Проф. д-р Георги Вълчев е новият ректор на СУ

Той ще наследи проф. Анастас Герджиков
Обновена: 22 ное 2023 20:09 | 22 ное 2023 20:08, Александър Попов
16
Проф. д-р Георги Вълчев е новият ректор на СУ
Снимка: БГНЕС

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ се сдоби с нов ректор на мястото на досегашния проф. Анастас Герджиков.

Проф. д-р Георги Вълчев от Философския факултет е 57-ят ректор на Софийския университет. Той беше избран на балотаж със 198 гласа. На второ място остана проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет.

Четирима бяха кандидатите за СУ: проф. дфзн Николай Витанов от Физическия факултет, проф. д-р Климент Найденов от Геолого-географския факултет, проф. д-р Георги Вълчев от Философския факултет и проф. дпн Милен Замфиров от Факултета по науки за образованието и изкуствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Проф д-р Георги Вълчев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
доц. Мизерников преди 5 месеца
Щом този е станал ректор на Соф. университет, значи всеки може да стане ректор.
11
0
 
2
 
! Отговори
бай Симо преди 5 месеца
Този новоизлюпен ректор е написал три-четири книжки, не повече. И това е много, някои и толкова нямат и пак ръководят. Щом Партията( мафията) така е казала А едно време имаше учени с 15-17 книги и то сериозни монографии, не спомени от "Ганкиното кафене".Учени вече в България няма, има администратори, печалбари, "практици", чиновници. Жалка картина.Падението на българската наука и висше образование продължава с още по-голяма скорост.
10
0
 
3
 
! Отговори
Вълчо Георгиев преди 5 месеца
Този, ако бе учен, в смисъл читав, нямаше да го издигнат и изберат за ректор. И в другите университети е така.За декани също се издигат посредствени хорица.А този бил и ръководен комсомолец, че какъъв друг да е ?
9
0
 
3
 
! Отговори
проф. Пеевски преди 5 месеца
Никакво значение няма кой ще е ректор. Този се определя като "философ", поне така го представят. Философи имаше едно време в този университет-Исак Паси, Ради Радев. Сега остана само Цочо Бояджиев. науката е в колапс, касиерката в мола получава повече от доцент! Това само в България го има. А и СУ не е това, което беше, върви към разруха- ниско заплащане, никакви стимули за развитие, нежелание на младите да се занимават с наука, бездействие от страна на държавата, мизерия, лоши условия.
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Живяли сте и нищо не сте разбрали от видяното. Сега живеете и нищо не разбирате от ставащото около вас. Измисляте си свой виртуален свят за бягство от действителността, в която сте неудачник и некадърник.
7
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Американското посолство избра ректор .. Комунистите и комсолците вече са шпиони на ЦРУ..
6
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ректор трябва да бъде човек на точните науки Помните ли университета по времето на Близнаков, на Сендов....Останалото е ала бала.
5
7
 
13
 
! Отговори
naked truth преди 5 месеца
Този университет не попада в никакви класации. Няма никакво значение кой е неговия ректор.
4
3
 
16
 
! Отговори
Живял-видял преди 5 месеца
Беше комсомолски секретар в Историческия факултет някъде през 1985 -1986 г. Комсомолска номенклатура. Помня го как ни се правеше на важен на една есенна бригада. СУ е застинал безвъзвратно в червеното миналото.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Евала! Само дано МутроКомуниста,не се опита,да го въвлече в бъдещите си " политически проекти"!! Щото Ще свърши като оня с " бенката"!!!-:))
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
НИКОЛАЙ ВИТАНОВ ПРЕЗИДЕНТ!!!!
1
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
В нашата държавица е така. Ръководните кадри от лайкаджийския сектор, ама на световния пазар се ценят продуктите. Е затова няма да ни има на картата