Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк

От съображения за сигурност Бойко Борисов обяви промяна в маршрута на събитието, наречено "Аз и моето семейство"
26 юни 2008 14:39,
339
Омраза и заплахи местят гей парада в Южния парк
Снимка: Булфото

"От всички преки на "Витошка" могат да излязат и да ги нападнат. А в Южния парк е по-лесно да ги охраняваме".

Така Бойко Борисов аргументира идеята за промяна в маршрута на гей парада "Аз и моето семейство" в събота, която днес бе изразена в декларация на кметските съветници.

ГЕРБ-съветниците настояха за мярката заради "множеството декларирани закани от различни политически сили за провеждането на паралелни анти-прояви".

"Няма да отвръщаме на нападки", обещаха пък организаторите от "Джемини".

А лайтмотивът за предстоящия гей-парад е:

"Не е необходимо условие да си гей, за да дойдеш. Не е нужно и да познаваш гей или лесбийка. Задължително условие е да вярваш, че хората са равни и че имат право на еднакъв, нормален начин на живот".

Организираното от "Джемини" шествие вече предизвика ответния удар на Българския национален съюз под наслов "Седмица на нетолерантност към хомосексуализма и педофилията".

Въпреки че лидерът на БНС Боян Расате обяви открито война с лозунга "Бъди нетолерантен, бъди нормален", хомосексуалните у нас не се отказват от първоначалните си планове.

Пред дни отВарненската и Великопреславска митрополия също се обявиха против предстоящото шествие.

"Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях", се заявява в позицията на митрополията.

"Ще бъде интересно и весело, без да нарушаваме обществения ред и да провокираме онези, които протестират против нас. В случай на нападки няма да отвърнем по никакъв начин", обещаха пред "24 часа" участниците в парада. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


339
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
1
 
2
 
! Отговори
SS преди 14 години
Скоро ще вземем власта и тогава болните гейове ще бъдат пратени на лечение в някои от любимите ни лечебни заведения - Освиенцим, Треблинка и Аушвиц. Там ще могат да правят групови паради към най-близките душове, които специално за тях ще напълним с незабравимия Циклон-Б...
337
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
tiq geiovete ili kvito sa...tva tqhnoto si e chista poboqlshtina i izgyzica!!! I vyobshte nishto im nqma..samo se pravqt na interesni..ne sa gi bili dostatychno kato malki :D ili sa gi bili ama v drug smisyl
336
2
 
3
 
! Отговори
Rosen Spasov преди 15 години
Фашизмът е болестно състояние, а не хомосексуализма!
335
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Абе няма ли патолози в тази държава, хаха.
334
1
 
2
 
! Отговори
комбайнера преди 15 години
Скъпи български ***,ние българските сме твърдо зад вас и вашите !
333
1
 
2
 
! Отговори
комбайнера преди 15 години
Скъпи български ***,ние българските сме твърдо зад вас и вашите !
332
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
do nomer 330.Dobre moje i te da sa xora kato nas ,NO za6to trqbva paradirat s tova?i polezno li e tova za malkite deca?
331
1
 
2
 
! Отговори
kurro torres преди 15 години
Танче, проблема в БГ е именно че болшиснтвото от хората са като теб, без ясно изразено мнение, бездушие и безразличие; оставихме *** да си правят каквото искат, и те са хора като нас, турците , и те са хора като нас, гейовете, и те били хора като нас, ами то нормални дали останаха ? никой не оспорва правото на избор на която и да е общност , стига да не натрапва поведението си на останалите;и последно, хомосексуалността е болестно състояние, за сведение на хората като теб
330
1
 
2
 
! Отговори
Таня преди 15 години
Леле,като чета такива коментари се чудя да се смея ли... Много ограничени хора има. Гейовете нито са болни, нито са луди, нито пък са опасни. Те са хора, като всички нас. С НИЩО не са по-различни. Това,че харесват хора от същия пол, е просто вариант на нормална сексуална ориентация.Направо ме е гнус от хората,писали някои от коментарите. Вие сте отвратителни, не те. Те са си съвсем нормални хора,които искат да бъдат приемани като равни. Нищо повече. И кои сте вие нещастници,та да ги съдите?!?
329
1
 
2
 
! Отговори
хм....хм.... преди 15 години
пуснеш свинята в стаята, тя ти се качи в кревата...
328
1
 
2
 
! Отговори
Оци преди 15 години
"Първо те дойдоха за Комунистите,но аз не се обадих защото не съм Комунист.После те дойдоха за Евреите,но аз не се обадих защото не съм Евреин.После те дойдоха за профсъюзните активисти,но аз не се обадих защото не съм профсъюзен активист.После те дойдоха за Католиците,но аз не се обадих защото съм Протестант.После те дойдоха за мен,но вече нямаше кой да се обади."в интерес на истината го видях написано от друг, но ми се струва безкрайно актуално за този форум тук
327
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Много сте интересни тези, които критикувате Златина, че защитава Слави и мен, че защитавам Супершоу Невада, Шоу Такси и още няколко други предавания като Вариант 3 и Телевизионен Справочник. като сте толкова умни дайте пример за добро предаване от периода 2001-2008. Не можете нали? Или пък се сещате само за Шоуто на Слави и Биг Брадър? Кое друго предаване от този период е свестно? Идиотското Огледала, кретенското Това го знае всяко дете или пък посредственото Искрено и лично?
326
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
ЩОМ ГЕЙОВЕТЕ ПРАВЯТ ПАРАДИ, НИЕ ФЕНОВЕТЕ НА СУПЕРШОУ НЕВАДА ЩЕ ПОИСКАМЕ ВРЪЩАНЕ НА ПРЕДАВАНЕТО В ЕФИР!!! ИЛИ ПОНЕ ВОДЕЩАТА АСЯ СТАТЕВА ДА УЧАСТВА В СЛЕДВАЩИЯ ВИП БРАДЪР.СЪЩО И АКО СПРАТ ШОУТО НА СЛАВИ.
325
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
aide boi utre gadove mrasni
324
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Най добрата реакция срещу Гейките и Гей4овците е да излезем по улиците си с децата си, родите ли те си и техните родители и задружно да ги за меряме с нормални ла'***. та после кате се посипят с хомосексуалните си ла'*** да си напраат разликата.
323
1
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Къв гей парад, бе ако ние, феновете на известните личности не бъдем удовлетворени ще направим проблем на Нова.ДАНО СЛЕДНИТЕ ИСТИНСКИ ХОРА И ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ ДА УЧАСТВАТ ВЪВ ВИП БРАДЪР ДОГОДИНА:Елин Топузаков (футболист)Георги Иванов-Гонзо (футболист)Галена (фолк певица)Ивана (фолк певица)Кати (фолк певица)Ася Статева (водеща на Супершоу Невада и Шоу Такси, популярна през 90-те)
322
1
 
2
 
! Отговори
Z. преди 15 години
it is gay to be a gay..ostavete gi da jiveqt svobodno...v sluchaq ne e vajno koi s kogo spi,a s kakvo e polezen za obstestvoto.....
321
1
 
2
 
! Отговори
Dessy Petrova преди 15 години
да си правят паради, да не би немците да не религиозни?!?!?Лично мое мнение, на който не му харесва да не ходи!!!Не че аз ще отида, но ... :-)
320
1
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Абре ацетоне къв брат може да ти бъде един гей, авер, брат приятел, но при първа възможност щи налапа *** и после ще трябва с белина да я триеш
319
1
 
2
 
! Отговори
ацетон преди 15 години
Парадират това, за което са се борили още през Френската революция.Свобода, братство, равенство.