38% от децата са онлайн всеки ден

Родителите пък споделят, че нямат специален софтуер, който да държи децата им далеч от нежелани сайтове
6 фев 2008 11:46,
21
38% от децата са онлайн всеки ден
Снимка: Dnes.bg

38% от българските деца са онлайн всеки ден. Децата най-често ползват интернет вкъщи - 81%, 14% - в училище, само 7,4% - в интернет клуб.

Това сподели Жюстин Томс от българския детски портал azdeteto.com на националната кръгла маса за безопасността на децата в интернет.

Най-активни онлайн са децата на възраст между 9 и 15 години.

Анкета, проведена сред деца от 6 до 14 години в София, показва, че всички те ползват интернет.

По-голяма част от родителите казват, че контролират децата си, а близо половината имат опасения от това, че децата им ползват интернет.

Над 90% от родителите споделят, че нямат специален софтуер, който да предпазва децата им от посещения в нежелани сайтове, съобщиха организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да, обаче децата на тези с парите програмистите всъщност не са техни, ами жените им са забременели от някой от атлетичните. Нищо лично.
19
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да. така е, но тези, които са програмисти после ще си броят пачките с пари, а спортистите - мухите. НИЩО ЛИЧНО.
18
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Заври си компютъра в *** тогава. Жените обичат силни мъже-спортисти или поне по-атлетични, ами не някакви, дето по цял ден са на компютъра. Едно е да използваш компютър, но друго е да си загубеняк, който само за компютри мисли. Нищо лично!
17
0
 
2
 
! Отговори
Реалистът преди 16 години
Това за контрола е пълна простотия, аз ползвам интернет от доста ранна възраст и никога не са ме контролирали, повечето от нас сме такива специалисти че даже и да не наложат филтриране на сайтовете ще си влизаме където искаме, защото просто разбираме повече от нашите родители...
16
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Да, тези неща не са лоши по само себе си. Зависи от употребата. Човек е най-големият си враг. Факт.
15
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ами като се започне от американските филми...ТОВА СИ Е ЧИСТО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ !!! И не само американските филми. Тъпите предавания и т.н. И НАЙ-ВЕЧЕ ТЪПИЯ РАП И ЧАЛГАТА. ТЕ РАЗВАЛИХА ХОРАТА... !!! ЖАЛКО.П.П. 25-ТИЯ КАДЪР СЪЩО.
14
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Така е, вече чувам за доста хора, които пренебрегват приятелството заради глупавите Интернет форуми. Тук е едно да коментираш под статиите, но места като форума на Планета и другите форуми от А до Я са си чиста загуба на време - такава простотия се лее от там. И ДА ВИ КАЖА НЕЩО - ПОЛИТИЦИТЕ НАРОЧНО НАЛАГАТ УПОТРЕБАТА НА НЕТА, ЗАЩОТО НИЕ ГИ КЪЛНЕМ И ПСУВАМЕ ТУК, ЯДА НИ МИНАВА В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ И В ОБЩЕСТВОТО СМЕ ТИХИ И СПОКОЙНИ ВЕЧЕ. НЕ ИМ ПРЕЧИМ. Това осъзнавате ли го?
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Те не случайно са толкова ***. И аз тотално опростях от как съм в нета - ето сега вместо да уча аз пиша тук и си губя времето, но не мога да спра! Така беше и с телевизията, но понеже съм в опщежитие му дръпнах щепсела от контакта, извадих батериите от дистанционното и вече трети ден не съм поглеждал телевизор. Имам нужда, след като загубих пет години от живота си в гледане на телевизия постоянно. Заради това гано нещо телевизията загубих приятелите си и сега нямам никакви. После ми говорете, че било хубаво нещо. Хубаво е само, ако гледаш в някакви рамки телевизия - 1-2 часа на ден максимум. А не по 5 часа, както аз правех в последните пет години. Телевизията (съчетана с твърде много интернет) ми докарваше постоянно главоболие и депресии. То е като наркотик за мен. А помня, как до шести клас ходехме по паркове и градинки да си играем, как си ходихме на гости, как строяхме къщички на кучетата. Все неща, които изгубих заради седенето в къщи и по-специално заради силата на телевизията. НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ИНТЕРНЕТ И ТЕЛЕВИЗИЯТА ДА ЗАВЗЕМАТ ЖИВОТА ВИ! Созциалните контакти са много по-важни. Тях ги е имало и преди телевизията и интернет. Всичко с мярка!
12
0
 
2
 
! Отговори
Faith преди 16 години
Дайте линк към Прекрасния заек, че да знам кво съ м пропуснала :)
11
0
 
2
 
! Отговори
- преди 16 години
То вече почти всяко дете на 15 години е правило секс, а Вие се чудите как да ограничите достъпа да гледат порно и разни др. неща, много закъсняла реакция, родители! Сами сте си виновни за деградацията на децата Ви!
10
0
 
2
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Още с появата на интернет (с телефонен модем) имаше шанс да попаднеш на перверзници. Всъщност с брат ми сме попадали. Просто ги изключваш. А за тъпите хлапета- ми нали трябва да има естествен отбор:)Мисля, че повечето деца не са толкова ***, че да не разберат това, когато им се каже. Абе направо си ги подковете с диво недоверие в интернет. Децата се манипулират лесно, създайте една здравословна параноя. Пуснете им да гледат Американски Психар, да знаят, че не всеки, дето изглежда нормален, е нормален.Споко, ще го израстат. И после филтри на браузъра и такива.
9
0
 
2
 
! Отговори
Xades преди 16 години
ай ся контра страйк (игра изпалнена с насилие) глупости
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Едно време не е имало сайтове за запознанства и за търсене на сексуален партньор!
7
0
 
2
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Stanley, сигурно не си играл Прекрасния заек, там има доста насилие:)Аз съм имала свободен достъп до компютър и съм изгледала доста дивотии, но това е по-добре, отколкото да си компютърно бос. Нещата се саморегулират, така и самото хлапе ще се научи да си разпределя времето. Е, имаше хора, дето се оплакваха от болест, да не ги изпитат, ама бяха праскали Лара Крофт няколко часа. Иначе ако толкова се опитват да станат хакери- ми може от тях да излязат добри програмисти. Компютрите са новата реалност. И предишни поколения са се занимавали със своите си глупости, така че не е чак такава трагедия.
6
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Една от опасностите в Интернет са сайтовете за запознанства...В България не са никак малко...
5
0
 
2
 
! Отговори
Maffi@ преди 16 години
То това не е само в българия!
4
0
 
2
 
! Отговори
Maffi@ преди 16 години
Всеки нов браузър има ограничител на страниците! Само че първо трябва да разберат какво да ограничат! Второ детето ако се поинтересува и прочете малко повече нищо не може да се скрие от него! И въобще защо трябва да се скрива нещо?Така само ще му се възбуди любопитството!
3
0
 
2
 
! Отговори
Stanley преди 16 години
е да, обаче сега децата вместо да програмират на Бейсик, се ровичкат в нета вманиачени в това как да станат като хакерите по филмите... и да ти кажа много от тях успяват да направат бели... и вместо да играят Прекрасния заек, сега яко блъскат Контра Страйк(игра изпълнена с насилие) или пък се забиват в замундата да гледат порно... с такова ежедневие какво бъдеще има България? !?!
2
0
 
2
 
! Отговори
LOLcat преди 16 години
Ми начи няма нужда от повече детски градини, а една хубава предучилищна интернет зала. А аз съм израстнала с Правец, ама пак сме цъкали по няколко часа на ден. Пишехме програмки на Бейсик и играехме Прекрасния заек.
1
0
 
3
 
! Отговори
цецо преди 16 години
"Над 90% от родителите споделят, че нямат специален софтуер, който да предпазва децата им от посещения в нежелани сайтове, съобщиха организаторите."Има такъв софтуер,но трябва да се поразровят малко повечко,а повечето от родителите са по-неграмотни-компютърно от децата си и може да стане обратното,детето да сложи програми за защита от родителите.