Случаят Бончеви - тежък за държавата

Държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване случая с Бончеви
12 юли 2008 18:18,
116
Случаят Бончеви - тежък за държавата
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

Знам горе-долу кои служби работят по отвличанията и това, че така са се издънили, означава, че извършителите са били много добри професионалисти, каза кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на случая с Ангел и Камелия Бончеви.

Практиката показва, че във всяка престъпна група има и полицаи, подчерта Борисов. Тази група е опитна, много сериозна и с невероятна техническа грамотност.

По думите му държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване на случая. Ако не стане това, ще бъде поредният голям прецедент след неразкритото убийство на сестрите Белнейски, категоричен беше кметът.

Според него в момента всеки може да прави каквото си иска „в тази обстановка и с тези рокади в МВР“. Вместо службите на Петко Сертов /председател на ДАНС/ да си провеждат непрекъснати контакти с Гамизов и съветниците на премиера, всички тези хора трябваше да участват по разкриване на случая с президента на ФК „Литекс“ Ангел Бончев, каза още Бойко Борисов.

Малко преди Борисов, ген. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ попита риторично защо от МВР не казват, че е отвлечена жената на Бончев при провалена полицейска операция. Сега ще чакат да се оправи съпруга й, за да го пратят да плати за освобождението й, продължи депутатът.

Кой ще плати за страданията на тази жена, която не отиде на среща по собствена воля. Защо не потърсиха помощ от страни като Великобритания и САЩ, които имат опит в подобни престъпления, коментира с въпрос Атанасов.

Под носа на полицията отвлякоха жената. Знам нещата от извора, подчерта Атанасов. По повод на тези думи на депутата от ДСБ министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че опитите на опозицията да използват случая с Ангел Бончев за политически цели са вредни и цинични.

Независимо от това министърът уточни, че думите на Атанасов има и частично верни неща, но и лъжи. Миков беше категоричен, че няма да се изкуши в хода на казуса да коментира едни или други действия.

Отказа да коментира дали има полицейска акция, но допълни, че е невероятно нарушаване на правовия ред хора да бъдат отвличани. Той каза, че всяко престъпление срещу личността се приема от обществото болезнено и обеща, че от МВР ще да дадат отговор за случая Бончев, когато това е възможно.

Миков подчерта, че всички правоохранителни органи трябва да поемат отговорността си за всички случаи на престъпления срещу личността, вкл. и прокуратурата. Министърът беше категоричен, че на този етап няма да коментира и съобщава за различните версии по случая с Ангел Бончев.

Все пак Миков призна, че е коректно съобщението на пресцентъра на МВР, че президентът на ФК „Литекс“ е намерен случайно от полицейската патрулка.

Dnes.bg припомня, че днес сутринта директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, заяви, че са направени всички изследвания на президента на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. По неговите думи, има следи от "целенасочено насилие", упражнено върху Бончев. Здравният му статус е без отклонения, но Бончев е психически неадекватен.

На въпрос дали това не се дължи евентуално на вероятност да е бил дрогиран, генералът отговори, че не би искал да коментира. Бончев не е в състояние да говори, няма представа за време и място, допълни ген. Тонев.

Президентът на ФК “Литекс” Ангел Бончев, който бе в неизвестност близо два месеца, вече е на свобода, но съпругата му Камелия бе отвлечена. След полунощ на 10 юли патрул на полицията е намерила в района на столичния квартал “Княжево” мъж в безпомощно състояние.

Той е бил неконтактен и без каквито и да било документи за самоличност. Установено е, че това е Ангел Бончев, президент на ФК “Литекс”, в неизвестност от 22 май 2008 г.

Това е краткото съобщение на МВР по повод освобождаването на отвлечения президент на футболния отбор. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 01:00 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
0
 
! Отговори
bonus преди 15 години
Браво за термина - МУТРОКОМУНИЗЪМ!!!Не би ми хрумнало, но в една дума изразяваш всичко, т.е. действителността! Евала, изкефих се:)))
94
0
 
0
 
! Отговори
bonus преди 15 години
Какви бизнесмени бе брато, защо когато аз почнах частен бизнес ми е---а мамата отвсякъде (институции, банки, конкурентни фирми, псевдозастрахователи и т.н.). Едвам си спасих апартамента...А в същото време на "наши комсомолски момчета" раздаваха кошници с пачки. Част от тези пачки и са и твоите пари и спестяванията на баща ти, дядо ти и т.н.За какъв честен бизнес ми говориш, когато знам факти за известни честни бизнесмени.Да, те не крадат и не убиват, но бизнеса им е само техен и никой не може да припари в тяхната територия!!! Не му дават!!!Само си помисли за лекарствената мафия - предпочитат да внасят вносни лекарства с цена в пъти по-голяма от българските със същия ефект и спират производството на нашите лекарства...Кой им плаща далаверата? Аз, ти и всеки който се разболее (не го пожелавам никому). И пак пенсиите на родителите ни отиват за лекарство по 8 лв., а не за същото българско за0,80лв.Това е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, независимо, че самия бизнес с лекарства е ЧЕСТЕН!Егати престъпниците.... Смърт за тях!
93
0
 
0
 
! Отговори
bonus преди 15 години
Какво се правятна ущипани госпожици господата (другарите) от ВЛАСТТА?...Нали всички са били ведна детска градина - тази на Москва - люпилнята на международния тероризъм!Те си знаят всички номера и си фи правят помежду си. Не ме интересува нито Бончев нито Бончевица. Маджо и Баджо. Крокодила и Таралежа. Първанов и Борисов. Всички са един сорт . Да си се ооправят.Майната им на всички.Гадове!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
до 89 преди 15 години
Ако наистина мислиш така, ти си болен и си пълен комплексар и ми е жал за теб.
91
0
 
0
 
! Отговори
D преди 15 години
Ето един, 89, който може би пише от лаптопа си и иска нови отвличания! ! Не всички бизнесмени са крадци и нечестно забогатели хора! Това ни се внушава, за да се мразим и делим на касти! Нека ДАНС да разследва бизнеса на Бончев и честно и почтено да бъде осведомен целия български народ има ли вероятност отвличането му да има връзка с нещо незаконно!!! Иначе не само ще витаят слухове, не само ще се провалят операциите на МВР, а и такъв род престъпления ще бъдат като лавина за в бъдеще, което е ужасно!
90
0
 
0
 
! Отговори
Г.С.Раковски преди 15 години
Кефя се когато асовете на мутрокомунизма се избиват!!!Айде другата седмица да се готви "дърводелеца" Гриша Ганчев....
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Похитителите обикновено са болни и комплексирани хора, обладани от жажда да налагат волята си, извратени типове, ***! Ако жертвата им не се подчинява стават садисти! Не може МВР да не знае чий контингент са - от регистрирани в психиатриите, до хора с леки отклонения в психиката! Не е лесно да се намерят, стига да има желание от органите,но у нас се намират и такива, които им служат, по същата причина. КЪДЕ ОСТАНА системата за видеонаблюдение, която Емел Етем така дръзкоп представи преди няколко месеца като надежден вариант за държавата? Или и там потънаха пари? ПОЗОР!
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
БИЗНЕСМЕНИ ТРЕПЕРЕТЕ!ЩЕ ВИ ОТВЛИЧАМЕ И ЩЕ СИ ПЛАЩАТЕ. ВИЕ МАЛКО ЛИ НИ ГРАБИТЕ.ХА ТАКА ДОЙДЕ И ВАШИЯ РЕД.ИМА ВИДОВ ДЕН!
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сабя върши ли ти работа :)))
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
кво продължават да ни занимават с тая комунистическа ***, миналата седмица некви взривове, сега почват да ни пълнят страниците с такива *** като тоя, да си го претрепят, и да не ни занимават с глупости, един по-малко, ама и оня от Микре да ликвидират, ще поканя всички от форума на купон, нещо почна да се крие като *** след като го дръпнаха тоя ***!а преди постоянно по медиите се държеше толкова вулгарно, че ми идеше да му смачкам фасона, а и ако някой ми предложи с удоволствие бих го направил само да ми достави оръжие!
85
0
 
0
 
! Отговори
DJ преди 15 години
Плаче ми се от безсилие.Какво трябва да направим за да живеем в нормална държава?Какво?Ясно е, че като общество сме ***, повечето хора се оправят кой както може и не го е грижа дори за най-близките.Искам това да се промени, искам да стане точно обратното.Ние не живеем, ние преживяваме.Промените трябва да започват от нас.Прекалено много злоба и завист таим в сърцата си.Злобата е в училищата, по пътищата в градовете и селата в които живеем.Не спазваме елементарните правила за поведение, а после искаме и си гоним "нашите" права.Нещата вървят на зле, ако не са променим БОГ ще ни накаже...
84
0
 
0
 
! Отговори
124 преди 15 години
PrOWERWTE RAJONA OKOLO METRO-RUSE PREDI SEDMICA SE GUBESIHE SIGNALA NA DISTANCIONNI I PRO4IE...
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ама е нагъл и този министър,питат го защо са се провалили при полицейска операция,той отговаря че било политически въпрос..като че ли има значение кой му задава въпроса
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ХРАНТУТНИЦИ НА ДЪРЖАВНА ЯСЛА.ПАРИТЕ ВИ БЯХА МАЛКО.ДИГНАХА ГИ И КАКВО ОТ ТОВА.И МИЛИОНИ ДА ВИ ДАВАТ СЪЩАТА.КОРУПЦИЯ И НЕКАДЪРНОСТ-НАВСЯКЪДЕ.СЪЗДАДОХМЕ ПЪРВАТА ЛАТИНОАМЕРИКАНСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА.ЕМИГРАЦИЯ МУ Е МАЙКАТА .ДРУГО СПАСЕНИЕ НЯМА
81
0
 
0
 
! Отговори
и ловец съм и рибар преди 15 години
номер 80, ти мутра ли си или ***? :) :)
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ква държава бе, ние сме гетото на европа, *** махала.европейците как ни търпят не ми е ясно, само мутри и *** в тая страна
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
AMI TOZ MAFIOT,KAKTO I GRISHATA SA RAZPLAKVALI MNOGO MAYKI.....MIKROBITE VZAIMNO SE IZTREBVAT-tova e dobre za obshtestvoto,OCISTVA SE.....NISHTO NE OSTAVA NENAKAZANO,VSICKO SE VRASHTA NA TOZI SVJAT.....NE ZLOBEYA,NE GO POJELAVAM NIKOMU,NO -TOZI E EDIN OT GOLEMITE MAFIOTI.....
78
0
 
0
 
! Отговори
мия преди 15 години
смятам,че само по себе си България като държава се е превърнала в изключително тежък случай.
77
0
 
0
 
! Отговори
стан преди 15 години
това дори в холивудски филм го няма. какво става бе? за пореден път се видя, че държава няма. ние сме на авто-пилот. нещо ни говорят, нещо се върши и до тук. това е поредното доказтелство, че разпада е пълен. тази наглост показва пълната несъстоятелност на институциите. този път генерала е абсолютно прав.
76
0
 
0
 
! Отговори
ГРУ преди 15 години
ДО 77. АБСОЛЮТНО ТОЧНО КАЗАНО.