Учителка ударила и посинила дете в забавачка?

Директорката твърди, че не е вярно
Обновена: 24 окт 2023 09:51 | 24 окт 2023 09:51, Стела Стоянова
64
Учителка ударила и посинила дете в забавачка?
Снимка БГНЕС, архив

4-годишно дете е било блъскано от учителката си в детската градина. В резултат на това момиченцето е било посинено, получило е психическа травма и не желае да ходи там. Това твърди бащата Медиан Мосадов пред БТВ.

Детето посещава 112-а градина „Детски мир“ в столичния район „Витоша“. На 19 октомври то не е искало да влезе в градината, но родителите му го изпратили вътре. По обяд дошли отново, за да видят как е и попитали дали могат да го приберат, а директорката разрешила.

„Когато преоблякохме детето вкъщи, видяхме, че има следи на гърба от насилие. Тогава не издържах и реших да направя разследване какво се случва. Детето каза: „учителката ме бутна на леглото и ме удари“, разказва бащата.

Родителите са завели детето на медицински преглед и той е показал, че има следи от удар с предмет. Затова Мосадов е подал жалба в 6-о РУ на полицията в София.

„Проблемът трябва да се реши заради всички деца, не само заради моето“, казва бащата.

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова показала, че насилие от учител върху детето няма.

"Искрено се надявам моите първоначални наблюдения да се окажат верни. В детската градина работи много добър и стойностен екип. Всички учители са добре подготвени и обичат децата", подчерта Петкова.

В деня, за който говори господина, ние с него имахме четири срещи и говорихме как по-лесно да стане адаптирането на детето, включително родителите да идват в групата и да остават, продължи директорката.

Тя е разбрала за нараняванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите в детското заведение. Петкова е поискала писмени сведения от всички служители, които са влизали в групата.

„Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е започнала да съблича детето, защото то е влязло вътре, плачейки, и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, помощник-възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е опитало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е искало да остане с якето. Учителката е била ударена, но най-вероятно и то се е ударило“. Това е научила Нели Петкова от персонала.

„Няма как толкова силно да се удари само. Детето потвърждава, че е ударено с ръка. Искам компетентните органи да разследват случая“, настоява бащата на 4-годишното момиченце.

Текат проверки от полицията и от Столичната община и се очакват резултатите от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: детска градинанасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само и само да не им го вземат социалните, използват горкото дете за лична изгода и на всичкото отгоре пострадалата учителка не само няма да вземе нищо, а и ще има травма за цял живот и провалена репутация! Жива да не бях!
60
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вие изобщо изгледахте ли го това, че ми е интересно къде чухте думата шамар? Детето я е ударило в главата, в случая тя е потърпевша, кога ще започнат да защитават учителите, те са хора, не роботи! Не може да обвиняваш и да правиш репортажи, когато нищо не е доказано! Оронване на дългогодишна кариера, изградена с много труд и за какво? За белег, причинен или от детето, което е буйствало и е тормозено вкъщи от тези родители, които очевидно имат лична изгода и използват най-скъпото си! Потрес.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наредба 5 за броя на деца в група в ДГ- от 12/22деца- моля споделете спазват ли се защото в групата на дъщеря ми са 35 деца по списък- кой ще издържи на тоя напън.
58
1
 
7
 
! Отговори
Случка преди 6 месеца
Синът ми като беше на 5 също каза, че учителката го ударила зад врата. И понеже в нашето семейство не се възпитаваме с шамари и насилие, а той беше много добро дете, беше потресен и не искаше да ходи на градина. Аз обаче го заведох и казах на учителката пред него:" Синът ми казва, че сте го ударили зад врата!" Тя се стъписа и се оправда нелепо, че те децата не слушали и той попаднал пред нея и тя шляпнала него, не че той не е слушал! Казах й, че ако се повтори аз ще взема мерки! И не се повтори.
57
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Всички тук се съгласяваме, че нещо не е наред и сега следва промяна в наредбите за ДГ- аз предлагам- всяка сутрин при прием и при предаване децата да се оглеждат задигайки блузките, каквито бяха приемите когато масово имаше шарка- нека персоналът да се убеди че приема дете без видими белези, и родителите също- за сега това го приемам като клевета- ами ако го е натресъл с вратата на колата, а с някоя врата у дома или на маса...за мен е клевета.
56
1
 
9
 
! Отговори
Истината преди 6 месеца
Боя показва слабост, крясъците - също. Бият примитивните хора, които не са еволюироли.
55
2
 
7
 
! Отговори
Права и престъпления преди 6 месеца
Не само,че нямате право да удряте шамар, а и нямате право да унижавате детето!
54
0
 
5
 
! Отговори
Закон и Ред преди 6 месеца
От гледна точка на международните стандарти, насилие е "всички форми на физическо или умствено насилие, посегателство или злоупотреба, липса на грижи или небрежно отношение, малтретиране или експлоатация, включително сексуални престъпления съобразно изброяването в чл.19, 1 от Конвенцията на ООН за правата на детето, който изисква защитата на децата от всички форми на физическо или психическо на-силие, докато са под грижите на родителите или други.
53
3
 
5
 
! Отговори
Проблемът е ... преди 6 месеца
Всички деца подлежат на възпитание, само че боят не е възпитателна мярка. Вероятно тази възпитателкя също е от групата на хората бити като малки, комплексирана и неграмотна и си изкарва злобата и нещастието си върху малките деца. Към едно дете винаги може да се намери подход и път. Към простите възрастни не може, те вече не подлежат на превъзпитание, с малки изключения.
52
0
 
6
 
! Отговори
П. Петров преди 6 месеца
Боят нищо не оправя, само озлобява и произвежда насилници. Има много други начини за наказване и стимулиране, за да се възпита дисциплина, отговорност, социалност и трудолюбие. Въпреки това, някой хора се раждат социопати и психопати.
51
0
 
3
 
! Отговори
Хахаха преди 6 месеца
До 47. Хванал ти бай *** възпитателя бухалка и се мисли за голям мъж. Че и ти така.
50
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не сте запознати как се държат някои деца още в детската градина, от роднина директорка на такава цитат от дете - "***, знаеш ли кой е баща ми?" - ако съм аз не шамари ами шутове ще има.
49
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сега се сещам за един комшия преди повече от 20 години имаше 5 деца наредил ги един ден и опънал майка им пред тях да видят как стават нещата. Хахах значи човека е бил 20 30 години напред с мисленето пред останалите . Сега му викат сексуално образование
48
1
 
6
 
! Отговори
Възпитател преди 6 месеца
Шамарите НЕ са възпитателна мярка! Шамарената фабрика е закрита изцяло и завинаги! Колкото и да е изкушаващо "да се завърти един шамар" това НЕ трябва да се допуска. Има голямо разнообразие от полезни неагресивни възпитателни техники и информация дори в интернет, не само в книгите, които не включват крясъци и бой.
47
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз бях в детска градина началото на 90те имаше една другарка която пердашеше цялата група ама за щяло и нещяло дисциплината беше желязна . Не помня родител да се е оплакал нито някое от другарчетата да е станал психопат от това .
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 45 "Аз шамара въобще не го смятам за бой ." Ми върви шибни един шамар на учителката, да видим дали няма да те осъди и да й платиш няколко хиляди обезщетение! И не забравяй да й кажеш, че не го смяташ за бой.
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Важното е че ги информират че могат да си сменят пола като пораснат... даже е желателно
44
1
 
7
 
! Отговори
Парадокс преди 6 месеца
От едно бито дете израства или потенциален престъпник, или жертва със смачкано самочувствие с лабилна психика и склонност към самонараняване.
43
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз шамара въобще не го смятам за бой . Разбира се не трябва да се удря за щяло и нещяло
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Когато Детска градина или в частност детската учителка осъдят ето подобни родители за уронване на доброто име чрез изнасяне на неверни, недоказани, умишлено и тенденциозно манипулиране на факти- силно се съмнявам някой да се заеме да реве в Дирекции, Полиции...хора губите си времето- рядко има млади хора да работят в ДГ за сега са бабите, а после кой