Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
0
 
! Отговори
BenSherman преди 15 години
Аман от ***! Швабите да си го слагат по мъжки като са им грозни жените , в БЪЛГАРИЯ СМЕ МЪЖЕ И ОБИЧАМЕ ЖЕНИТЕ СИ!
34
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изборът не е Азия или Европа, а изборът е между здраве и болест - недей манипулирай с клишета, които са ни втръснали и развращават. И Азия или Европа съвсем не са само географски зони, свързани с напредналост или изостаналост. Добре са ви промили мозъците юдейските медии... А вие не забравяйте, че праначалото на всичко налично е Аз-а, та затова и "Азия" е "праначалото" на "човешката история". Аман от опошляващ европоцентризъм!!!
33
1
 
0
 
! Отговори
фарфуй преди 15 години
пидугите са нагли коопеленнцаа пидугите са фирма във фирмата държава в държавата. пидугите се поддържат взаймно като масони и сектанти. пидугите използват слабостта на други пидуги, за да се катерят нагоре към повече власт и пачки. пидугите да вървят на майната си
32
1
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
ДОКАЗАНО Е ЧЕ СЪЩЕСТВА КОИТО СА С ХОМО НАКЛОНОСТИ ИМАТ ПРОБЛЕМИ НЕСАМО СЪС СЕКСУАЛНОСТА НО И С ТЪРПИМОСТА. ТЕСА ТЕЗИ КОИТО НЕИСКАТ ПОКРАЙ СЕБЕ СИ НОРМАЛНИ ХОРА. ДОКАЗАНО Е ЧЕ ГЕЙ С ВЛАСТ Е РАВНО НА ДИКТАТУРА. НЕСМЕ НИЕ ПРОТИВ ТЯХ А ТЕ СА СРЕЩУ НАС. ЗАДА СИ ПРИЯТЕЛ С ТАКЪВ ТРЯБВА ДА СИ И ТИ ОТ ТЯХ . ЗНАЕТЕ МИСЛЯ ЧЕ < НЯМА ВЕЧНИ ПРИЯТЕЛИ ИМА ВЕЧНИ ИНТЕРЕСИ> ПО ТАЗИ ЛОГИКА СИ ВАДЕТЕ ИЗВОДИТЕ САМИ ЗА СЕБЕ СИ. АЗ ЛИЧНО НА П.Е.Д...СТ БИХ МУ СМАЗАЛ ФИЗИОНОМИЯТА АКО МИ СЕ НАТРАПВА ПРЕД ОЧИТЕ . ТЕ СА НАГЛИ *** И СА ТОЛКОВА ЗЛОБНИ ЧЕ СА СКЛОННИ КЪМ УБИЙСТВА. ВСЕ ПАК ИМАТ ИСКРИВЕНА ПСИХИКА НЯМА КАКВО ДОБРО ДА СЕ ЧАКА ОТ ТАКИВА. ПО-ДОБРЕ Е ДА СА СИ СКРИТИ И ДАНЕИМ СЕ ДАВА МНОГОН ГЛАСНОСТ. ТЕ СЕГА СЕ БОРЯТ ЗА ПРАВА ПОСЛЕ ЩЕ ИСКАТ ДЕЦАТА НИ И ВНУЦИТЕ ДА СА КАТО ТЯХ ИНАЧЕ ТЕ НОРМАЛНИТЕ ЩЕ БЪДАТ ТРЕТИРАНИ И МАЛТРЕТИРАНИ ОТ ТЕЗ ***.И НЕКА НЕЗАБРАВЯМЕ ЧЕ САМИ СИ ПРИЗНАХА ЧЕ 35% В ПАРЛАМЕНТА СА ХОМО АЗ МИСЛЯ ЧЕ СА ПОВЕЧЕ.. СЛЕДОВАТЕЛНО КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТЯХ ?? СЕРГЕЙЧО КОГА Е БИЛ В КАЗАРМА ? А ГОЦЕ КЪДЕ Е СЛУЖИЛ? ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ХОМО СА НАВСЯКЪДЕ. ТВ. РАДИО. ПОЛИТИКА. ВЕСНИЦИ. УЧИТЕЛИ. В ЦЪРКВАТА. КЪДЕ ЛИ НЕ ПЛЪПНАЛИ СА КАТО ***.. ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА СИ И ГИ УЧЕТЕ КАЗВАЙТЕ ИМ КОЙ КАКЪВ Е И КОЙ КАКЪВ НЕТРЯБВА ДА БЪДЕ??
31
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Някой тук да не разбра, че Дзифти е поредния ***?????
30
1
 
0
 
! Отговори
Баба Яга преди 15 години
Ква толерантнос като 90% от българския елит са пИдали (политиците в това число)
29
1
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
различни, обратни, странни, равноправни, "нормални" или както там искате да се изкарате, ще бъда толерантен занапред с вас, стига да не ми се предлагате с паради и да не ми посягате сексуално. Кажете ми, как ще обвините природата в нетолерантност, след като не признава връзката ви, като годна за възпроизводство. Благодарете на родителите си, че са нормални като нас. Иначе как щяхте да сте се родили?!
28
1
 
0
 
! Отговори
M преди 15 години
mislq, 4e te si zaslujavat 6ibane v g.za, a i nali sami go iskat???
27
1
 
0
 
! Отговори
norm преди 15 години
Обзалагам се,че всички вие комплексирани сте фенове на Азис.Нещо да кажете по въпроса и различните аршини,с които мерите.
26
1
 
0
 
! Отговори
дзифти преди 15 години
В източна Германия може, но не и в западна! Точно това ти казват немските статии: "толерантността към тези среди в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW". С други думи, че комунизмът направи източноевропейците освен жалки прошляци, но и закостеняли подивели чворове! Разбра ли сега посланието?
25
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Изборът е Азия или Европа! Явно мнозинството от българите избират Азия, когато се отнася за правата на другите и искат в Европа, когато става дума за техните права!
24
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Напълно съм съгласен с Ерик Размусен от пост номер 13. Съжалявам само, че е сложил в тази група фермерите и инвалидите. Извинявам се, че в предишния пост съм писал на латиница. ;)))
23
1
 
0
 
! Отговори
pavkata_92 преди 15 години
Tiq geiove da ne mi se praqt,4e...Kvo e tui ne6to we ima si muje i jeni trugnali da mi se ***t sqka6 nqma jeni,4e s muje trugnali!!!Samo da hvana 6te im na4upq tikvite prosti!!!
22
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Леле колоко много гейове имало по тая Европа
21
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не обичам да го споделям, но ме предизвикват някои хора с нахалството си... Гейове, болни сте! Потискат ви втората чакра (сватхистхана) с глезотене и консумеризъм определени заинтересовани среди. Някой има интерес да ставате роби на *** си и на всичките ефекти, свързани с един грешен аналитивен свят, в който човек приема като пасивен консуматор всичко, което му се подава отвън и не мисли. Хетеросексуалността поне издава наличие на някаква воля за самостойност, за различие, докато вие, меките китки, сте изцяло обсебени от безсъпротивителната на статуквото наслада. Волята ви е прекършена от сектата, която манипулира човешката човственост и психическото здраве. И престанете да се глезите, а се лекувайте! Аз съм един от тези, които са готови да ви подадат ръка за лечението ви. В противен случай ще заразите и що-годе нормалното, което е останало, с претенциите си!
20
1
 
0
 
! Отговори
HellKa преди 15 години
*** та ***!? А защо не гожорим колко са противни онези селяни , които най - нахално се разхождат по улиците и дори не им трябва ден за да си правят парадите. О , и най - страшното - те си мислят , че това е повод за гордост! Да си ***, да си ужасно далеч от понятието възпитание , да си БЪЛГАРИН! ама гордо звучи , нали? Защото умираме да се смеем на Бай *** ама на никой и през ум не му минава , че 70 % , ако не и повече, от българите са си Алеко-константинови герои в натурел! Не ви пука , че тока се вдига, че цените ни са вече трагикомични , ама ви пука кой с кого си ляга! Това нашето , другари, нийде по света го няма. Не се научихте и това си - абе първо се виж ти какъв си пък после съди другите. До гуша ми дойде от комплексари!!!!!!
19
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Болестта е нещо което пречи на хората да живеят нормален живот! Хомосексулистите са щасливи хора и не се усещат като болни! Единственото неща което им пречи за щастието е нетолерантността на мнозинството!
18
1
 
0
 
! Отговори
гайгер преди 15 години
тая "толерантост" да си я наврете в гейските *** гъзюги! да ви *** и европейските вестници и тарикати. айде всички да се изнасят вкупом в берлин и да си живеят щастливо. парадът е пропагандаторско средство,. кво искате? партия на ***? детска градина за ? училище за ? тоалетни за ? киносалон за ? заведенията задължително със сепарета за ? навсякаде по фирмите задължително иначе съд за гей тормоз?? резерват за ?
17
1
 
0
 
! Отговори
ligla преди 15 години
Идват избори и понеже , ако от сега народа се усети , ще им е много трудно на някои политици пак отново и за пореден път да го излъжат. Ммммм да ! Ай за това ся да му пробутаме темата за гейовете ......тя край няма . А къде отидоха народните пари , някой друг път ще видим ;).........
16
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А нима болните от рак не са различни????А нима хората с бални деца не са различни????А нима наркоманите не са различни??????Различни са.Но не са нагли като ***.Номер 14, хайде бягай да ти запушат дупката, та дано се успокоиш.

Спонсорирани публикации