеца
Брей, от къде измисляте подобни глупости бе? Стресирани били. Не разбрахте ли, че днешното дебелокожо, невъзпитано, лишено от съвест и емпатия поколение, се стресира, само ако счупи или изгуби телефона. Не им приписвайте качества, които не притежават.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо учениците са информирани подробно ? Пък после били стресирани.
8
0
 
5
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 месеца
Стресирани били, друг път! Списателите на тия дописки в dnes.bg явно са забравили. че в началото на 90-те фалшивите сигнали за бомби по училищата бяха едни от най-лесните начини да си издействаш свободни часове.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абе това 119 училище всеки ден ли го заплашват, че все неговият директор се изказва? Мислех, че заплашват различни училища.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съветските служби работят денонощно.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ще лекуват стреса с няколко цигарки с тревица, две-три водки, биричка за разредител и яко чалга.
4
4
 
21
 
! Отговори
Илиян преди 2 месеца
Ще свалят стреса с по един чадел и светло пиво по пейките ,бъдете сигурни ха.
3
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Цели се ниска избирателна активност идната седмица за да може статуктвото на ГЕРБ и ДПС да се запази иначе ПП и Възраждане ще ги изметат от управлението.
2
6
 
17
 
! Отговори
На един преди 2 месеца
от родителите му било причинено огромно неудобство, понеже му развалили работния ден и личните ангажименти. Значи работата е на първо място, после идват личните ангажименти и накрая - грижата за детето му. То не е сред приоритетите и не е личен ангажимент, някой друг трябва да се погрижи за него.
1
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От какво са стресирани ти икльовци? Ние през 90-те също имахме сигнали за бомби и не сме се правили на жертви.