А приказката за лъжливото овчарче знаете ли я?

Д-р Здравко Георгиев: Не сме искали нищо, те ни обещаваха, а накрая никой не си изпълни обещанието
10 сеп 2008 15:15,
53
А приказката за лъжливото овчарче знаете ли я?
Радостният д-р Здравко Георгиев при завръщането си в България през лятото на 2007-ма. Снимка: Булфото

"Правителството обърна народа срещу нас и превърна каузата ни в какво искаме и какво са ни дали", заяви д-р Здравко Георгиев.

Освободеният от Джамахирията лекар, заедно със съпругата си Кристияна Вълчева и Валя Червеняшка, бяха в Силистра по случай предстоящия празник на града – Кръстовден.

"Не сме искали нищо, те ни обещаваха, а накрая никой не си изпълни обещанието", каза Здравко Георгиев.

Лекарят бе категоричен, че не медиците са виновни за неизпълнените министерски обещания (здравни, социални осигуровки, работа - бел. ред. ).

"Аз ли съм виновен за това, виновни ли сме, че в България има бедни хора", каза още той.

По думите му Фондация "6 май", която българските медици създадоха, има за своя мисия да помага на хора в беда.

За краткия й живот вече е подпомогнато лечението на дете от Монтана.

Здравко Георгиев обяви, че дарения във фондацията им са правени от бизнеса и общините в Каварна, Монтана, Велико Търново, Кюстендил и Трявна.

Д-р Здравко Георгиев е роден в Силистра, след освобождаването им той стана почетен жител на града, а общинарите му дадоха 5000 лева.

Именно в Силистра бе създаден първият в страната Инициативен комитет за тяхната защита, веднага, след като се разбра, че медиците ни са арестувани в Либия и са обвинени в умишленото заразяване със СПИН на над 400 деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
.... преди 15 години
Държавата това сме ние ! И е нормално да се озлубяват хората, защото всички подкрепяхме тези медици да останат живи и свободни. След като ги освободиха с помоща на същата тази държава си помислиха, че каквото поискат всичко трябва да стане за тях. Просто ме дразни претенцийте им. Бай *** от факултето, който живее в порутена постройка която пада при първия дъжд, защо не реве ?
31
0
 
1
 
! Отговори
наивна преди 15 години
Всеки знае себе си!!! Защо се озлобявате срещу медиците?Те са преживели достатъчно , а относно парите ..... за всичко е виновна държавицата мижава!Като чета Вашите коментари и ми става срамно и гадно ,че съм бъгарка
30
0
 
1
 
! Отговори
korleone преди 15 години
Винаги съм казвал във форума,че трябва да се уважава мнението на другия , всеки да се предпазва от класификации и обиди спрямо колегите си,а камо ли да обижда българския народ. И така слушай N:16-ти слушай недоносен ***.Ти некадърнико и евтина работна емигрантска душо.Ти ли се намери да ни наричаш *** и да ни пожелаваш война.Мога ли аз да го забия на най-милото ти и да ти сложа едно парче вълна на главата да те пусна в едно овчо стадо та да не може и *** да те намери.Ти ли продажна емигрантска душо пожелаваш на тоя изстрадал народ война,на нас ли пожелаваш война дето и без война вързваме двата края.Имай на предвид че болтове до нр.36 ги отвивам на ръка само да те барна и памперса няма да може да те предпази да не си намокриш а намокриш ли влизането ще ти бъде гарантирано.Ще се опитам чрез операторите да разбера от къде се носи гнусната ти миризма и сам ще те потърся.А намеря ли те...ще те спукам от ,,целувки,,
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Toa doktor ima egati selskata mutra,a jena mu e chista k.u.r.v.a.!
28
0
 
1
 
! Отговори
d3xa преди 15 години
Аз не съм от хората, които подкрепят медиците поради следните факти:1) 8год медиците живята в къща, а не в затвор, където може да са се чувствали изолирани, но все пак са имали всичко необходимо за да живеят добре2) Отишли са по собствена воля в Либия за да печелят, съзнавайки отлично за рисковете3) През цялото време не са дали и стотинка за процеса срещу тях, и през цялото време държавата наемаше най-добрите адвокати плащаше от бюджета, който всички българи пълнят със собствените си заплати4) Пристигайки на българска земя се правеха на мъченици, но изглеждаха като герои - а те въобще не са герои5) В крайна сметка никой от тях няма и грам отклонения в психиката си, което щеше да се случи, ако бяха държани 8год в пълна изолация6) Така и не се разбра дали наистина нямат вина за СПИН заразата. Според българското законодателство, извършването на престъпление поради небрежност също се наказва. Всъщност Либия искаше да ги затвори заради умишлено заразяване, но никой не се замисли, дали не са извършили престъпление поради престъпна небрежност. И моля моля, в едно предприятие качеството на работа зависи от работниците, а не от държавата. Ако ме разбирате какво имам предвид
27
0
 
1
 
! Отговори
6efa преди 15 години
nestiga 4e tezi al4ni *** (tozi tup doktor i kolegite mu) koito sa bili predupredeni da napusat libia meseci predi da gi arestuvat no poneje sa al4ni sa ostanali i na - 8 godini zatvor. Trqbva da sa dovolni, za6toto ako zavise6e ot men 6tqh da gi zareja v libia i koqto durjava gi iska tiq guzolizci da si gi vzima!
26
0
 
1
 
! Отговори
Burgas преди 15 години
:-) О - Неразумний Юроде,Защо се ти срамиш да се наречеш Българин...Пази Боже сляпо да прогледа.Този същия събира доларчета да си купи къща в БГ ,та като се пенсионира-с US пенсия да е баревеце в село :-) Юрод!
25
0
 
1
 
! Отговори
mr Smith преди 15 години
Какво дължи държавата на хора, отишли в Либия за лични облаги и вършили Бог знае какво? Да не би да са били на държавна служба, отивайки?Може би са изпълнявали държавна мисия???Писна ми от ***!!!
24
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 15 години
До N 16 ! Много ми е интересно след като си роден в България, защо наричаш народа си "***" - това означава, че и ти си "***" ? Да знам, че сега ще ми кажеш, че живееш в друга държава и не се представяш за българин, обаче твоя народ-*** е казал : "Вълка козината си мени, но нрава не!". Така,че каквото и да правиш и да приказваш, ТИ си оставаш БЪЛГАРИН и вместо да плюеш се опитай да помогнеш!
23
0
 
1
 
! Отговори
Blaguno dejce преди 15 години
Ti ne si li balgarin be?!!!! Zashto skvernish ezika ni....kato go upotrbiavash????
22
0
 
1
 
! Отговори
Същият преди 15 години
НЕ СМЕ НАРОДНе сме народ, не сме народ, а ***,хора, дето нищо не щат да вършат.Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!"Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас.И не знаем, не можеме, не щемеда работим за себе си със време.Само знаем и можеме, и щемеедин други злобно да се ядеме...Помежду си лихи, буйни, топорни,пред други сме тихи, мирни, покорни...Все нас тъпчат кой отдето завърне,щот сме туткун, щото не сме кадърни...Всякой вика "Яман ни е нам хала!" -а всякому мерамът е развала...Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша.1875 П.Р.Славейков
21
0
 
1
 
! Отговори
r преди 15 години
Abe tiq nenasitni piavici niamat li svian beeeeeeeeee...basi klosharite dolni
20
0
 
1
 
! Отговори
dRAGAN преди 15 години
Stiga ste pliuli ve maimuni! Nali vie gi napravihte geroi s " Ne ste sami", a sega gi pliuete! Taka stava i v politikata, izbirate edni posle... TYP NAROD STE BYLGARITE TYPI KATO OVCE STE!
19
0
 
1
 
! Отговори
ед преди 15 години
Ти на коя държава си поданик ??? На да ли е България, защото не съществува такова понятие тук. Преди 1944-та е имало но от тогава.... НЯМА !
18
0
 
1
 
! Отговори
ед преди 15 години
Замислих се кой има интерес от подобни думи да излизат от устата на тези арогантни хора. Явно някоя политическа партия в опозиция им слага думите в устата и им говори, че докато това правителство е на власт ще е така.
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Е, то това не е някаква новина, че българските *** политици първо обещават, а после нищо не изпълняват :))))
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
В началото държавата ги изостави, а после ги измъкна с чужда помощ, но не заради хубавите им очи, а защото случаят се раздуха твърде много.... След това държавата отново ги предаде.... точно така, както предава всичките си поданици и както поданиците й предават и нея и самите себе си..... Схващате ли...? - не сте народ а ***, която търпи, мълчи, завижда и гледа да срине всеки и всичко до нивото на всеобщата мизерия - душевна и физическа... Война ви трябва на вас , ***, война в която да ви изтребват зверски, та дано се стреснете и освестите малко, да ви сработи инстинкта за живот, защото сега сте живи трупове, които отдавна вече не мислят и не чувстват...
15
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Радостният д-р Здравко Георгиев при завръщането си в България през лятото на 2008-***. Снимка: БулфотоНаистина ли преди месец се е върнал оттам? И как успяха да създадат фондация "6 май" (2008), като са се върнали по-късно същата година?
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
i az sam na tvoito mnenie pisna mi da slu6am za tqh! za manoela i t.n v kraina smetka na nikoi ne mu e ustren jivota, bez problemi...vsi4ki imame takiva ama ne gi saob6tavame v BTV
13
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 15 години
Idete pri maslarova,tia pone shte vi zavede na more bezplatno,a ostanalite 2 mil. pensioneri shte otlojat za tazi godina da hodiat na more.Predpo4itat na Bansko na ski da gi vodiat.....