Сбогом, Дими!

Семейството, приятели и музиканти се простиха с фронтмена на "Сленг"
2 юли 2008 14:23,
133
Сбогом, Дими!
Снимка: БГНЕС

Над 400 души изпратиха в последния му път Димитър Екимов, основател и вокал на група "Сленг".

Васил Найденов, Марияна Попова, Мартин Захариев, актьорът Николай Сотиров, Владимир Ампов-Графа, Калин Вельов, Катерина Евро, основателят и китарист на D 2 - Димитър Кърнев казаха последно сбогом на фронтмена.

Съпругата на музиканта - Ива Екимова, беше без 6-годишната им дъщеря Дара, която все още не знае за нелепия инцидент, отнел живота на баща й.

38-годишният мъж  загина при катастрофа с 1000-кубиковия си мотор "Сузуки" на магистрала "Хемус" в неделя.

Екимов навлязъл в ляв завой, изпуснал управлението и машината се забила в предпазната мантинела вдясно.

Според КАТ той се е движил с около 200 км/ч.

Две са версиите за смъртта му: официалната от КАТ - шофиране с висока скорост, неофициалната - кражба на част от мотора, докато возилото е било задържано в КАТ.

Димитър Екимов е роден на 6 януари 1970 г. в София.

През 1988 г. завършва средно образование в Националната природо-математическа гимназия в София, през 1996 г. завършва Медицинската академия в София, а от края на 98г. специализира акушерство и гинекология.

През 1992 г. създава групата "Cats In A Trunk", през 1995 г. започва да пее в група "Сателит".

В началото на 1997 г. Дими създава група "Сленг".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Деян преди 15 години
и цъфтят в суматохата кестени,прецъфтяват и пак цъфтят
32
0
 
0
 
! Отговори
sevgi преди 15 години
Мир на праха му! Съболезнования!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Таня, Ива е силен и стойностен човек и без баща ще съумее да изгледа детето си. Няма смисъл да й го пожелаваш. И след като Дими избра смъртта, то аз бих я посъветвала да се отвори за света и да изживее пълноценно всеки един миг от него. А калката до двуличието - аман от Кума Лиски като теб по форумите!!!!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз съм ***, даже двоен, щото карам мотор а имам две деца, но ако е вярна статистиката на bTV то мотора е най безопастното превозно средство - от началото на годината има 5 смътни случая с мотористи, а аз добавям, че седмично с кола се пребиват над 10 човека! А сега да видим кой е ***! А по-полека с квалификацийте и мислете малко преди да повтаряте изтърканите медийни фрази.Лека му пръст на Димии никой не може да избяга от съдбата си
29
0
 
0
 
! Отговори
Tanya преди 15 години
преди да тръгнеш да използваш думи, чиито значение не знаеш, се замисли колко глупава ще изглеждаш във форумите
28
0
 
0
 
! Отговори
нина преди 15 години
Оф, герой го направихте.Жалко затова което се случи,но да е мислел преди да "пробва " мотора.Всеки ден умират десетки хора по пътищата,но не се тръби толкова за тях.Споменават ги само като бройки.
27
0
 
0
 
! Отговори
Тодорова преди 15 години
Напълно съм съгласна с 10. И аз видях неграмотникът професор министър Стефан Данаилов да пише "Збогом" на погребението на М. Нейкова. Направо се отвратих: такива *** не управляват, неграмотници! Дожаля ми за народа! Тежко на такъв народ, с такъв елит!!
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Плам, как можеш да си толкова двулична??????Ако за теб така изглежда една обичана жена, представям си ти колко бой ядеш. :(((((
25
0
 
0
 
! Отговори
PLAM преди 15 години
Дими,сбогом...Ива...не те познавам лично,но съм гледала твои изяви по ТВ,в които от теб струеше толкова много позитивизъм,толкова много щастие.От далеч си личеше,че си обичана и щастлива жена...Стискам ти палци и нека Бог е с теб и детето ти...
24
0
 
0
 
! Отговори
Tanya преди 15 години
Лека му пръст на човека.жалко, за детето и съпругата му.и най- вече за детето- ще израсне без баща- вече няма да го има в албумите. а старите снимки ще избледнеят...... няма да й е леко и на Ива- сега самичка трябва да възпитава и гледа детето. но добре че не е станало още по-лошо- Дими да отнеме нечии живот.....
23
0
 
0
 
! Отговори
nikoi преди 15 години
- какви са тези хора, дето изказват съболезнования по форумите??? Много тъпо звучи, чак се заех да си представям, че скоро и самите погребения ще ги пускат на живо в интернет-пространството, та да се развихрите съвсем :-) Вие наистина ли казвате в реалния живот "Почивай в мир"??? Що не ходите да напишете по едно RIP на всеки некролог в града, нищо че не го познавате....... Егати глупавото лицемерие
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чак пък любящ съпруг..........по-добре да се премълчи, отколкото да се казват неистини.
21
0
 
0
 
! Отговори
la4enia преди 15 години
po4ivai v mir.ti be6e prekrasen 4ovek,4udesen ba6ta i liubq6t saprug,nqkoi si otivat bez da sa postignali i tova sled sebe si,a ti ima6 nai vajnoto sled teb ostana ne6to 4isto i svqto kato deteto ti.bog da se smili nad teb
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Почивай в мир!
19
0
 
0
 
! Отговори
dynamo преди 15 години
Нека Господ му прости, дано му простят и близките.
18
0
 
0
 
! Отговори
Мария преди 15 години
Никой не си отива от този свят щом има кой да си спомня за него-Почивай в мир Дими-ние винаги ще те помним и обичаме!
17
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
баси ***. Да остави 6 годишно дете без баща заради някакъв пиклив мотор. Толкова много простаци като този Димчо у нас има зад всеки ъгъл. просто не е истина.
16
0
 
0
 
! Отговори
ddd преди 15 години
Сбогом,Дими!Съболезнования за близките му!
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дими сам избра смъртта. Съболезнования за тези, които са го обичали, а той не е мислил за тях.Прав си, 12.Слава Богу, че не отнесе някой друг невинен със себе си.Бог да го прости!!!
14
0
 
0
 
! Отговори
сиса преди 15 години
Пича беше много сладък. А една от песните му към първият албум, е направо разтърсваща. Отчитам като грешка скороста, а която е карал, защото понякога убиваш себе си, но понякога убиваш другите. И в двата случая си убиец!!! Остави жена си сама и лиши детето си от баща - за винаги!!! Все пак, ние не сме му съдници, не сме хората, които имат право да кажат нещо. Никой няма правото. Във всеки случай остави нещо добро след себе си. Този живот не бе живян на празно. И това ако не е нещо.. Почивай в мир Дими! Сега си на по-добро място. Дано да си спокоен там.