Назначиха трима заместник-министри

Назначенията са в три министерства
23 юни 2023 19:00, Александър Попов
24
Назначиха трима заместник-министри

Георги Николов. Снимка: МС

Трима заместник-министри са назначени в три министерства.

Наталия Митева е назначена за заместник-министър на образованието и науката. Притежава богат международен опит в образованието, в това число е заемала позицията мениджър „Стратегически програми за образованието“ в Гугъл. Работила е активно с Колумбийския университет и педагогическия колеж Банк Стрийт в Ню Йорк в сферата на педагогически практики и ефективните технологии за преподаване. Завършила е магистратура по публични политики в Мерилендския университет в САЩ и бакалавър по международни отношения от Колумбийския колеж в САЩ. Заповедта за назначаването на Наталия Митева като заместник-министър на образованието и науката ще влезе в сила от 3 юли т.г. Постът освобождава Надя Младенова, считано от 1 юли.

Георги Николов е назначен на длъжността заместник-министър на правосъдието. Той е съдия в Административен съд-София област. Преди това е бил председател на Районен съд – гр. Сливница. Бил е също военен следовател в Софийска военно-окръжна прокуратура в периода 1997-2003 г. и адвокат в периода 1992-1997 г. По образование е юрист, магистър по право на ЕС от СУ „Св. Климент Охридски“.

Поста заместник-министър в Министерството на труда и социалната политика поема Мая Василева. Тя има дългогодишен ръководен и експертен опит в сферата на социалната политика. В периода 2019 г. - 2022 г. заема длъжността заместник-изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, където отговаря за развитието на социалните услуги за пълнолетни, изпълнението на политиката за хора с увреждания и предоставянето на социални помощи. Има дълъг професионален стаж в община Ловеч, като от 2013 г. до 2016 г. е директор на дирекция „Социални дейности и здравеопазване“. Притежава магистратура по „Публична администрация“ и бакалавърска степен по „Социални дейности“ от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“.

Днес по лични причини Мария Бояджийска отказа да заеме поста заместник-министър на околната среда и водите. Въпреки това, тя ще продължи да работи в областта на околната среда и устойчивото развитие в съответствие с принципите си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
toti преди 10 месеца
Ясно е,че Дянков се е скарал на КИро,завзетите набързо без да пита решения и сега се измъква като ученичка!!!
19
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Бая си арна заместик-министърката на образованието.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Киро просто минава за Видин, през ШуменГеографията му куца, но стана премиер.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Пак вносно менте. Има толкова млади и обичани учители, точно това модно юпи ли, намериха? Трябва да инсталират скрити камери по маршрута й. Над всички парапети...
16
2
 
3
 
! Отговори
Дддд преди 10 месеца
Киро не знае азбуката ,а управлява държавата ,ама то за унищожаване не е нужно да е грамотен.
15
0
 
5
 
! Отговори
Колумбийската преди 10 месеца
МАФИЯ в МОН....Дигитална дрога и други екстри и после "Защо учениците са "фукционално неграмотни"....
14
1
 
7
 
! Отговори
Чужденец преди 10 месеца
Наталия Митева е поредното американско *** в политиката и правителството, като Кирчо, Кокорчо и много други. По "биографията" и си личи.
13
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Замерване с дипломи "WAW!" и мижав резултат. В стил, "добре ли изглеждам"...и "я да им покажа на тези аборигени в България, коя съм.
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
За видим дали всичко това е приложимо в действителност. Дали тази излъскана биография ще свърши нещо за българското образование, от позицията на правителството. Така образован, не е трудно за работиш за гигант, като Гугъл, или в някой световен университет, под ръководството и менторството на големи компании и университети. Но, да бъдеш член на правителство, което управлява посткомунистическа, европейска държава, със всичките й специфики, е съвсем друго.
11
0
 
6
 
! Отговори
😁 преди 10 месеца
Офф ако ще се учим от САЩ на образовабие... Нали знаете глупавия и необразован народ е най лесен за управление... Това ги чака бъдещите поколения: евтина работна ръка в сектори къдетоне се изисква квалификация (метачи, миячии т.н) И ще има 5% богаташки дечица дето ще се образоват някъде другаде. *** кво се чудя то това от 20 години се прокарва сега подмяната ще го постигнат най накрая
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Калинки. Дано не са прекалено некадърни.
9
0
 
10
 
! Отговори
Интересто Как Все преди 10 месеца
Едни и Същи - ето Ви статия от преди 2 години: "Коя е Наталия Митева - американската възпитаничка, предложена от ИТН за министър на образованието и иновациите" - или с Други Думи, няма ИТН, няма ПП, няма ДБ - Кадрите са на Козяк 16.
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
тая с образованието е тотален позор за територията , твърдо миграция в РФ ,после като се ус.ерат купуваме с рублата на безценица ,кайфче
7
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Тия новоназначените бива да почнат да се оглеждат отсега за друга работа - това правителство еедва ли ще изкара до септември..
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Защо не назначават по 10 ?
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До Асан, е тя е за парапета, има данни ;)
4
2
 
16
 
! Отговори
Асан преди 10 месеца
Заместник министър в МОН, без да има представа, какво е да си учител, и едно ей такова ,,чудо,, ще започне да ти дава акъл и да ръси мозъци.Аман от некомпетентност бе.....гнусни сте вече.
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
назначават колумбийки
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Сезона на шуробаджанащината започна каде са ви пуканките
1
3
 
12
 
! Отговори
ужас преди 10 месеца
Вместо да съкращават ,те назначават калинки !!