Приемат заявления за подкрепа на ученици

Обявиха изискванията
23 юли 2023 14:12, Росен Стойчев
5

Агенцията за социално подпомагане приема заявления за еднократната помощ от 300 лв. за ученици. За следващата учебна година ще има промяна - вече и родителите на ученици, записани във втори, трети и четвърти клас, ще имат право на финансова помощ, а не само родителите на ученици от първи и осми клас, както беше досега. При тях еднократната помощ се запазва, съобщи Bulgaria ON AIR.

Корнелия е майка на ученик от първи клас. За да може да получи помощта от 300 лева, тя ще иска бележка от училището, в което учи синът ѝ.

"Ще получим бележка, доколкото знам. Поинтересувала съм се, че наистина предлагат, но за момента не съм се задействала все още по организацията на документи", каза тя.

Още по темата

"Всеки един, който желае, може да отиде в Дирекция "Социално подпомагане" по местоживеене и да подаде заявление за ползване на помощта. Срокът за подаване на тези заявления е 15 октомври. Достъпът до този вид помощ е без всякакви ограничения, така че всички родители могат да кандидатстват", заяви социалният зам.-министър Мая Василева.

Заместник-министър Василева уточни, че единственият критерий е детето да ходи на училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: ученициBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Айдеее,юруш на авантата.Сега всеки ще иска да вземе тези пари.Стига с това сиромахомилство.Подкрепяте мързеливите,а не ги стимулирате да работят и печелят.
4
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който няма пари за децата си - ми да умират там ли да бягаъ, ко на и терва нас
3
4
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 9 месеца
Правите си удоволствия , не мислите за последствията , после се оплаквате от последиците и брутално и нагло протестирате , че другите и държавата са длъжни да ви издържат и помагат .
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Пак ли ше трошим държавна оара за гшупости?
1
1
 
4
 
! Отговори
чудя се преди 9 месеца
на опашката за подпомагане освен на български на какъв друг език ли се говори ?!

Спонсорирани публикации