†Максим: Гейпарадът е срамен и несъвместим с Петровите пости!

Православната, Католическата и Евангелските църкви искат забрана на предстоящия гейпарад
27 юни 2008 17:26,
229
†Максим: Гейпарадът е срамен и несъвместим с Петровите пости!
Снимка: БГНЕС

В писмо до столичния кмет Патриарх Максим настоява за забрана на предстоящия гейпарад в столицата.

"Надяваме се, че ще съдействате да не бъде проведен този гейпарад, който е съблазън за всички, които ще бъдат волни или неволни зрители на това аморално и греховно шествие", пише главата на православната ни църква.

Патриархът заявява, че с духовна болка и загриженост за Христовото ни паство изказва своето притеснение за провеждането на "това недостойно и срамно шествие, противоестествено на всяко християнско съзнание", казва той

Според него гейпарадът е несъвместим с предстоящите Петрови пости.

"Изживявайки последованието на Петровия пост, ние сме принудени да бъдем свидетели на това безчинно и нечестиво сборище, което ще наблюдават и деца", завършва Патриарх Максим.

"Подобни прояви не издигат авторитета на семейството като институция, отредена от Бога, а съдействат за още по-голям морален упадък на обществото",се казва в декларацията на Обединените евангелски църкви, Националният алианс "Обединени Божии църкви" и Католическата църква в България.

В писмо до Бойко Борисов те настояват кметът да преразгледа разрешението за проявата и окончателно да я отмени.

По-рано днес и мюфтийството възстана срещу гейпарада.

Междувременно стана ясно, че Дим Дуков е подал жалба в Комисията за защита от дискриминация срещу лидера на Български национален съюз (БНС) Боян Расате.

Дуков е подал жалбата в качеството си на председател на съвета на фондация Куиър България.

Според Куиър България, действията на Расате и БНС „представляват форма на тормоз, дискриминация и подбуждане на дискриминация срещу лицата с хомосексуална ориентация в Република България “.

Практическата форма на тормоза и дискриминацията била предприетата от БНС обществена кампания под мотото „Бъди нетолерантен, бъди нормален”.

В рамките на кампанията Расате и ръководената от него партия са отправили серия обидни квалификации и твърдения към български и чуждестранни граждани с хомосексуална ориентация, призовали са обществеността за нетолерантно отношение и дискриминация спрямо тези лица, смятат от Куиър България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
браво и аз съм съгласна с това мнение,нищо че не съм вярваща,просто има някои норми ,които трябва да се спазват-морални ценности на които всички ние учим децата си.Дали ще има парад не знам ,но поне да им се забрани да отглеждат деца-с двама бащи или с две майки -това е абсурд!
7
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 15 години
Безкритичното приемане на всичко от Запада е идиотско!Никой няма нищо против болните мозъци на хомосексуалистите, но да карат да подлудяват и здравите е отвратително!!!Запада може да се заиграва -негова си работа. НИЕ МОЗЪК В ГЛАВАТА СИ НЯМАМЕ ЛИ, БЕ! МОРАЛНИ ЦЕННОСТИ?!! ПОЛША ВЕЧЕ ПОКАЗА КАК СТАВА.
6
0
 
0
 
! Отговори
JESSE JAMES преди 15 години
ТИ СИ ПРИМЕР И ОЛИЦЕТВОРЕНИЕ НА ТОВА КОЛКО МОРАЛНО СИ УПАДНАЛ, СЛЕД КАТО НЯМАШ УВАЖЕНИЕ, СТРАХ И СРАМ ОТ НИЩО. ЖАЛЪК СИ!
5
0
 
0
 
! Отговори
stambini преди 15 години
Nomer 2 ,Nomer.1 im pojelavam da gi izrejat s golyam prat v analnoto otverstie i da hvarchi krav i sypoli na parada:)))))))))
4
0
 
0
 
! Отговори
JESSE JAMES преди 15 години
В Библията пише, че Бог създаде мъжът и жената, да създадът семейство и потомство. Не ги направи мъж за мъж и жена за жена! Така че този извратен цирк наречен ГЕЙ ПАРАД трябва да бъде смазан в зародиш, за да не ни отхапе ръката!
3
0
 
0
 
! Отговори
stambini преди 15 години
Abe pope shto ne si gledash kambanite a mi se zanimavash s obratnite horisca?kvo'losho ima v tova ,napravo sme zaprilicha li kato vtora tyrska darjava,*** si *** kadeto sme,A ti dydo pope kato beshe po mlad nehodeshe li i ti pri monahinite da si pravite partita mi kaji i da vartite chevermetata ,i mai tova ne e sablazam i gryah li ?Shta *** v tapiya pop zadrasten:)))))))
2
0
 
0
 
! Отговори
sooo преди 15 години
да гадни не ви искаме тук , отивайте в холандия да ви майките...!!!
1
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 15 години
BRAVO!!! Vijdate li ve pederungeli ne izkame vashia parad.