Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк

От съображения за сигурност Бойко Борисов обяви промяна в маршрута на събитието, наречено "Аз и моето семейство"
26 юни 2008 14:39,
339
Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк
Снимка: Булфото

"От всички преки на "Витошка" могат да излязат и да ги нападнат. А в Южния парк е по-лесно да ги охраняваме".

Така Бойко Борисов аргументира идеята за промяна в маршрута на гей парада "Аз и моето семейство" в събота, която днес бе изразена в декларация на кметските съветници.

ГЕРБ-съветниците настояха за мярката заради "множеството декларирани закани от различни политически сили за провеждането на паралелни анти-прояви".

"Няма да отвръщаме на нападки", обещаха пък организаторите от "Джемини".

А лайтмотивът за предстоящия гей-парад е:

"Не е необходимо условие да си гей, за да дойдеш. Не е нужно и да познаваш гей или лесбийка. Задължително условие е да вярваш, че хората са равни и че имат право на еднакъв, нормален начин на живот".

Организираното от "Джемини" шествие вече предизвика ответния удар на Българския национален съюз под наслов "Седмица на нетолерантност към хомосексуализма и педофилията".

Въпреки че лидерът на БНС Боян Расате обяви открито война с лозунга "Бъди нетолерантен, бъди нормален", хомосексуалните у нас не се отказват от първоначалните си планове.

Пред дни отВарненската и Великопреславска митрополия също се обявиха против предстоящото шествие.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

"Ще бъде интересно и весело, без да нарушаваме обществения ред и да провокираме онези, които протестират против нас. В случай на нападки няма да отвърнем по никакъв начин", обещаха пред "24 часа" участниците в парада. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
318
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ако Бог ни е създал всички ПО СВОЕ ПОДОБИЕ, това какво означава? Ами замислете се,...хора.
317
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Много сте сбъркани, хомофоби нещастни. Толкова сте се забили в живота на другите, нямате си свой просто. Все едно сте перфектни и съвършени, а хомосексуалните са откачени и прости. А вие сте ограничени и ***.:) Вземете отворете така една книга, да видим КВО АДЖЕБА е хомосексуализма и болест ли е. В кой век живеете, бе неграмотници?
316
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Понеже сте наглеци и цял ден веете "байраци",то утре, ако го отнесете,ще търсите вината само в себе си.Да бихте мирно седяли,не бихте чудо видяли!
315
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Еднакъв, нормален начин на живот ли е да си обратен?Какво парадират и се натрапват с паради там където играят малки деца?
314
1
 
2
 
! Отговори
дървобрад хум хум преди 15 години
Както аз не им буча когато съм в църва, така бих помолил и брадатковците да нямат мнение когато са извън църквите и джамиите. След толкова векове свинщини да претендират че отстояват морала, да се аргументират че се борят с рогати космически злодеи, и да не са настанени в домове за чикиджии в делириум... докога дами и господа? докога?
313
1
 
2
 
! Отговори
Хахи преди 15 години
оставете хората намира!!С нищо не са заслужили вашата "компетентна" критика..появи ли се нещо малко по различно от възприетите норми и вие почвате..то стана като при расизма =( Различни са,но преди всичко са хора като нас!! така че SHUT UP
312
1
 
2
 
! Отговори
Николай преди 15 години
Нека да погледнем в сария завет - ако мъж легне със мъж както със жена, да бъдат убити и двамата с камъни, ако жена легне със жена както със мъж да дъдат убити и двете с камъни. Нека са всеки сам да избере как да устрои живота си. В днешни дни никой няма да бъде убит с камъни, защото убийствотое грях, но те сами убиват душите си и то по начин много по мъчителен от този в стария завет.
311
1
 
2
 
! Отговори
Ася преди 15 години
ако иска ама явно не иска, те тва е положението
310
1
 
2
 
! Отговори
Dr.Josef Mengele преди 15 години
Ако Бог искаше хората да бъдат еднополови или хомосексуални,той не би създал мъжа и жената.Хомосексуалните са отклонение от нормата.Няма нищо по-хубаво от любовта между мъжа и жената!Alles Andere ist vom Teufel!
309
1
 
2
 
! Отговори
Ася преди 15 години
стига с тия ЛЕЗБИЙКИ !!!!!!!! КАКВО НЕВЕЖЕСТВО!!!!
308
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Хайде на правиминициативен комитет и да убедим всички красиви лезбийки да се върнат в правата вяра
307
1
 
2
 
! Отговори
300 преди 15 години
Ако ще чакаме от такива като рос и прочие че като ни обърнат внимание ние ще се почувстваме значими.....хахахахахаххаСмешковци!!!Оци не се занимавай с него ,той тук ни заебава но в другите статии си пишем ,нека тъне в невежество,какво да му обесняваме че човек не е това което е отвън,а онова което е вътре и в главата му/сиреч душа и ум/!!!
306
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
П.е.д.е.р.а.с.т не се става от един път!
305
1
 
2
 
! Отговори
Ася преди 15 години
поздрави и прегърдки на всички гей до един....!!!
304
1
 
2
 
! Отговори
Оци преди 15 години
Рос, аз се имам за значим не защото някакви комплексари с каруцарски тон пишат за мене. А защото съм постигнал нещо в този живот. Не знам ти какво си постигнал - но щом си готов да за... някой само заради сексуалната му ориентация значи си много зле
303
1
 
2
 
! Отговори
Рос преди 15 години
толкова много писане за едни пед.ли,абе за.бете ги, не им обръщайте внимание,колкото повече пишете за тях,за толкова по значими се имат те.
302
1
 
2
 
! Отговори
asd преди 15 години
do 300.Molq vi vsichki koito sa nesaglasni s toia gnusen pride da otidat v iujnia park i da pokajat nedovolstvoto si.
301
1
 
2
 
! Отговори
k преди 15 години
Не съм хетеро!
300
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Ей само се заяждате!!! Я си помислете какъв разговор и колко неща можем да научим един от друг ,ако се води нормален диалог без обиди заяжданки и псувни а Алекс.Сигорен съм че мога да науча нещо от теб така както и ти от мен.Но щом ти се заяжда тук ок. но по другите теми където и ти и аз пишem мнения е съвсем различно,там не се заяждаш с мен щото съм различен от теб в сексуално отношение:)))Понякога анонимноста е необходима защото голяма част от хората са предубедени.:))))
299
1
 
2
 
! Отговори
nqkoj преди 15 години
ozna4ava pederast. V suvremenen grucki se izpolzva kato "***". Ne znam za6to ne gi raz4ete...