А приказката за лъжливото овчарче знаете ли я?

Д-р Здравко Георгиев: Не сме искали нищо, те ни обещаваха, а накрая никой не си изпълни обещанието
10 сеп 2008 15:15,
53
А приказката за лъжливото овчарче знаете ли я?
Радостният д-р Здравко Георгиев при завръщането си в България през лятото на 2007-ма. Снимка: Булфото

"Правителството обърна народа срещу нас и превърна каузата ни в какво искаме и какво са ни дали", заяви д-р Здравко Георгиев.

Освободеният от Джамахирията лекар, заедно със съпругата си Кристияна Вълчева и Валя Червеняшка, бяха в Силистра по случай предстоящия празник на града – Кръстовден.

"Не сме искали нищо, те ни обещаваха, а накрая никой не си изпълни обещанието", каза Здравко Георгиев.

Лекарят бе категоричен, че не медиците са виновни за неизпълнените министерски обещания (здравни, социални осигуровки, работа - бел. ред. ).

"Аз ли съм виновен за това, виновни ли сме, че в България има бедни хора", каза още той.

По думите му Фондация "6 май", която българските медици създадоха, има за своя мисия да помага на хора в беда.

За краткия й живот вече е подпомогнато лечението на дете от Монтана.

Здравко Георгиев обяви, че дарения във фондацията им са правени от бизнеса и общините в Каварна, Монтана, Велико Търново, Кюстендил и Трявна.

Д-р Здравко Георгиев е роден в Силистра, след освобождаването им той стана почетен жител на града, а общинарите му дадоха 5000 лева.

Именно в Силистра бе създаден първият в страната Инициативен комитет за тяхната защита, веднага, след като се разбра, че медиците ни са арестувани в Либия и са обвинени в умишленото заразяване със СПИН на над 400 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ама какво трябва да направи държавата повече за тях. Дадоха се луди пари за да ги освободят- нашите пари. Първанов ги помилва./ако не са виновни защо ще бъдат помилвани/. За мен и теб какво прави тази държава. За мен тези хора наистина са престъпници - това е видно от наглото им държание. Това са непочтенни ***, които не оспориха справедливите си присъди за проституция и пянство, признавайки ги искат да получават пари и пари. Къде учат децата им? В чужбина. На чии разноски??? Ако имах власт щях да ги тикна в затвора, където им е мястото.
51
1
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
С какво държавата ги предаде, а? С това че правят специални закони заради тях ли? С това, че ги помилваха още преди да кацнат на българска земя ли? Като обиждаш всички ни, знай че ти също си българин и обиждаш и себе си. Дълбоко в себе си може би се мразиш заради това, но вместо да ни разсмиваш със смешни изказвания, по-добре се прибери и предложи нещо. Лесно е да се плюе отдалеч.
50
0
 
1
 
! Отговори
NNikollova преди 15 години
Просто не е истина.... Нямах нищо против тях, бях на тяхна страна, обаче наистина е нагло. Държавата даде буквално всичко от себе си за да им измъкне уж невинните от там. Нали това е най-важното, нали това беше идеята. Откакто се прибраха не съм чула едно тяхно общо публично изявление, в знак на благодарност.... не само мрънкане кво не им били дали, просто ужас... Все едно някой им е длъжен... Не мога да си го обясня...
49
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 15 години
poznat koito e rabotil s tqh-medicite kaza 4e doktora e pravil dalaveri i e pravil alkohol,edna ot sestrite e bila lubovnica na glavniq lekar v bolnicata v koqto e rabotila i razni drugi drebni ne6ta koito v libiq sa nezakonni.tova vse pak e komentar i kolko e istina moje da kajat samo hora koito sa bili tam i imat dokazatelstva.drugoto sa sluhove no napylno vyzmojni i realni
48
0
 
1
 
! Отговори
поправка! преди 15 години
И запомни, че ние в България не сме ПОДАНИЦИ на Нейно Величество, а сме ГРАЖДАНИ на Република България, умнико!
47
0
 
1
 
! Отговори
Rosi преди 15 години
Abe istinata e che da si v zatvor vuobshte ne e vduhnoviavashto,no zashto si pishem samo za edni i sushti hora ? -Manuela i neinoto lechenie ,"medicite " i tiahnoto osvobozdavane? Kolko pari vurnaha medicite na darzavata ,a chez neia i na nas zatova che rodninite im hodeha da se sreshtat s tiah ili za advokatite ,koito suvsem ne raboteha bezplatno za kauzata. Az lichno poznavam bulgari v chuzbina ,koito razprodavat vsichko koeto imat za da si platiat na advokatite. Znae li toia carvul deto se imenuva "doktor" kolko struva 8 godishnia trud samo na edin advokat? Ne stavaite po -smeshni otkolkoto ste s pretencii za neizpulneni obeshtania. Nikoi ne dulzi nishto na nikoi koito e zmainal chastno zaniakude. ako beshe taka che triabvashe da poemame razhodite i putuvaniata na vsichki zadurzani po sveta bulgari otdavna da niamashe bulgarska durzava,zashtoto shteshe da prestane da sushtestvuva bez pari. Kak ne se zasramiha tezi hora ot vsichkite usilia koito se poloziha za tiah i ne mluknaha ami samo nalivat maslo v ogunia i nedovolstvat. Mi na nas koi kakvo ni dava -nali rabotim kato ludi za ednite smetki,a toia se podvizava po moreto ta da se grizi za fondaciata si -e goliama rabota raboti niama shto. To nai -lesno e da vurtish fondacia ,niakoi da podariava pari ,a ti da si dobria geroi ,davaiki gi za niakoia blagorodna kauza. ne me e griza rabotiat li ili ne ,no ne me i interesuva koi kakvo im e obeshtaval i kakvo e izpulnil. Haide hvashtaite se na rabota che mnogo stanahte zvezdite i mi pisna da vi slusham!
46
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 15 години
Защо никой не я попита за историята с видео касетата? Защото има такава касета на коята сама се е снимала как прави секс ( да е била в Тайланд - ОК ама не е била там)...... абе незнам как в БГ все хора без мозък са само по медиите!
45
0
 
1
 
! Отговори
ели преди 15 години
Никой, който по собствено желание е напуснал родината си и е отишъл да робува на чужда държава ЗА ПАРИ не е герой! Тези хора са заминали на свой риск заради собствената си алчност, занимавали са се с не дотам чисти дела пак за пари и сами са си винивни за това, че са се прецакали! Добре, че не ги екзекутираха, защото тогава сигурно щяхме да ги провъзгласим за светци! Да вземат вече да поработят малко след 8 години почивка, вместо да се чудят как да изсмучат още от държавата.
44
0
 
1
 
! Отговори
ГОШО преди 15 години
Бях в Либия както и хиляди други българи, истории имаше за 1000 венецуелски сапунки. Е този отворко правеше криминални далавери с преливане на кръв там където работеше - на строителен обект на ДОНГА, аз пък му бях нещо като началник защото контролирах работата на корейците от страна на либийската държава( имах доста БГ колеги , проекта беше най големият в света като обем и т.н.) така че за този отворко ми донасяха какви ги върши и не бях изненадан защото БГ сме голямо разнообразие и колорит като нация. От друга страна, когато вече процеса тръгна, консултантите от фирма Х почната да се хвалят че познават на купоните - Кристияна( тя работеше ?? в Бенгази), но хабер си и нямахме че са съпрузи. СЕГА ГИ ВИЖДАТЕ ТЯХ, ВИЖДАТЕ И ДРУГИТЕ СЕСТРИ - САМИ СЪДЕТЕ КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ, но аз лично имам пълните права да обвинявам този Здравко ли е Георгиевли е и Пеперудката за това че заради криминалните и арогантни постъпки засрашиха и причиниха вреда на другите българи в Либия, затова че и с мои пари се откупиха ....
43
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 15 години
Е*аси
42
0
 
1
 
! Отговори
КауБойко преди 15 години
наглото псевдодокторче. ***, ***, ***.
41
0
 
1
 
! Отговори
българка преди 15 години
срам ме е от всички нас ,заради тях ,само си представете за 01 месец да сте в либийски загвор ,а те бяха години ,ДА БЯХА ГИ ПОНЕ ПЕНСИОНИРАЛИ ПО БОЛЕСТ,а българските *** им завиждат за апартаменти и някакви пикливи 5000лв,които харчи ГУЦАНОВ за един обяд в ресторант "КУК" В ГР.ВАРНА -този е председателят на варненския общински съвет -РАЗБИРА СЕ ОТ БСП
40
0
 
1
 
! Отговори
IG преди 15 години
Недейте да обвинявате медиците. Истината никой не я знае цялата, но е факт, че държавата в лицето на консула по време на задържането им не си е свършила работата и е допуснала усложняването да е на ръба да заплашват тези хора реално със смърт, но основно заради политически игрички на Либия и т.нар. капиталисти.
39
0
 
1
 
! Отговори
Yoyo преди 15 години
Ами ние пък виновни ли сме,че сте отишли в Либия да работите и ви държаха в затвора толкова години ония ***?Целият народ ви подкрепяше години наред и се молеше за освобождаването ви!Престанете вече да се самосъжалявате,радвайте се,че сте на свобода,а не както обещаха нашите управляващи на либийците,че ще си доизлежите присъдите в български затвор.Така че обещанията имат две страни.Живейте както живеят всички българи и това е!
38
0
 
1
 
! Отговори
asd преди 15 години
алчни ?
37
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Що не млъкнат тия к*ретени вече и не си започнат живота и каквото е останало от него без да ни занимават повече. Пуууууу...!
36
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"...Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време..."Кого всъщност визира поета тук? Кой е този който не знае не може и не ще? Не е ли това именно разпространителя на същия този нихилизъм който и тогава се е ширил в тогавашните медии? Не е ли това онзи който така упорито внушава че... българинът е този който не знае, не може и не ще. Същия българин който и тогава и сега с труд е водил тежкото си съществувание, вярвал е в Бог и се е прекланял пред знанието и за да го придобие е продавал имота си? Същия българин който е знаел и да работи и да търгува и да воюва и именно потенциалът на този народ и тогава както и сега е плашил...ясно е кои. И оная малка част от българите - мекерета и чуждопоклонници са впрегнати да ни обясняват аджеба какви сме и кои сме. Паралелите със сегашното време са очевадни. По нататък:"...Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Нищо друго освен сатира осмиваща онези - *** с манталитет на всезанещи, отрекли се от народа си, изживяващи се като нещо по-висше от него и непрекъснато поучавайки го и смятайки го за стадо което те - извисените са се заели да превъзпитават с далечната цел когато приключи процеса да не съществува български народ.П.Р.Славейков просто ни преразказва стила на почти всички днешни медии с техните директни внушения. Той самия едва ли би си позволил да каже това от свое име. Достатъчно е да променим стихотворението от 1 лице във 2 ро (от "ний" на "вий") за да прочетем еманацията на 50% от днешните *** форумни коментари. Именно за същества цитиращи стихотворението като подкрепа на тезата си за "простия" български народ е прадназначено то. Те са онези дето не знаят, не могат и не щат и упорито внушават на всички че и те са такива, те са онези дето са наведени пред другите (пред други сме тихи мирни покорни) (справка управляващата олигархия) и пак те са ония дето викат "Яман ни е нам хала!" Стихотворението е просто призив да не се поддаваме на онова което се стремят да ни внушат а думичката "ний" е намек за произхода на *** плюещи народа от който произхождат следователно и самите себе си.И нека същите тия следващия път преди да напс..ват някой с въпросното стихче да го прочетат по добре. Може пък нещо да научат.
35
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Констатация с елементи на разсъждениеМного хора за съжаление с размътени мозъци от прехода и медийните внушения за непригодността на българския народ се поддадоха на общия клакьорски хор монотонно повтарящ ни едни и същи глупости от години.Процесът е твърде прозрачен и няма нужда от коментар. Вижда се с просто око - една шайка българомразци се опитват да пришият собствения си манталитет на крадци, демагози, манипулатори на цял един древен народ който винаги е стоял много далеч от подобни морални критерии независимо от моментната политическата обстановка.Наглостта на въпросните стигна до там че непрекъснато и отвсякъде се внушава, че това някак си ни е вродено.Филмите тип Костурица каквито не малко се произведоха и у нас упорито ни обрисуват като крадливи, мръсни, уродливи, друсащи кючек и наливайки се с ракия балкански субекти. *** в мисленето доведе до там че сами си повярвахме че сме такива. Кохорти платени "анализатори" ни поучават, възпитават от медии и форуми в еврОПейски някакви ценности и постоянно ни размахват пръст че не можем някак да ги възприемем. Как да възприемем обаче *** понятия от т.нар "европейска" лексика когато за всеки нормален българин е ясно, че те просто не съществуват. Единствената цел на подобни безсмислени фрази като европейци, европейско и т.н. е отрицание на всичко духовно, национално, българско, християнско и градивно в нашия народ устояло хилядолетия и на което дължим факта че ни има и днес. Или как да наречем факта, че крадейки от нас като народ ни лепят етикети на крадливи мошенници. Унищожавайки нас като народ и държава ни повтарят мантрата, че сме били непригодни и само сме се били унищожавали. За новия им ред със сигурност не сме пригодни - все пак в него неща като патриотизъм, духовност, вяра, социална справедливост не се предвиждат а те са дълбоко залегнали в мисленето на българина от древността. Мислещи хора също не би трябвало да има. Вместо тях конвейра отдавна произвежда безкритични консуматори. Апатични и унили хора с изцяло потребителски манталитет повярвали в мантрата за липсата на алтернатива - също до втръсване повтаряна от кого ли не. Затова днес нихилизма е вкоренен дълбоко в обществото ни и се стига до там че убеждаваме и хората около нас волно или неволно в лъжата че сме народ "второ качество".Абсурдът стига до там, че същества с добре изпрани мозъци дори си позволяват да цитират и стихотворения на класици като П.Р. Славейков - възрожденец, просветен деятел, поет и политик за да ни убеждават в нелепиците си.Наистина ли дядо Славейков е смятал собствения си народ за *** в стила на днешните форуми както на много същества им се струва или има нещо по-дълбоко което ни убягва?Дстатъчно е да се прочетат няколко негови статии за да се убедим в противното но няма място за цитати.В стихотворението НЕ СМЕ НАРОД ключовата дума е нихилизмът, отрицанието."...Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ
34
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Аз те подкрепям,прав си!Не обръщай внимание на тези непрокопсаници дето те плюят!Те просто не понасят истината!Дерзай и дано има повече като теб за да се оправим,иначе сме загубени!
33
0
 
1
 
! Отговори
lkhsadfsa преди 15 години
dosta sa nagli tiq...ne im li e dostatychno, che sa v Bg i sa jivi..ei na tova mu se kazva "neblagodarnik"

Спонсорирани публикации