БДЖ невинно за огнения ад във влака София – Кардам

Транспортният министър оневини компанията, но набеди обслужващия персонал на влака
18 юни 2008 17:18,
31
БДЖ невинно за огнения ад във влака София – Кардам
Снимка: БГНЕС

БДЖ не носи отговорност за трагедията с влака София – Кардам. Това е заявил транспортният министър Петър Мутафчиев пред Васил Вичев, баща на Даниел Вичев, един от деветимата загинали в пожара  на 28 срещу 29 февруари, съобщи Дарик радио.

Персонална, а не техническа е причината за трагедията според вътрешното разследване на министерствота на транспорта, заявил Мутафчиев.

"В понеделник, късният следобед, ми се обади неговото пресаташе и ме помоли да присъствам на среща, на която ме кани министърът. Опита се да ме убеди, че причината не е в институцията БДЖ.

Тяхното собствено вътрешно разследване показало, че причината за трагедията не е в техническата неизправност на влака, а се свежда до персонална вина в част от обслужващия персонал на влака.

Той ни каза, че това са кондукторът, началникът на влака, шахнерът. Работата се свежда до най-ниското служебно стълбище”, каза Васил Вичев.

Наблюдаващият прокурор по делото Валери Мирчев казал пред Вичев, че разследването по случая ще приключи в края на месеца с още няколко допълнителни експертизи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Tyler Durdon преди 15 години
Едно не мога да разбера. Ако някой се легитимира с лична карта пред вас, то може да изнасили жена ви, да ви гръмне децата и да запали къщата, докато вие доволно и щастливо потривате ръце, защото знаете КОЙ Е ВИНОВЕН???
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Министъра смята всички ни за ***!!!А кондуктора,шафнера и началника на влака не шах,а друго са играли.В памет на загиналите ще замълча.
8
0
 
0
 
! Отговори
f преди 15 години
БДЖ не е само вагони, гари и релси. Една компания се състои предимно от персонал. Не може БДЖ да е невинно, а служителите му виновни. Освен ако служителите не са били на работа, но те са работели и са допуснали грешка в изпълнението на служебните си задължения. Нормално е да сбърка един човек, но толкова много - явно не са обучени както трябва. За това е виновен шефът им, за организацията също. Шефът им е подчинен на министъра - т.е. и министъра е виновен!!!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
qwno sum tup! shahnera shah li igrae wuw wlaka?
6
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Виновни са внеслите във влака запалимо вещество и възпламенилите го по начин, по който да изгорят напълно два вагона;)
5
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
кондукторът, началникът на влака и шахнерът случайно не се ли водят на работа в БДЖ, така че пак БДЖ си носи отговорност за действията или бездействията на подопечния си персонал
4
0
 
0
 
! Отговори
hmmm преди 15 години
Почти повярвахме, че БДЖ са невинни.. Даа бее.. *** то няма начин да са виновни.. Да не са луди да си поемат отговорността..?!?!? Естествено, че виновен ще е "Джон Доу".. Както винаги след всеки гаф, отговорните си измиват ръчичките и всичко е ОК. Само дето, поредната проява на безхаберие и безотговорност, коства живота на 9 души и съсипа този на още поне 27... Да живее справедливостта! Оле!
3
0
 
0
 
! Отговори
Персонален вагон преди 15 години
Е нема такава държава !!!За какво не носи БДЖ отговорност за старите и амортизирани влаове ли?За това че запазените се продадоха на фирма която да вози работници на фирма близка до ДПС/казаха го в едно предаване/Това не е държава .Този министър трябваше да си е подал оставката,ако беше в нормална държава.И като е персонална вината де е персоната се пита в задачата покрита някаде или в болнични от преживяния шок?Колко лесно прехвърлят вината Евала!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
.... преди 15 години
Е кой е виновен?!Естествено че е БДЖ...да не би пътниците да си виновни?!такава ни е цялата система .....скапана...ако бяха по добри тези влакове това можеше и да не се случи
1
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Абе те и кондукторът, началникът на влака, шахнерът и те са невинни, ама нали трябва да се хвърлят виновници в очите на хората, да е доволен...