Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
1
 
0
 
! Отговори
MiLENA преди 15 години
don't worry about me, ГАДАТЕЛ, може да не си се припознал !> 10х за съвета...това е полезно за всички, които препрочитат коментарите < Нали знаеш - това може да не е моето истинско име; това може да не е моята истинска рожденна дата( защо никой не реагира на теста ми по история???) ...да не говорим, че аз дори може да не съм момиче... Е, Гадател, жив и здрав ; )
214
2
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
тези психично болни сбъркани хора трябва да бъдат лекувани ,а не да ги подкрепят разни домогващи се до властта политици и други смахнати,....няма нищо по-противно от интимничещи *** еднополови гадини...
213
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хора, парадът свърши.
212
1
 
0
 
! Отговори
Nia преди 15 години
Оххх, останах без думи просто...без да вземам ничия страна, искам само да попитам хората, които толкова много роптаят и стачкуват срещу това шествие: къде сте, когато умират хора по пътищата, къде сте, когато изсичат милите български гори, защо не протестирате срещу глупостите на политиците???? А някакви организации да принтират листовки срещу гей-парада, при положение, че има гладни деца? Вие нормални ли сте? Я се съвземете и вижте, че сме в България, и има много повече неща за оправяне, от колкото решаването на правата на гейовете тук и сега! Така че като искате да излизате по улиците и да протестирате, още утре ще измислим някоя по-хуманна идея!
211
1
 
0
 
! Отговори
GADATEL преди 15 години
Prosto se pripoznah. Molia za izvinenie.Priemi edin suvet - nikoga ne davai li4ni danni v web, vsi4ko ostava i ne znaesh koi, koga i sashto bi zloupotrebil. Napravi edin prost search s imeto si i DOB...!Take care! The stars are with you...
210
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
az ne mislq 4e da se nahv1rli6 v1rhu mirni grajdani s paveta i kam1ni , pokazv a4e si m1j, naprotiv pokazva kolko sa jalki kompleksari, 6toto ako si m1jkar nqma da se nahv1rli6 v1rhu edin gy , a sre6tu nakoi ravnostoen, no nali ste pikluvci i se praite na m1je i silni kato izdevatelstvate v1rhu po slabite.....e da az s1m gay , no ne s1m po malko m1j ot vas,,,,,,i sprete da se kriete zad nacionalni kayzi i da opravdavate nasilieto i prostotiata si s tova....vie ste opasni i trqbva da ste pod postoqneen policeeski nadzor...za-toto prez minaliq vek i *** gi e govorel kvito,i vie gi b1klvate dnes......
209
2
 
0
 
! Отговори
NoFear преди 15 години
imashe edna "pesen za azis"-ama kak samo vi obicham geicheta! druzh se za palcite, bez Vazelin.
208
1
 
0
 
! Отговори
eвЗЕНи преди 15 години
След като писах доста вчера в този форум се прибрах и слушах по радиото как компаниите (в случая GM) подбират хомосексуалния сектор на пазара си. Верно - причината е, че последния е обикновено от по-богати и по-интелигентни от средното ниво хора и следователно всичко е за пари. Но факт е, че вместо омраза, тези хора се поканват с уважение. Факт е разбира се, че и евангелистите пък почват да бойкотират такива фирми заради измитите си мозъциВъв всеки случай, тези от вас с хомофобски наклоности, да прегледат списъка на тези фирми и да спрат да ги ползват, щото гейовете ги харесват!Затворете си MS Windows-a и продайте VW-то :-)
207
2
 
0
 
! Отговори
Блюстител преди 15 години
Западните *** искат да ни унищожат духовно и морално. Свините искат да сме като тях! Призовавам ви, българи, дайте отпор!
206
1
 
0
 
! Отговори
Своенравен преди 15 години
и аз съм антипедал, защото ми харесва и го искам!
205
1
 
0
 
! Отговори
мими преди 15 години
абе тая България вече за нищо не става..и тея простии вече прекалено стана
204
1
 
0
 
! Отговори
Ралица преди 15 години
аз по принцип съм много толерантен човек,дори понякога си патя от това.Нямам нищо против хомосексуалните наклонности,*** като цяло,евреите,*** и т.н.Но да ме принуждават да понасям изразяването и демонстрациите им в този си вид с големите им претенции за специални протекции-НЕ!!!Ами по тая логика всеки мързелив некадърник ще си направи партия,движение,фондация и т.н. и ще се пъчи полугол или още по-зле дюбидюс показваки съмнително хигиенизираните си части от телесата си.НЕ ИСКАМ наследниците ми да бъдат избутвани от некадърници защото уж ги дискриминирали.Голямата ми дъщеря живее в Меката на хомото- Сан Франциско, но там хората се отнасят един към друг с уважение и не поставят принадлежността си към определена обществена прослойка като претенция за специални дивиденти от това.
203
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Иначе мъжете които един друг си смучат миризливите може да осъдят България в Страсбург!
202
1
 
0
 
! Отговори
Минко преди 15 години
Абе тия *** ли са, БЕ? От 7 000 000 население 60 са хвърляли ***. Това и по немската алгебра са 0.000857142 % от населението!!!??? Явно това е толкова внушителен процент, че направо е притеснителен. Смешка!!! А иначе аз като заклет демократ се обявявам против дискриминацията, която турци, ***, *** и т.н. упражняват спрямо обикновените хора!!! Защото не приемам само за това, че си да са ти отворени вратите навсякъде! Смятам и съм твърдо убеден, че качествата на човека са най-важни!!!!!
201
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вярно е,че Клинтън ОБЕЩА(не е разрешил!) и ония му се вързаха!Но после армията ОТКАЗА в името на НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ!И това стана в САЩ-люлката на демокрацията,както казват!Интересното е друго-защо военните не отказаха ПО ВРЕМЕ на предизборната кампания,а едва след това!
200
1
 
0
 
! Отговори
sisi преди 15 години
но едно време Клинтън дойде на власт с помощта на гласовете на гейовете, защото им разреши да служат в армията.Цялата дандания тук е като при природозащитниците - малцинството трябва да се опитоми от някого, да му се подаде морковче т.е. облага, за да може след това да бъде използвано за политически и икономически цели. Никой не го е еня за никакви права, защото в България те и без това не са нарушени. Но 12% от населението /ако е вярно/ -това е цифра, нали?
199
1
 
0
 
! Отговори
marta преди 15 години
айде хомотата да прочетат в речника какво значи хомофобия, щото ми писна да я размятат, това, че не искам да знам кой каква сексуална ориентация има, не значи, че съм хомофоб, а само че не съм любопитна
198
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колкото повче гейове толкова повече свободни жени за истинските мъже...не го ли схващате???
197
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...ДИКТУВА САМИЯ ТОЙ.Естествено няколкото провокации от подобни на парадиращите същества (само че размахвайки национални символи) бяха увеличени хилядократно (не случайно бяха използвани български знамена за случая), бяха платени и "публикации" в чужди медии. Дори и с проценти за хомосексуалността на подрастващите се опитаха да ни излъжат. Плоско. В доказано държави като Англия, Холандия, САЩ, Израел - може би. Но българинът добре знае кой е и какъв е - не може да бъде излъган. Изобщо видяхме цялата пропагандна машина в действие. И какво постигнаха?АБСОЛЮТНО НИЩО.Ако не броим европейските граждани които вече са достатъчно "информирани" за това как в България мразят и бият .Колкото до коментарите - обикновенни провокативни малоумия - от призиви за радикални мерки до люти *** клетви за изпедерастяло потомство. Няма нужда от много мозък да се сетиш,че драскачите сами си коментират "новините". Излишни спорове по въпроси за които отдавна има отговори. Само, че няма кой да ги прочете.За хората които също като мен не харесват опитите насаждането на холандския морал в родината ни и справедливо негодуват бих казал само едно - псувни по форумите не са нужни - "ония" точно това искат. Не е християнско да съдим. Колкото до българския дух - не ние пазим него, а той нас. Така е било от древни времена, така ще бъде и занапред.
196
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нищо ново не научихме, никакви изводи от безбройните медийни простотии, балони и пушилки с които сме облъчвани от десетилетия не си направихме. И продължаваме да се обиждаме и кълнем едни други. А онези които заслужават поне презрението ни (за друго няма държава за съжаление) отново гледат доволно резултатите от сценария който послъшно изпълняват. Не говоря точно за няколкото същества нарекли себе си гей-парад, аз за медийните ***..расти които след въпросния парад си имат ОЩЕ ЕДНА ДЕЖУРНА ТЕМА с която да ни занимават, облъчват И ОБВИНЯВАТ И ВМЕНЯВАТ ЧУВСТВО ЗА ВИНА когато и както решат.Не има стигнаха на подчовеците измислените образи на комплексирания, мразещ изостанал българин и сега той стана и нетолерантен. И постоянно ни посочват Европа. Това си знаят това си баят. За друго не им стига мозъчния капацитет. Всяка простотия възприета от Европа трябва да бъде внедрена на местна почва. Така разбират съществата населяващи медиите (особенно тази) прогреса. Само, че умните хора са наясно, че Европа в сегашния си вид на вавилонско стълпотворение от ***, простотия, бюрокрация няма никакво бъдеще. И е много по добре да подредим обществото си според българските традиции вместо да копираме европейските простотии (простотии ама европейски, ще каже някой медиен лиз..ач)Медийните не знаят че държавите идват и си отиват, но народите остават. И на нашия народ може би е отредено да остане. Ще ми се да вярвам. Иначе имунната му система нямаше да работи така добре постоянно, всекидневно отхвърляйки паразитни явления от живота ни. Това което виждаме (не в реалния живот, а в медиите) не е нищо повече от нескопосан опит да бъде посадено тук явление дълбоко чуждо на народа и психиката и духовността ни. Няколко същества обявили себе си за гейове усвояват поредния транш от мръсните пари за развращаване на българския народ - нищо повече. За медийния слугинаж това е добре познато - ще удавят реалните проблеми на България в обвинения в нетолерантност. Това си го знаем. Друго не сме и очаквали.Освен всичко друго съществата не пропускат да оплюят и Българската православна църква (какъв по сгоден случай от този да обявят всички попове за педофили). Само, че те като безбожници не знаят, че вяра и църква са различни неща, а църквата е нещо много повече от сегашната милиционерско-*** сбирщина която я управлява днес. И никой истински вярващ няма да се разколебае във вярата си затова че го облъчват с простотии дежурните медийни .Как би трябвало да посрещаме писанията за хай-лайфи, гей-паради и пр. журналистически урагани в чаша вода?Според мен - като ги неглижираме. Просто не им обръщаме внимание. Обикновенните хора направиха тъкмо това. Бяха провокирани във всички медии и не се поддадоха. БЪЛГАРИНЪТ ОТНОВО ПОКАЗА, ЧЕ Е НОРМАЛЕН ЧОВЕК.Показа негативната си реакция и нетърпимост към едно извратено и чуждо нему явление и единственото което искаше е да бъдат спазени християнския морал и благоприличие в СОБСТВЕНАТА МУ ДЪРЖАВА В КОЯТО ПРАВИЛА