Медиците с фондация

Освободените от Либия български медици учредиха фондация "6-ти май"; организацията ще помага на невинно осъдените и ще се бори срещу смъртното наказание
1 ное 2007 15:20,
15
Медиците с фондация
Фондация "6-ти май" в името на свободата и справедливостта учредиха освободените от Либия български медици. Снимка: Булфото
Фондация "6-ти май" в името на свободата и справедливостта учредиха освободените от Либия български медици.

Д-р Здравко Георгиев посочи, че е развълнуван от осъществяването на тази идея, която медиците обсъждат от завръщането си у нас.

"Учредихме фондация "6-ти май", защото това беше датата, на която нашите невинни медицински сестри и д-р Ашраф ал-Хаджудж бяха осъдени несправедливо на смърт първия път", отбеляза той.

Георгиев посочи целите, които си поставят с учредяването на организацията:

„Смятаме, че можем като хора, преживели всичките тези ужасни кошмарни осем и половина години, да помагаме в България и по света на други хора, които са невинно задържани, малтретирани, измъчвани, осъждани невинни и несправедливо“, заяви той.

Чрез фондацията медиците искат да активизират промяна в обществените нагласи и да се борят за премахване на смъртното наказание там, където то съществува.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
стига вече до кога ще търпим това?наблюдавах процеса от самото начало. вярвах, че са невинни. а те излязоха изнудвачи.
13
1
 
2
 
! Отговори
Интернет-мушморок преди 16 години
Тези неблагодарници и не пишете, не говорете за тях повече
12
1
 
2
 
! Отговори
stanu6esku преди 16 години
За тези министри,за които "работиха" там в Либия на тях да се търси отговорност
11
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Хич не ми се вярва да отчитат реална дейност. Все пак до вчера са били мед. сестри, гастарбайтерки. Не са и помисляли за големи каузи. Ама нейсе - ако има кой да им дава парици - със здраве да си ги харчат.
10
1
 
2
 
! Отговори
аз преди 16 години
Писна ми вече от тези ***!Да се захванат да работят -ама те и това не могат!И една инжекция не могат да поставят сигурно.Кухи *** са-за нищо не стават!
9
1
 
2
 
! Отговори
В.Василев преди 16 години
Мисля,че истината за тези *** няма да излезе никога на бял свят. А защо се държат така? Ами погледнете им биографиите,вижте с какво са се занимавали в Либия,преди да ги арестуват и всичко ще ви стане ясно.Те просто са си такива!
8
1
 
2
 
! Отговори
haker2005 преди 16 години
Винаги съм мислила,че правосъдие в Либия няма,плюх по Кадафи,по кой ли не,карала съм се с близки заради медиците в затвора,праках,когато си дойдоха в България...Цял ден бях силно развълнувана,чаках пресконференцията...Обаче такава нямаше!Опитах да ги оправдая с времето,с присъдите им,но дълбоко в себе си усещах презрението им спрямо обикновените българи... Те вече бяха звезди!Преживях го,но определено още вечерта знаех,че не съм била права! Три дни по-късно откриха мъртъв Сергей Антонов и си дадох вече съвсем ясна сметка,че случаите си приличат,но разликата в миналото на единия и бъдещето на току- що завърналите се,е огромна...Намразих ги!Антонов умря в мизерия и самота,а тези започваха да дирижират всички ни... После се почна - годежа на Ашраф,искания за същия милион,даден за заразените/Знаете ли,вече не ми пука дали са невинни-вече се знае,че са жалки изнудвачи!/,сега пък и фондации!?Какво ли сега да очакваме още,мамицата им!!!???!!!МОЖЕ БИ НИЕ ТРЯБВА ДА ИМ ПОКАЖЕМ,ЧЕ НЕ НИЕ СМЕ ГИ ПРАТИЛИ ИЛИ ОСТАВИЛИ ТАМ-НЕ СМЕ ИМ ДЛЪЖНИ!А ВСЪЩНОСТ СЪЖАЛЯВАМ,ЧЕ ВСИЧКО СЕ РАЗВИ ТАКА!!!
7
1
 
2
 
! Отговори
- преди 16 години
Знаят къде е далаверата тези...Само, че фондация не е достатъчна. Трябва и политическа партия да стои зад тях и да пере и плакне паричките, прекарвайки ги като дарение в името на светли идеали. Елена Костова знае как...Така, че докато не си намерят поне един министър, фондацийката ще си остане само добро и непечелившо занятие. А дали ще се борят за промяна в обществените нагласи към смъртното наказание - едва ли...И то точно тези мишоци, които обрекоха на смърт редица други и струваха на България цяло състояние, което можеше да спаси още толкова.
6
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
USPYAHA DA SE DOKOPAT DO PARITE OT FONDACIATA!,,ste pomagat na nuzdaesti se..."drun-drun ! SVESHTI DA SI KUPITE I OPELO DA SI PLATITE .*** S PARITE OT FONDACIATA!!!!!!!!!!!!
5
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Презумпцията е, че си невинен до доказване на противното. Ама като има влязла в сила присъда, как ще си невинен, бе, след като пише черно на бяло, че си виновен.
4
1
 
2
 
! Отговори
girl преди 16 години
az sa6to sam za smartnoto nakazanie!
3
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Аз пък съм ЗА смъртното наказание!Пратете тия *** в Либияяя!!!
2
1
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Ей, това е селската психика. Ти му помогнеш, а то почва да иска и още и още. Всички провинциалисти са такива. Заветна цел - живеене в София. Депутатите и министрите много добре ни го демонстрират, а *** са в изобиилие.
1
1
 
2
 
! Отговори
Краси преди 16 години
Мръсни популисти! Отивайте си по селата!Не искам да Ви плащам пенсии до гроб!