Случаят Бончеви - тежък за държавата

Държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване случая с Бончеви
12 юли 2008 18:18,
116
Случаят Бончеви - тежък за държавата
Ангел Бончев. Снимка: БГНЕС

Знам горе-долу кои служби работят по отвличанията и това, че така са се издънили, означава, че извършителите са били много добри професионалисти, каза кметът на София и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов по повод на случая с Ангел и Камелия Бончеви.

Практиката показва, че във всяка престъпна група има и полицаи, подчерта Борисов. Тази група е опитна, много сериозна и с невероятна техническа грамотност.

По думите му държавата трябва да вкара всичките си ресурси за разкриване на случая. Ако не стане това, ще бъде поредният голям прецедент след неразкритото убийство на сестрите Белнейски, категоричен беше кметът.

Според него в момента всеки може да прави каквото си иска „в тази обстановка и с тези рокади в МВР“. Вместо службите на Петко Сертов /председател на ДАНС/ да си провеждат непрекъснати контакти с Гамизов и съветниците на премиера, всички тези хора трябваше да участват по разкриване на случая с президента на ФК „Литекс“ Ангел Бончев, каза още Бойко Борисов.

Малко преди Борисов, ген. Атанас Атанасов, депутат от ДСБ попита риторично защо от МВР не казват, че е отвлечена жената на Бончев при провалена полицейска операция. Сега ще чакат да се оправи съпруга й, за да го пратят да плати за освобождението й, продължи депутатът.

Кой ще плати за страданията на тази жена, която не отиде на среща по собствена воля. Защо не потърсиха помощ от страни като Великобритания и САЩ, които имат опит в подобни престъпления, коментира с въпрос Атанасов.

Под носа на полицията отвлякоха жената. Знам нещата от извора, подчерта Атанасов. По повод на тези думи на депутата от ДСБ министърът на вътрешните работи Михаил Миков заяви, че опитите на опозицията да използват случая с Ангел Бончев за политически цели са вредни и цинични.

Независимо от това министърът уточни, че думите на Атанасов има и частично верни неща, но и лъжи. Миков беше категоричен, че няма да се изкуши в хода на казуса да коментира едни или други действия.

Отказа да коментира дали има полицейска акция, но допълни, че е невероятно нарушаване на правовия ред хора да бъдат отвличани. Той каза, че всяко престъпление срещу личността се приема от обществото болезнено и обеща, че от МВР ще да дадат отговор за случая Бончев, когато това е възможно.

Миков подчерта, че всички правоохранителни органи трябва да поемат отговорността си за всички случаи на престъпления срещу личността, вкл. и прокуратурата. Министърът беше категоричен, че на този етап няма да коментира и съобщава за различните версии по случая с Ангел Бончев.

Все пак Миков призна, че е коректно съобщението на пресцентъра на МВР, че президентът на ФК „Литекс“ е намерен случайно от полицейската патрулка.

Dnes.bg припомня, че днес сутринта директорът на ВМА бригаден генерал Стоян Тонев, заяви, че са направени всички изследвания на президента на футболен клуб "Литекс" Ангел Бончев. По неговите думи, има следи от "целенасочено насилие", упражнено върху Бончев. Здравният му статус е без отклонения, но Бончев е психически неадекватен.

На въпрос дали това не се дължи евентуално на вероятност да е бил дрогиран, генералът отговори, че не би искал да коментира. Бончев не е в състояние да говори, няма представа за време и място, допълни ген. Тонев.

Президентът на ФК “Литекс” Ангел Бончев, който бе в неизвестност близо два месеца, вече е на свобода, но съпругата му Камелия бе отвлечена. След полунощ на 10 юли патрул на полицията е намерила в района на столичния квартал “Княжево” мъж в безпомощно състояние.

Той е бил неконтактен и без каквито и да било документи за самоличност. Установено е, че това е Ангел Бончев, президент на ФК “Литекс”, в неизвестност от 22 май 2008 г.

Това е краткото съобщение на МВР по повод освобождаването на отвлечения президент на футболния отбор. Ангел Бончев беше отвлечен пред своя дом около 01:00 часа през нощта в столичния квартал "Дървеница" на 21 срещу 22 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Ми тя България отдавна е на бившите ченгета, мафията и шепа новобогаташи... Ти нас къде ни слагаш обикновените хора? Ние просто живеем тук ... "под наем"... И гледаме безплатен театър... особено през този мандат...
34
0
 
0
 
! Отговори
Илиян преди 15 години
Докога мафията и бивши ченгета ще се гаврят със България Докога ще има отвличания убииства и ние ще го търпим това или органите на реда ще поемат нещата или народа ще поеме таз функция
33
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
По думите на Руслан Терзийски ще е необходимо много време за възстановяването на Бончев. Аз смело мога да кажа, че такъв тип престъпление е по-страшен от убийство. Защото раната която нанася е изключително голяма. Тя може да доведе до много тежки късни последици. В никакъв случай това няма да е същия човекТака... И независимо дали ще се случи (ако вече не се е и случило) същото и с жена му, тая ДЪРЖАВА, съзнава ли, че децата им ще я осъдят за тази провалена акция един ден и за всички нанесени щети , независимо от характера и естеството на родителите им? Ами дано да я осъдят!
32
0
 
0
 
! Отговори
Tisho преди 15 години
Нека пожарникара да не се прави на полицай,защото когато беше поставен на поста главен секретар на МВР не разбираше за какво става въпрос. Когато се провеждаха операции,водещи бяха журналистите.Да недава господ този да стане министър-председател,че тежко за България,толкова лошо колкото и комунистите,еднакви *** са!
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Чак пък "случаят Бончеви-тежък" за държавата!Глупаво е да се радваме и да злобеем сега, грях е да желаем нещастието на този човек, но всеки може да си направи преценка защо се стигна до това положение!Аз мисля, че има много по-тежки случаи, които нашата куха журналистика пропуска да отбелязва. Спомня ли си някой какво чудесии ставах именно в Ловеч в периода 1994-1995-1996. Такава наглост, безскруполност, жестокост, арогантност имаше в мутрите там, че за мене бе необяснима омразата им към народа, точно срещу обикновения, простоват човечец отделял от залъка си за спортните училища, за подготовката на всички тези борци, щангисти, боксьори, които се отблагодариха на простия човечец като го млатеха с бухалки, вадеха пистолети и автомати на старци и бабички, псуваха и се подиграваха на същия този Български народ, който се гордееше с победите на тези спортисти на световни първенства и олимпиади. Спомня ли си някой, как часове след ареста на един ***, нарекъл се бос на Бг мафия(сега покойник), площада пред МВР се напълни с мутри носещи най-демонстративно оръжие? Спомня ли си някой безбройните бомбени атентати в жилищните блокове?Естествено, че тези хора бяха допуснати до сцената от политическата класа, която подготви законите и конституцията, за да направи умишлено една неработеща система; тежкото наследство от комунизма, когато право учеха само техните момчета-бъдещите некадърни следователи, прокурори и съдии, за по-глупавичките беше порнографията в Симеоново; и вие искате тези *** да застанат срещу престъпниците или да направят по-лесното - да станат част от мафията!Та така, бившите борчета вече забогатели казаха - ставало, каквото ставало ние сме от добрите, милиционерите трябва да ни пазят, състемата не трябва вече да допуска нова "конкуренция". Дори такива *** като Гриша Ганчев си измислиха биография - човека забогатял, защото бил учил в щатите ( има ли някой запознат с образованието зад океана да каже колко десетилетия са нужни на този борец да се подготви за TOEFL, а това е само началото). И се оказа, че жестокостта се завърна като бумеранг към тези, които с жестокост и престъпления забогатяха. Не познавам Бончев, не са ми ясни квалификацията и умствените му способностии, не знам бали Ганчев върти пари на Нора Ананиева, Луканов или Доган, но знам, че всички незаслужени пари рано или късно се губят; ако не от теб то от твоите деца и болката тогава е дори по-силна!Дано Господ помогне за излечението на Бончев и спасението на съпругата му!
30
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
РУСЛАНЕ РУСЛАНЕ ДАТЕ ЕБ..Е КОЙ ТЕ ХВАНЕ ИМАШЕ ЕДНА ТАКАВА ПРИКАЗКА :)А КОЙ Е ШМАТКА СИ ЛИЧИ ? МОЖЕ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ НО НЕСЪМ БЪЛГАРИН И МИСЛЯ ЧЕ ОЗНАВАМ МНОГО ПО-ДОБРЕ ИСТОРИЯТА ВИ ЗНАМ ДОСТА КОЙ КАКЪВ Е КОЙ КАКЪВ Е БИЛ А ТИ *** НЕЗНАЕШ МАЙ НИЩО?? ТОЧНО ТАКИВА БАЛЪЦИ ТЪРСЯТ ВАШИТЕ ПОЛИТИЦИА ТИ 25 СТАР ЛИ СИ ПРА СТАР ЛИ ТОВА НЕМЕ ИНТЕРЕСУВА АБЕ ВИЕ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СТЕ???АЗ ИМ КАЗВАМ ИСТИНАТА ТЕ ПСУВАТ ?ПСУВАЙТЕ ТЕЯ КОИТО ВИ ДОКАРАХА ДО-ТУК ТАПАЦИ АЗ ЩЕ ПСУВАМ ДОКАТО ДЕТЕТО МИ СЕ ОЧЕРТАВА ДА ЖИВЕЕ ВЪВ СКАПАНАТА ВИ ПРОПАДНАЛА ДЪРЖАВА КОГАТО РЕШИМ ЧЕ Е ПО-ДОБРЕ ДА ОТИДЕМ ТАМ КЪДЕТО СА НОРМАЛНИТЕ ХОРА СЪС ЗАКОНИ И ПРАВИЛА ТОГАВА ЩЕВИ КАЖА АДИОС ДО ТОГАВА ЩЕСИ КАЗВАМ ИСТИНАТА А КОЙТО НЕМУ ОТЪРВА ДА СЕ СПАСЯВА ПО-ЕДИНИЧНО ЯСЕН ЛИ СЪМ ИЛИ ИСКАТЕ ОЩЕ ШМАТАРОЦИ КОИТО ТАКА И ДОКАЗАХТЕ ЧЕ СТЕ МЪРШЛЯЦИ А НЕ НАРОД КАЗАЛ ВИ ГО Е ЙОВКОВ НАНЕГО СЕ СЪРДЕТЕ ОТ НЕГО ГО ПРОЧЕТОХ И СИ НАУЧЕТЕ ИСТОРИЯТА НАУЧЕТЕ СЕ ДА ТЪРСИТЕ КОЙ ОТ КЪДЕ Е КАКЪВ Е С КАКВО СЕ Е ЗАНИМАВАЛ И ТОГАВА ИМ ВЯРВАЙТЕ АМА НАЛИ СТЕ СИ ОВЦЕ ?? ОСВЕН ЕДНО БЕЕЕЕЕ ПО ФОРУМИТЕ ДРУГО НЯМА СМАХНАТ НАРОД СТЕ ВИЕ ЗАСРАМЕТЕ СЕ ПЛУНДАРЧЕТА
29
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗА ОТВЛИЧАНИЯ НА ХОРА ТРЯБВА ДА СЕ ИЗПЪЛНЯВА СМЪРТНА ПРИСЪДА.ВСЕ ЕДНО КОЙ ЩЕ ГО НАПРАВИ.ДЪРЖАВАТА, НАЕТИ ЧАСТНИ КИЛЪРИ ИЛИ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ. НЕ МОЖЕ ЕДНИ *** ДА ТЕРОРИЗИРАТ ЦЯЛА ДЪРЖАВА.ТРЕПЕТЕ ГИ КАТО БЕСНИ КУЧЕТА
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
И аз съм от тези които не ходат на избори.Добре този път ще отида.Да ама ,за кой да гласувам?
27
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Интересно ми е колко от вас, които сте най-активни тук, ходите да гласувате на избори. Със сигурност не сте много.
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Даа, Махно е прав, колкото и да е странно. Целенасочено се отвлича вниманието от истинските проблеми, като по този начин се създава паника, справка: тазвечерните новини с разлята течност всяла паника в онова село доскоро "бомбардирано"...цари масова дезинформация или липса на каквато и да е информация изобщо..пълно изкретеняване..което също има своето предназначение..така че се замислете...
25
0
 
0
 
! Отговори
staria преди 15 години
....От няколко дни те следя как клечиш пред компа....и лееш по Държавата ни и Народа ни *** безроден..... Не ме интерва от къде си , и какво търсиш тука....Туй , че жена ти е от БГ. не ти дава право да плюеш по нас.....Всяка кифла омъжена за '''чужденец" си съдира само и само да офейка зад граница, и да се *** колко и либсва БГ.....Ти *** такъв ?..... Какво дириш тука?.....Може би корена си ?.... *** да не би случайно да е почивала някога си тук?....И ти да си плод на пиянски якулация....Върви на майната си просто и да го духаш , ти и тези които ти плащат.... И ако те барна някога на живо.....1/5 от робството ще ти приложа....пък тогав а дрънкай за БГ.
24
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А бе Махно, стига си набивал едно и също в главите ни! Усети се малко, де. Прекали! А и колко хора възмущаваш, имай малко достойнство и поне не се заяждай и подигравай! Засрами се най-сетне! Остави ни да се оправим и без теб! Нали знаеш, ние сме на принципа на бедственото земтресение, най-високата степен - то се случва след голямо затишие и изригва с пълна сила! Ама тогава не се връщай, няма да има място за теб, защото си БЕЗРОДНИК! Ще се скиташ немил=недраг по света, пари може да имаш, но винаги ще си ЕМИГРАНТ, дори в собствената си родина! Айде, жив и здрав!
23
0
 
0
 
! Отговори
Руслан преди 15 години
Ти не живееш ли в Бг бе шматко МАХНО,да ти кажа честно вече сериозно се замислям за психическото ти състояние,ти н е се развиваш правилно от кръста нагоре,какво ми говориш постоянно в трето лице множествено число,ако ние сме някакви въздухари според теб, не забравяй,че ти си един от всички нас,които обиждаш и на които постояно натякваш,че си заслужаваме всичко,което ни се случва и ти си в кюпа момче и ти си в блатото,така че не се изхвърляй много като .
22
0
 
0
 
! Отговори
Ганьо преди 15 години
"ако българите са единни ще пометат света"пфффф, ще пометат света, с голия си балкански дудук...!
21
0
 
0
 
! Отговори
МАХНО преди 15 години
1-ВО НЕСЪМ ТУРЧИН *** ЦИГАНЯР ИЛИ КАКЪВТО И ДА СИ МИСЛИШ ЧЕ СЪМ НЯКАКЪВ СИ АМЕТ МЕМЕТ И ПР2-РО НЕСЪМ ТИ НИАКЪВ ПРИЯТЕЛ 3-ТО АЗ ЛИ СЪМ ВИНОВЕН ЧЕ СТЕ НА ТОЗ ХАЛ ?И 4-ТО МОЖЕ БГ ДА Е БОГАТА НО САМО ЗА ЕДИН КРЪГ ХОРА А НЕ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО КОЕТО СЕ ПРАВИ И НА ПАТРИОТИЧНО ТАКА ЧЕ БОГАТСТВАТА СА НЕ НА БГ А НА ЕДИ КОЙ СИ /?ТЕ МИНЕРАЛНИТЕ ИЗВОРИ ВИ ВЗЕХА ТЕ ЗА ХОРА СЕ ИМАТ АБЕ ЩО НЕ СИ ....СМАХНАТА РАБОТА ЗАМИСЛЕТЕ СЕ ПАТРИОТЧЕТА ***
20
0
 
0
 
! Отговори
ligla преди 15 години
" Практиката показва, че във всяка престъпна група има и полицаи, подчерта Борисов. Тази група е опитна, много сериозна и с невероятна техническа грамотност." Ми той голяма логика прояви Б.Б. като на дете от предучилищната група .......цццццццц........Хайде на следващите езбори да го направим президент!
19
0
 
0
 
! Отговори
RAB преди 15 години
za men ima samo 2-ma veroqtno osvedomeni za otvli4aniqta1.At.Atanasov- vinagi osvedomen kakvo stava v MVR. Yavno kojto prodava na nego informaciqta, toj prodava i na banditite- prosto tova e prodava4 na informaciq.2.BB (ne citiram ime za6toto znam 4e kojto citira iz4ezva) toj e sy6to mnogo osvedomen ot svoite symi6linici v MVR- toj ima samo edna cel, da se hvane za vlasta. Toj e sy6to osvedomen t.e. sy6to e vytre s veroqtnite informatori.NE SI ZATVARQJTE O4ITE
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този Махно е психично болен!!!!!Абе ,като не ти се занимава с България и българския народ защо четеш нашите новини,защо даваш коментари за тях??????Не те знам какъв си ,не ме и интересува ,спри да се правиш на много компетентен ,че вече стана адски банален!Ай много ти здраве......
17
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Гледайте БТВ
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Малко се съмнявам, че е Бончев е освободен? Интуиция!:) А и като знам, че всичко е възможно у нас, само и само да има някакво "действие" в МВР!