Фризьорка и строител - собственици на Сарая на Доган

Арбен и Илвие държат луксозния "Каза домини" Рибарица, но само по документи
27 авг 2008 07:51,
72
Фризьорка и строител - собственици на Сарая на Доган
Снимка: casadomini.com

Луксът

37-годишният Арбен Ефремов Хавальов се води собственик на хотел "Каза домини" в Рибарица, за който се твърди, че е на лидера на ДПС Ахмед Доган.

Имотът в курортното селище се разследва от парламентарната комисия по корупция след сигнал, подаден от ДСБ.

Инвеститор на "Каза домини" (Къщата на боговете от ит. ез. - бeл. ред) е "Роял билдинг" ООД, което е  80% собственост на "Боила Студиос".

Едноличен собственик на "Боила студиос"  е сестрата на Хавальов – Илвие Ибраимова Имамова. Това показва проверка във фирмения регистър ДАКСИ.

Интересни подробности изплуват и около собствеността и собствениците на прочулия се около Ахмед Доган хотел в Рибарица.

Арбен Хавальов е родом от благоевградското село Албаница.

Там е роден и депутатът от ДПС и зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Алиосман Имамов, пише БГНЕС.

Депутати от движението твърдят, че преди да навлезе в "бизнеса", Хавальов е бил строителен работник в съседна Гърция.

Недотам богата е била и настоящата съсобственичка на "Каза домини"- сестрата на Хавальов – Илвие.

Тя пък е работила като фризьорка в малък салон в София и притежава фирма за фризьорски и козметични услуги.

През 2005 г. Илвие е била регистрирана е като производител на тютюн в родното си село Абланица.

Така на практика се оказва, че собствениците петзвездния хотел "Каза домини" са бивш строител и бивша фризьорка.

Хотелът в елитното селище е една от скъпите инвестиции на Ахмед Доган, се твърди в сигнала на ДСБ до парламентарната комисия "Антимафия".

По признания на самия Хавальов, средната цена на леглата в хотела е между 4000 и 5000 евро, а комплектът спално бельо - 800 евро.

Всичко е марка "Версаче", а облицовките от злато стряскат дори най-сериозните почитатели на лукса.

Луксът

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на Пакри Юсуф за изказването. И аз съм на мнение, че г-н Доган е способен човек! Но не използва способностите си за просперитета на България, както си се изразил, а за чисто личен просперитет. Влага способностите си в безобразно крадене и унищожителни за България далавери. Винаги успява да се намърда в управляващата коалиция и да сложи министри в министерствата от където най-много може да се краде! И едно въпросче само да задам. Как така се е получило, че г-н Доган има възможности да направи хотели на Сейшелите, Карибите и т.н. скъпи световни курорти? От къде тия финансови възможности в този мил човек който мисли за "просперитета на България"!?
16
0
 
2
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
Само едно искам да те питам - ти вярваш ли си като ги говориш тези неща или си от младежката организация на ДПС и се натягаш за кокъла?
15
0
 
2
 
! Отговори
plamen преди 15 години
Браво Доган Мачкай я тази глупава рая те друго не заслужават
14
0
 
2
 
! Отговори
Stefan преди 15 години
Shto neproveriat dali tezi hora nesa dlunici na dogan v razmer na milioni ili dali imotite nesa zaveshtani na Dogan ili negovi firmi, rodnini pri opredeleni stechenia na obstoiatelstvata. Mnogo iasno niama da se zadalbaiat na tolkova dulboko shtoto shte izvadiat kerlivite rizi......
13
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
няма как да стане понеже ако се конфискува имотът на Доган, ще трябва да се конфискуват стотици хотели, фирми, коли и други активи на мафията. тогава ще викнат че се връща комунизма и че частната собственост е неприкосновена. няма как да стане на практика. и вероятно ще конфискуват имоти само на дребни риби колкото да се отчетат пред ЕС
12
1
 
2
 
! Отговори
Пакри Юсуф преди 15 години
Поредните инсинуации на опозицията срещу г-н Доган. Един способен човек да има в България, всички му се нахвърлят да го унищожат. Добре, че г-н Доган не се дава лесно, той е врял и кипял, и слага всички в малкия си джоб. Някои хора накъдето са се запътили, г-н Доган оттам се връща. Ако искате да знаете, г-н Доган не е примрял да има хотел в някакво мизерно село, г-н Доган може да има хотели на Аруба, Сейшели, Малдиви, Канари и пр., само че г-н Доган не иска, той е ангажиран да работи за просперитета на България и не го владеят такива дребни имотни страсти, както много други хора.
11
0
 
2
 
! Отговори
Галена преди 15 години
Ако наистина Г-н Велчев има претенции,че си върши работата,сега е момента да го докаже.Ако не го направи,означава,че е с мафията,обвързан е с обръчи от нечистоплътни сделки,един от многото нечистоплътни политици,които народът мрази и ако има възможност би линчувал безпощадно.СЕГА Е МОМЕНТА,Г-Н ПРОКУРОР!ДОКАЖЕТЕ НА НАРОДЪТ,ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ И ПОНЕ ВЕДНЪЖ ДА ВИ БЛАГОДАРИ.
10
0
 
2
 
! Отговори
жжж преди 15 години
Абе този разбойник няма ли най-после да си намери майстора, след като давама майстори в професиите си са му подставени лица? Че властта няма нищо да направи - ясно е и е сигурно - опитът показва това, а има и създадена традиция(за милиони няма закони). Ще ми е много интересно ако тези двамата щастливци измислят интелигентен начин да елиминират Сокола (ако е само той) и наистина да се възползват от добрия шанс, защото парите не миришат и нямат партиен цвят. Сигурно трябва да прочетат някоя книга или да погледат малко повече филми - навсякъде има страхотни идеи как се правят далавери и как можеш да "прекараш" другарчето. Само да внимават с кого ще влязат в съдружие после - повече от ясно е, че никой няма да им позволи сами да са чорбаджии. Послепис: далаверата може да се разкрие само ако ако има сериозен натиск и заинтересованост от ЕС! Вервайте ми!
9
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
в конституцията пише, че частната собственост е неприкосновена, а съдебната и изпълнителната власт не може да се бърка в делата на депутатите
8
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
депутатите имат имунитет и не може да бъдат разследвани, нито сваляни от власт
7
0
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 15 години
Как да искат другите крадци Ахмед да покаже с какви пари е построил сараите си бе приятелю, нали и той ще иска същото от тях! Как мислиш се правят 20 хиляди легла по черноморието от брата на Миленчо Велчевич, ей човек помисли 20 000, та това е един не малък град в България. Предлагам да обявим България, за страната на неограничените възможности. Америка ряпа да яде!
6
0
 
2
 
! Отговори
Българин преди 15 години
бил на фризьорка, имота в Девин, който е с размер на рилския манастир, може би е на хигиенистката Айше, огромния комплекс Сарай на разклона за Калояново по пътя Пловдив- Карлово пък е на тракториста от Калояново Мустафа верно. По този повод ще кажа една стара българска поговорка НЕ Е ЛУД КОЙТО ЯДЕ БАНИЦАТА, А КОЙТО Я ДАВА. Кой е дава, разби ра се колегите в парламента, на принципа- това на тебе, онова на мене, народа да го духа. Това го знае всяко хлапе. На другите избори всички под строй да гласуваме за антибългарската партия на ДПС и тогава не само ще продължат да заграбват това което нашите деди са отвоювали с оръжие в ръка, ами и ще започнат да ни е.ат.Скапана държава, т.е.политици, проклети да сте и вие и крадливите ви гъзомийници.
5
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
Да докажат откъде са им парите. Нали всички по-големи сделки и вложения трябва да са с ясен произход. Ако аз направя нещо такова, някои органи ще се самосезират и мен веднага ще започнат да ме разследват.
4
0
 
2
 
! Отговори
"Аз съм Рамбо. преди 15 години
Да вижда се в България институциите не искат да работят!! РАМБО ОЧИСТИ МАЗНИЯТ *** ДОГАН !!!СМЪРДИ КАТО ИСТИНСКИ *** ТОЙ СЪЩО Е КРАДЕЦ-!!!
3
0
 
2
 
! Отговори
Lobo преди 15 години
А кой каза че САЩ е страната на неограничените възможности? Може ли там строителен работник да се издигне до такива висини и да направи такава инвестиция за толкова малко време?
2
0
 
2
 
! Отговори
силвър гьорге преди 15 години
Ми тя,бомбата, си е в хотела!Да докажат средствата за този лукс и това е!Само дето у нас се хилят като ***,гледат хитро и примигват като мишка в трици...
1
0
 
2
 
! Отговори
преди 15 години
хахаха, само в българия!