Кремиковци протестират

Работниците искат отстраняване на Прамод Митал, в противен случай - протест
23 яну 2008 09:36,
28
Кремиковци протестират
Снимка: БГНЕС

Ако до един месец не се реши въпросът със собствеността на Кремиковци и не бъде отстранен Прамод Митал, работниците от комбината ще направят протестен митинг в центъра на София с искане за сваляне на правителството.

Може дори да се стигне до блокиране на столицата за 3 или 6 месеца. Това заяви председателят на федерация „Металици“ Васил Яначков на протеста пред Кремиковци.

Яначков посочи, че Кремиковци не е против софиянци, а против правителството и „пожарникаря Бойко“. Около 2000 работници от нощната и редовната смяна се събраха на протестния митинг пред административната сграда на комбината.

Те издигнаха плакати: „Прамод Митал - вън“, „Нов собственик - проспериращо Кремиковци“ и „Станишев, ако не махнеш Митал, ще те махнем теб“.

На английски работниците бяха написали: „Ние не сме слонове. Искаме си парите днес. Ако не, ще ви пометем“. Протестиращите поискаха оставките на петимата зам.-министри членове на Борда на Кремиковци начело с Нина Радева.

Те настояват за отстраняването и на Александър Томов, който според ораторите на митинга „едно говори, а друго прави“ и който е подвел Прамод Митал, че може да не инвестира в Кремиковци.

На плакат бе написано: „Ако краката на лъжата са къси, Александър Томов щеше да ходи по задни части“. Пред протестиращите говориха председателят на КТ „Подкрепа“ Константин Тренчев и зам.-председателят на КНСБ Валентин Никифоров.

Никифоров поиска прокуратурата да се самосезира за това кой е подарил Кремиковци. Всички заедно сме в една битка, която сега започва. Ще я спечелим, каза той.

Тренчев от своя страна отбеляза, че много хора са станали милионери на гърба на Кремиковци. Протестиращите настояха да получат и заплатите си за декември, чието изплащане е трябвало да приключи на 20 януари. Те припомниха, че очакват увеличение на възнагражденията си с 25%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Lenco преди 15 години
Искат хем капитализъм, хем социална справедливост.Къде го дават така?
26
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Подкрепям работниците от Кремиковци.
25
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Кое подкрепяш, бе?
24
0
 
0
 
! Отговори
sas преди 16 години
Подкрепям!!!!
23
0
 
0
 
! Отговори
на когото му е писна преди 16 години
3 до 6 месеца ще блокирате центъра на София ли?! вече всеки за щяло и нещяло идва тука, плесва се и лагерува на жълтите павета... АБЕ ОСТАВЕТЕ ДРУГИТЕ МИЛИОН И ПОЛОВИНА ДУШИ НА МИРА БЕ, като ще протестирате, протестирайте си на групички при парламента/президентството/министерския съвет, а не мъчете всички други с личните си проблеми!
22
0
 
0
 
! Отговори
ХММ преди 16 години
Да време е вече да се сваля правителството и да спрат да печелят за наша сметка!! ограбиха ни!!! Трябва да ги свалим и да им вземем всичко което са си направили като хотели и болници и да остане за Държавата!!!! Да сваляме правителството!!!!!!!
21
0
 
0
 
! Отговори
Krem преди 16 години
От няколко години откакто почна т.н. "раздържавяване" се наъдиха едни т.н. "Инвеститиори"! Кой да спомена Еон(офф), Евн, Митал .....пък и който друг там се сетите....Гад Зееви и другите там гадове......? Ама все крупни "Инвеститиори" ! За някой от тях да има нещо хубаво да се каже ? Ама те на лапаница са дошли бе гопода/другари ! И държавата нали има дял в Кремиковци ? И к'во прай таз нашата държава в лицето на т.н. управляващи ? Каквото и със всички останли случаи ! Остава ги беспрепятствено да си лапат щото и накой се облажва от това ! "Инвеститиори" !
20
0
 
0
 
! Отговори
M.С. преди 16 години
Изцяло съм съгласен стеб !!! И подкрепям металурзите от Кремиковци. Съсипаха селското стопанство.... машиностроенето отиде на кино....Енергетиката си я птисвой БКП мафията... И какво... туризъм.... смешки, погледнете че всички държави дето само на него разчитат са едни от най-бедните в света... там най-лесно се крият доходи и се перат пари.... Нямаш ли металургия, машиностроене, в което включвам и военните заводи, и енергетика....намаш нищо!!! Преди време беше изчислено, че един камион с ракети от военните заводи в казанлъшко, струва повече от цялата реколта от рози.... Само да не се вържат на празни приказки като учителите...
19
0
 
0
 
! Отговори
4e4e преди 16 години
Tova, koeto govorite i pishete sa palni gluposti!!! Kremikovtzi AD do sega e plashtalo i VINAGI SHTE PLASHTA VSICHKO po grafik i NA VREME.
18
0
 
0
 
! Отговори
Prahmodh Midalle преди 16 години
просто и лесно за отгатване е намерението на кмет и архитект да застроят Цялото Кремиковци. И европари ще се намерят за начинанието :"Главният архитект на София арх. Петър Диков също направи предложение за развитие на територията на целия комбинат в модерен финансов и делови център" от ето тук : http://***.stroitelstvo.info/show.php?storyid=38 1727
17
0
 
0
 
! Отговори
Hun преди 16 години
Ama taya durjava pulna s ***.Ami ako gospodata kremikovski mislyat che Stanishev tryabva da im svurshi rabotata, che pravitelstvoto tryabva da im urejda prblemite sus zaplatite to togava se poluchava egati sistemata.Nai mi namirisva na komunizum.Ama ako iskat komunizum shto ne spretnat oshte edin 9/9 i da izberat Stanishev ;-)Shte im opravya durjavata chastnoto predpriyate. Bah mu mamata s chii pari be???Abe maloumna rabota.A kolkoto do tova che sa selyani vyarno e. Vsichkite sa ot nyakude. Kato ne im haresva da napuskat i da si tusyat neshto drugo.
16
0
 
0
 
! Отговори
Димитър Петков преди 16 години
КРЕМИКОВЦИ не някаква си частна фирма, господа, то все пак наистина е СТРУКТОРООПРЕДЕЛЯЩО предприятие за Българя, колкото и да не Ви се вярва - ама както се казва - сит на гладен не вярва, както и обратното между впрочем
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
14, не е точно частно дружество, държавата има 25%. Мисли малко
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
6 право казва - Кремиковци е частно дружество !!! Правителството ли да им плаща заплатите? Като не им харесва - да напускат, ако имат неполучени заплати - да си търсят правата чрез съда !!!Не стига, че продължават да бачкат там, само щото държавата си затваря очите пред това, че Кремът не си плаща дълговете, че трови София и че е перманентно губещо, те и пищят !!! Много от нас тук, в тоя форум, също работим за частни фирми... все едно ако нещо не сме доволни, да искаме правителството да ни оправя живота.
13
0
 
0
 
! Отговори
lusito преди 16 години
az sum rabotnik tam vsi4ki obehtania na saho tomov sa pulni LUJI pisna ni ve4e vseki mesec da se molim da si polu4im parite a da rabotim v naistina ne 4ovehki uslovia i mursotia
12
1
 
0
 
! Отговори
Luboto преди 16 години
И без това този комбинат работи и винаги е работел на загуба ето едно предложение как да се реши проблема - разпродава се цялата собственост там и с парите се излпащат заплатите на работниците в момента до пенсия. И без друго от там пари държавата незнам да е виддяла а само е набутала.
11
0
 
1
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 16 години
Приказките, че КРЕМИКОВЦИ трови София са поредната Пожарникарска изцепка на Мутро-Кмета. Истината е малко по-различна - това самовлюбено арогатно нищожество е хвърлило око на земята под и около Комбината и няма да се посвени да я изтъргува, изхвърляайки работниците на улицата. КРЕМИКОВЦИ дори сега, като работи с намалени мощности, дава продукция за около 15 млн. евро, които обаче потъват в базираните в Англия фирми на Прамод Митал - така че тези, които реват, че било грешка на социализма, май ще трябва да сменят тона. Но хората в България открай време са си били прости и лесноманипулируеми, което пък е добре дошло за продажните журналисти.
10
0
 
0
 
! Отговори
ima li zna4enie преди 16 години
koi normalen sobstvenik ste pozvoli predpriatieto mu da raboti na zaguba,zna4i se celi da bade dovedeno do ***.4ovek kato kupuva neshto go pravi s cel pe4alba,vseki normalen biznesmen go znae.a kremikovci se izto4va nai bezodgovorno i beznakazano.tomov e nai golemia moshennik.
9
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
кремиковци е една дупка! трови 3 млн., не дава заплати, задлъжняло е към всеки към който може да задлъжнее! а кажи ми защо да работи? а и колко народ останаха там да работят?
8
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Виждам тука коментарите на мазни офис-софианчета дето от офиса в кафето и после пак в офиса и вечер на заведение ... :) А бедните селяни дето имали "честта" да работят в Кремиковци за безпари да не смеели да развалят спокойствието на офис-софианчетата ? Тепърва има да видите мазничета.