От опит за сплашване в опит за убийство

Колегите на зверски пребития Огнян Стефанов за работата, разследванията и версиите за поредното посегателство срещу журналист
23 сеп 2008 11:22,
39
От опит за сплашване в опит за убийство
Огнян Стефанов. Снимка: БГНЕС

Опитът за сплашване се превърна в опит за убийство.

Така пред Dnes.bg редакторът от Frognews Александър Иванов коментира зверското посегателство срещу журналиста и собственик на новинарския сайт Огнян Стефанов.

Иванов бе категоричен, че покушението няма битов, нито частен характер.

"Побоят е свързан със статиите, които пишеше, и с разследванията, които правеше", категоричен е Иванов.

"Много отдавна си мислех и вероятно съм се залъгвала, че не по този начин се решават нещата в тази държава, но за съжаление оказва се, че нечии интереси са настъпени", обяви и Ани Кочева, също редактор от Frognews.

И двамата смятат, че статиите му за президентството, МВР и ДАНС са в основата на снощния побой.

"Там може някой да се е почувствал засегнат", каза Иванов.

"Свързаха го и със създаването на един друг сайт, който ние не сме правили, мнозина хора се уплашиха, че се изнася информация, задават се неудобни въпроси", допълни Кочева.

И двамата са категорични обаче, че спреният от ДАНС сайт "Опасните" няма нищо общо със Стефанов и съдружника му във Frognews - оръжейния търговец Младен Мутафчийски.

Dnes.bg припомня, че снощи 54-годишният журналист беше пребит жестоко на бул. "Петко Каравелов" в столицата.

Сигналът в МВР е подаден от съпругата на Огнян Стефанов, която го придружавала на излизане от ресторант.
Няколко души, облечени с тъмни дрехи и шапки, са пребили до неузнаваемост колегата с чукове.

В момента Стефанов е в кома във ВМА, счупени са всичките му крайници, загубил е над 2 литра кръв. Лекарите не дават гаранции за живота му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Ми преди 15 години
Нито съм журналистка нито съм умна но кой ги беше излъгал,че нося БОСТЪНСКИТЕ авоари,пребиха ме за документи и два-три лева,Изникнаха пред мен като из под земята,Няколко пъти ги виждах покрай себе си ,Какви мислите ,че са?
37
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
НА МАФИЯТА!??или на спонсорите на ГОЦЕ трепера и Украйнското гейче ???а МОЖЕ БИ НА БАТКО?????:)))))))))
36
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
35
0
 
0
 
! Отговори
боят настана!!! преди 15 години
ВРЕМЕ Е ДА СЕ ХВАНЕМ ЗА КАЛАШНИЦИТЕ И ДА ПРОЧИСТИМ ДЪРЖАВАТА.МОЖЕ ДА ОСТАНАТ САМО МИЛИОН АМА ДА СА ХОРА.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Журналистите са , същите *** - като тези които ги бият ! Продажни , страхливци ! Този сега , ще го направят Национален герой - кой знае и той в какви каши е забъркан !
33
0
 
0
 
! Отговори
Сеирджия преди 15 години
Ясно е в каква държава живеем.Няма правосъдие.Управляват ни престъпници и техните лобита.Тогава не ни остава нищо друго,освен да си помогнем сами.Няма нищо по лесно от това.Всеки,който знае,или подозира,че е в"крив кириз",или,че около него се мъти нещо,да ходи въоръжен и с повече приятели,около себе си.Нападнат ли го,да отвърне жестоко на удара.Може да не се страхува,ако убие,или осакати нападателите си.Както те ще "минат метър",ако го убият,така и той ще "мине метър",ако ги изпревари.....Просто,ще направи в случая,да реват техните майки и жени,не неговата!......
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Служба "Обществен страх" да вземе да сплаши и google, че да затрие кеша си по темата :) ХА-ХА! Силни сме - срещу беззащитните... Но не ни стиска пред силните...
31
0
 
0
 
! Отговори
zvanko5 преди 15 години
polojitelnata novina e 4e frog si napraviha neo4akvana reklama.lo6ata novina e 4e slyjba 'ob6testven strah'raboti perfektno.
30
0
 
0
 
! Отговори
Nqkoi преди 15 години
Ами да - целта е била сплашване .. Целели са да го осакатят - почерк на мутрите на върхушката в ***! Елита - чичко паричко и по политиканът Бай *** ползват такива методи, посредством поставените си мутренски "отряди"... Между другото, телевизия Европа излъчи материал в който се казва, че са се чули викове : "не се намесвай, Полиция!" Оставям коментара на вас...
29
0
 
0
 
! Отговори
морков преди 15 години
Червени-Монархо-Башибозуци управляват България!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Няма как правителството да не е виновно,щом допуска ужасна агресия към свободата на словото.
27
0
 
0
 
! Отговори
Varna преди 15 години
STAVA VSE PO-ZLE I PO-ZLE, NE ZNAM KAK 6TE SI SPASIM DARJAVATA, A I IZOB6TO IMALI SMISAL DA Q SPASQVAME?
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Разбира се,че правителсвтото е виновно! Недопустимо е да се пребиват хора заради думи!
25
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
По същество този побой си е убийство.Това е наследството за 45 год. комунизъм.Това родиха ДРУГАРИТЕ! България още дълги години така ще се влачи.Едни червени негодници отглеждат други .Нали това се случва се в страни били до вчера БРАТСКИ.Това им е доктрината на червените пачаври.
24
0
 
0
 
! Отговори
РУСНАК из "родн преди 15 години
Путин и РУСИЯ , да слуша България , да не ви дърпаме ушите !От: РУСНАКЗДРАСТВУЙТЕ , АМА КАКАЯ НЕЗЕВИСИМОСТ ТОВАРИЩИ ?!Мьi вам оставили такой хороший паметник в центре Софии " Св.Александър Невски " , он всегда будет стърчит и напомнаят вас что ЗАВИСИМИ всегда от РУСИИ , поняли..! Ну вот и > Предлагат св. Александър Невски за покровител на руските спецслужби и БългарияСъюзът на православните граждани в Русия предложи на Федералната служба по безопасност (ФСБ) да направи свой покровител княз Александър Невски, а неговото послание "Който извади меч срещу нас, от меч ще загине " да стане девиз на всеки офицер от контраразузнаването, съобщи "Интерфакс".Според православните граждани, ако спецслужбите приемат Александър Невски за свой закрилник и на България , може да бъде възстановен й паметникът на Феликс Дзержински на известния Лубянски площад. За духовен покровител на службите за външно разузнаване руските християни предлагат архиепископа на Шанхай и Сан Франциско Йоан Максимович.Идеята за възстановяване на паметника на Дзержински на Лубянка бе предложена неотдавна от депутата от проПутинската "Единна Русия" и бивш заместник главен прокурор Владимир Колесников .
23
0
 
0
 
! Отговори
spass преди 15 години
ДОЛУ ПРАВИТЕЛСТВОТО!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
България е издула вени агонизирайки в желязната хватка на една пост-комунистическа политико-бандитска система наложена ни със сила, кръв и безумни грабежи от един политико-криминален "елит" който като злокачествен тумор разлага плътта на България. За такава политическа система понятия като свобода на словото и личността са непонятни и чужди.
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
1, бравос!ако някой хора търсят вина във власта или ги гони параноя или го правят с политическа цел ти грешките от бързане ли ги правиш или от незнание?обаче щом си толкоз умен, я светни простия народ властта с каква цел се слива в страстна прегръдка с мафията?
20
0
 
0
 
! Отговори
РУСНАК преди 15 години
ЗДРАСТВУЙТЕ , АМА КАКАЯ НЕЗЕВИСИМОСТ ТОВАРИЩИ ?!Мьi вам оставили такой хороший паметник в центре Софии " Св.Александър Невски " , он всегда будет стърчит и напомнаят вас что ЗАВИСИМИ всегда от РУСИИ , поняли..! Ну вот и > Предлагат св. Александър Невски за покровител на руските спецслужби и БългарияСъюзът на православните граждани в Русия предложи на Федералната служба по безопасност (ФСБ) да направи свой покровител княз Александър Невски, а неговото послание "Който извади меч срещу нас, от меч ще загине " да стане девиз на всеки офицер от контраразузнаването, съобщи "Интерфакс".Според православните граждани, ако спецслужбите приемат Александър Невски за свой закрилник и на България , може да бъде възстановен й паметникът на Феликс Дзержински на известния Лубянски площад. За духовен покровител на службите за външно разузнаване руските християни предлагат архиепископа на Шанхай и Сан Франциско Йоан Максимович.Идеята за възстановяване на паметника на Дзержински на Лубянка бе предложена неотдавна от депутата от проПутинската "Единна Русия" и бивш заместник главен прокурор Владимир Колесников .
19
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
се отваря???