Толерантността към гейовете в България- кота нула

Престижни немскоезични издания отново пишат за атаките срещу участници в гей парада в София
7 юли 2008 19:42, Екип на Dnes.bg
216
Толерантността към гейовете в България- кота нула
Още дълго- и тук, и в Унгария, ще се учим да бъдем толерантни. Снимка:Dnes.bg

Престижните немскоезични издания „Берлинер Моргенпост“ и „Зюддойче Цайтунг“ изненадващо отново припомнят за атаките срещу участниците в гей парада в София.

Вестник „Берлинер Куриер“ също пише, че толерантността към гей средите в Източна Европа остава изключително ниска, съобщава DW.

Всекидневникът отбелязва, че в София са били арестувани близо 60 десни радикали, които искали да осуетят шествието.

Dnes.bg припомня, че първият в София гейпарад на 28 юни тази година премина с множество инциденти.

По целия си път хомосексуалистите бяха обстрелвани с камъни, бутилки, бяха хвърляни бомбички и коктейли "Молотов".

Началото на парада беше дадено от Моста на влюбените при НДК, а шествието стигна до Центъра за култура и дебат „Червената къща” на улица „Любен Каравелов”.

"Всичко има цена - от една страна ангажирането на толкова много служители на МВР, и от друга- как ще се погледне на лицето на България след такива инциденти", заяви тогава министърът на вътрешните работи Михаил Миков по повод на провокациите на гейпарада.

Неотдавна 45 души бяха арестувани, а десет бяха ранени при сблъсъци между полицията и противници на гей движението по време на гей парад в Будапеща.

Около 450 души взеха участие в парада в центъра на Будапеща, когато екстремисти започнаха да хвърлят запалителни устройства, яйца, павета и бутилки по полицията и участниците.

Същевременно гей парадът в Испания премина в мир и любов. Стотици хиляди хомосексуалисти и техни поддръжници взеха участие в колоритното шествие в Мадрид.

Министърът по равноправието Бибиано Айдо поведе парада, в който се представиха повече от 30 платформи.

"Това е ден на радостта", заяви Айдо.

Участниците носеха плакати, на които можеше да се прочете: "Лесбийска съм, защото ми харесва и го искам", "Спрете хомофобията" и "Никога повече преследване".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


216
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
... преди 15 години
Не че нещо ама... като си представя 2ма мъже да правят секс и ми се обръщат червата. Няма нужда да напомням, че хомосексуалността е болест, нали?! Ако беше нещо нормално, всички да бяха такива.. И на Антарктида да живеех, пак такова щеше да ми е мнението.
54
1
 
0
 
! Отговори
дзифти преди 15 години
Не, не съм ***, но съм чувал, че те не са виновни за това, което са, затова няма как да ги виним, камо ли да ги тормозим! Все едно аз да ти разбия носа, ако ми се стори, че ти е леко крив (да ти го изправя де, не с лошо намерение). Не, че не може, но не е редно.
53
1
 
0
 
! Отговори
дзифти преди 15 години
Марширували са немците, ама НАСИЛА, както и ние преди, на 24 май и т.н.! Ама простотиите срещу парада си бяха наподправено свидетелство какви неандерталци живеят на тая балканска територия!
52
1
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
Брей, ако не беше казал, нямаше да разбера, че това на снимката е момче!
51
1
 
0
 
! Отговори
netoleranten преди 15 години
Да си се обичат тайно, да си то остане незнайно!И нашите деца малки,не получат задни закалки!
50
1
 
0
 
! Отговори
баща ти преди 15 години
ми да земем да си заминем в знак на толерантност пък вие да останете да си правите оргиите на спокойствие в БГ-то, то и без тва правителството е лява резба, "ЕЛИТА" ни и то си е оргия, пуцайте се у клоаките ама ние ко ви пречим бе смукалници и дупедавци мръсни, ко искате и ние да станем като вас ли бре "МОДНИ" ....тоя който е лява резба и чете това искам да ти кажа, горко на баща ти и *** перверзник мизерен гаден гнусен, те са та гледали за да имат внуци да продължиш рода пък ти ше са натискаш по доварите с такива кът теб, педддаллли и лессссбийки правете си го ....никой не ви пречи
49
1
 
0
 
! Отговори
Нетолерантен (демек преди 15 години
Следващия път и аз ще участвам с бутилките, яйцата, доматите и квото дойде. Може да заповядат и испанци, германци и италианци, ако пожелаят. Ако не - да си ги лапат взаимно и да мълчат. Егати извратените държави, и ние по тях сме тръгнали да се водим че били европейци. ***.
48
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Съжелявам , но не нашите баби и дядовци са марширували със свастики на ръцете крещейки смърт за гейовете , евреите , *** и т.н.Това немци , французи да ми говорят за толерантност е просто повече от смешно
47
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Толерантността към гейовете в България- кота нула!Грешка - минус 300000000000000000Останах още 1-2 неща да ви кажа :развийте гайките и си е... м....те
46
1
 
0
 
! Отговори
Gnusmus преди 15 години
Ха! Германия и Испания! Много си обичат гейзерите! Хитлер и Франко! Намерил кой да ме учи на толерантност и търпимост! Още не са изгнили кокалите на убитите,а те ще ни поучават! На гейзерите ще кажа за хиляден път: НИЕ СМЕ ПОВЕЧЕ,ЗАТОВА НЕ НИ НАТРАПВАЙТЕ ВАШАТА СЕКСУАЛНОСТ! Демикрация,мнозинството управлява,за личен живот не говорим,НО ДА СИ ВАДИТЕ ЛИЧНИЯ ЖИВОТ НА УЛИЦАТА,НЕ,НЯМА ДА СТАНЕ!
45
1
 
0
 
! Отговори
M преди 15 години
ti kvo ob6to ima6 sus zapada we pale??
44
1
 
0
 
! Отговори
нормален преди 15 години
Абе как може някакви чужди екземпляри едва ли не да ни критикуват, че сме нямали толерантност към гнусните п.е.дали . Ако толерантността към геьовете е "демокрация", то аз не й ща нито меда, нито жилото на тази "демокрация". Хомосексуализмът противоречи на непреходните ценности на Православната Църква е е едно гнусно извращение. *** щом искат да си бъдат п.е.дали, но никой не им дава право да навират мръсотията си в очите на нормалните хора. Никой не им дава право да нарущават правата на нормалните хора като им демонстрират калко са сбъркани. Никой не им дава това право! Всички нормално ориентирани сексуално хора не могат и не са длъжни да гледат и да понасят тази мръсотия...
43
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защо искаш тогава някой да ги толерира парада на 24 май? Това е парад на твоята различност?
42
1
 
0
 
! Отговори
BG® преди 15 години
Ае стига с тия ***, ПИСНА МИ!
41
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и твойто време ще дойде, да те клатя.
40
1
 
0
 
! Отговори
eвЗЕНи преди 15 години
Показваме на Запада, че сме по-близо до ислямския фундаментализъм, отколкото до тях. Мен лично не ме изненадва нетолерантността в България. Тя не е само по отношение на хомосексуалните, и е породена главно от липсата на осъзнати (а не просто абсорбирани) ценности.
39
1
 
0
 
! Отговори
чичо преди 15 години
на въпросите ми от пост 29! Хайде, чакам!
38
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Aз сьм материално обеспечен и работя с финанси и здраво мачкам подчинените. Ша ви го начукам, па и ще си платя.
37
1
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ако критерият за толерантност е отношението към едно силно провокативно мероприятие като гейпарад, то толерантността е отрицателна бих казал.Много повече са хората, които не биха обърнали внимание към поведението на "обратните" във всекидневието си. Включително и аз. Това си е техен избор, но по никакъв начин не подкрепям подобни мероприятия!Да си ги провеждат в "толерантните" изродени общества!
36
1
 
0
 
! Отговори
volov преди 15 години
geyovete sa bolni hora s opasnost za okolnite! nikakva milost i straogi merki za takiva! na zapad gi kastrirat i im davat dulgi godini pandiz!!

Спонсорирани публикации