Да се помни от поколенията след нас: 1362 двойки по история в СУ

Пълните шестици са едва 4
25 юли 2008 18:50, Красимир Ангелов
70
Да се помни от поколенията след нас: 1362 двойки по история в СУ
Снимка: БГНЕС

1362 са слабите оценки на изпита по история в Софийския университет, съобщиха от най -старото висше учебно заведение у нас.

Кандидатите имаха право да избират между две теми - „Външната политика на България в периода 1939-1944 година" и „Обществено-политическа дейност на Георги Сава Раковски".

Двойките са 58,83% от всичките оценки.

Отличните оценки са 86, като пълните шестици са едва 4.

До края на деня резултатите ще бъдат изнесени в Интернет и на „Стената на плача“.

С история в Софийския университет се кандидатства за 20 специалности, сред които и право.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taka e za6toto nqakoi ne sa si platili "taksata"...
8
0
 
0
 
! Отговори
hihi преди 15 години
ami temite sa ujasni-na bas 4e pove4eto sa iskali ne6to ot srednovekovieto
7
0
 
0
 
! Отговори
надя преди 15 години
Учуди се пак и ще се сетиш защо имаш 3.
6
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
Прав си, голяма част от учащите в горен курс са неграмотни, но за изпита по български език и литература критериите са объркани и пак всичко се свежда до зубрене на анализи.Аз се явих от интерес на изпита и писах есе... имам 3... не че очаквах блестяща оценка с нулева подготовка, но пък ми е интересно по какви критерии са ме оценявали и няма да се очудя ако рецензията нищо показва..
5
0
 
0
 
! Отговори
Кирил преди 15 години
Не правилно да се плуят кандидат-студентите, тъй като темите наистина са доста трудни за болшинството.Аз също кандидатствах тази година и се радвам, че не ми се наложи да завися от тези две теми, защото определено са ми много нелюбими... Не е правилно също да се вадят и изводи, че днешните млади сме ***, не четем, не сме патритоти и т.н. , защото конспекта по история е 23 огромни теми, пълни повечето само с безполезни факти и уж ти се оценява логическото мислене, но в крайна сметка всичко отново опира до назубрения материал, за това и не можем да очакваме да си обичаме историята и практически нещо да научим от нея, при положение че критериите са да се зубри цяла година..
4
0
 
0
 
! Отговори
and justice for all преди 15 години
за съжаление на българската младеж се вменяват глупости от сорта,че сме "втори по интелигентност в света"и подобни щуротии,а истината е ,че децата ни са тотално неграмотни-за пример мога да приведа факта,че на кандидат-студентските теми единици се осмеляват да рискуват с есеистичната тема,която дава възможност за по-свободна интерпретация.Истината е,че от съвсем млади студентите попадат в омагьосания кръг на тази схематичност в родното ни образование...
3
0
 
0
 
! Отговори
conservator преди 15 години
Кой е казал,че Раковски се е занимавал с обществено-политическа дейност.В рамките на не освободена България това трябва да означава, че е бил участвал в турската политическа система .Я е бил в някоя турска либерална партия я в някоя друга.А и може ли една дейност да бъде политическа и не обществена. Що се отнася до другата тема мисля, че само въпроса какво е външна политика с под въпроси ( какво е демокрация, монархия, комунизъм и фашизъм ) е напълно достатъчно за 18 годишно дете.
2
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 15 години
За това всички юристи, завършващи университета, могат само да дерат кожи и да вземат подкупи. В България некадърниците управляват овцете. За съжаление.
1
0
 
0
 
! Отговори
боби преди 15 години
От година на година децата стават все по-***.Аз когато кандидатствах през 1996г нямаше такова нещо като избор от две теми,или пък предварителни изпити-т. явяваш се два пъти и ти признават по-добрата оценка.Сигурен съм че и критериите на комиситя са снижени сега и пак толкова двойки.Предполагам какви простотии са писали.