Над 3 млрд. лв. дължат некоректните платци

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 3 списъка с некоректни данъкоплатци
16 дек 2005 16:11,
В публичния бюлетин на длъжниците през ноември са добавени 151 граждани и фирми бяха. 66 лица са отпаднали от бюлетина през изтеклия месец. Данъчните органи са предали на Агенцията за държавни вземания имената на 89 некоректни платци, а на 101 собственици и управители на фирми с неплатени данъци е наложена забрана за напускане на страната и са отнети 87 задгранични паспорта. Това става ясно от съобщение на Главна данъчна дирекция.

Публичният бюлетин на длъжниците съдържа 3 списъка с некоректни данъкоплатци.

Общият брой на некоректните платци в трите списъка е 6712, като неплатените от тях данъци са 3 055 264 650 лв.

В първия списък са имената на физически лица и фирми, които имат неплатени данъци в големи размери – над 5 000 лв., длъжниците не разполагат с имущество и нямат вземания от банки и трети лица и не са се явили в данъчната администрация след изпратена покана.

Вторият списък съдържа имената на длъжници с неплатени данъци в големи размери, които не разполагат с имущество, което за послужи като обезпечение, явили са се в данъчната администрация след изпратена покана, но въпреки това не предприемат действия за плащане на задълженията си.

Третият списък съдържа имената на лица, които разполагат с имущество движимо или недвижимо, върху което данъчната администрация е наложила обезпечителни мерки, но лицата, включени в списъка не предприемат действия за плащане на задълженията си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание