Ремонтират студентски общежития със 100 милиона лева

Програмата е за две години, кандидатстването започна
Обновена: 16 окт 2023 14:51 | 16 окт 2023 13:12, Камелия Цветанова
8
Ремонтират студентски общежития със 100 милиона лева
Снимка: УНСС

През тази година се прие нова програма за ремонт, реконструкция и обзавеждане на студентски общежития в размер на 100 млн. лв., която ще обхване периода 2024-2026 г. От 9 октомври може да се кандидатства по тази програма и се надявам, че в нейните рамки между десет и 20 общежития ще получат нов облик, и ще могат да се превърнат в модерна среда за самоподготовка на студентите в различни университети. Това каза министърът на образованието и науката проф. д-р Галин Цоков на откриването днес на изцяло реновирания блок 55 "В" в студентските общежития на Университета за национално и световно стопанство (УНСС), на ул. "Проф. архитект Храбър Попов" в София, цитиран от БТА.

Съвременното висше образование и то качественото висше образование, има различни измерения - от дигитализацията, през връзка на обучението с научните изследвания и постиженията, през създаване на подходяща среда за почивка, за самоподготовка и креативност на студентите, каза министър Цоков. След днешния ден нашето висше образование ще се доближи с още една малка крачка към световните тенденции, а УНСС ще получи още една възможност да се равнява с най-добрите университети в Европа, защото ще разшири това ново, обновено и модерно пространство за студенти, където те могат да споделят, да почиват, да се подготвят за изпити и да пишат първите си публикации, добави той.

Министър Галин Цоков отбеляза, че това нямаше да стане без програмата, която започна преди близо три години, за която основна заслуга има и Красимир Вълчев, като министър на образованието и науката тогава, както и Министерският съвет, който тогава я одобри. С близо 100 млн. лв. 22 общежития получиха финансиране, като блок 55 "В" получи финасиране в рамките на 4 178 000 лв. На студентите, които ще обитават този обновен блок, пожелавам здраве, успехи на изпитите и креативност, и творчество в професионалното им израстване, каза в словото си образователният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Пак ли? преди 6 месеца
Пак ли ще ги ремонтират? Колко пъти? Нали имаше разследване за злоупотреби...
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Затова ли пращат студенти в общежития на МГУ .Не видях ремонтирани общежития освен 24 бл..Къде са тези 100 милиона
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Крадат се 100 милиона лева.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Че урвичките дето ги обитават и правят услуги що не си ги ремонтират от печалбата а трябва аз от данъците си да им ги ремонтирам?Не са ли частни като "вишуту" тез общежития?
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да се чете: ремонтират студентски общежития за 10 млн. Наши фирми си поделят 90 млн.