Насилена в гръцка тоалетна. Подробностите - в съда

Делото тръгва две години след като 16-годишна българка бе брутално изнасилена от гръцки учeници
30 сеп 2008 07:19,
58
Насилена в гръцка тоалетна. Подробностите - в съда
Снимка: БГНЕС

Тримата гръцки ученици, които преди две години изнасилиха 16-годишна българка, сядат на подсъдимата скамейка, пише гръцкият вестник "Еспрессо".

Заедно с обвиняемите в съда ще се явят и три техни съученички, които са обвинени в съучастничество -  наблюдавали сцените на насилие и ги записвали с мобилните си телефони.

Потресаващият инцидент стана на 25 октомври 2006 година на остров Евбея в тоалетната на учебното заведение в село Амаринтос. Гаврата продължила повече от час.

Записът на извращението така и не бе открит, момичетата го изтрили.

Сега делото тръгва пак през октомври, на 30-и.

Насилниците - на 15, 16 и 17 години, може да получат присъди до 20 години в Центрове за задържане на малолетни.

Случаят вероятно щеше да остане само в гръцките полицейски хроники, ако не беше яростната реакция на селяните от Амаринтос, хвърлили се единодушно да защитават гърците и да хулят българката.

Майката от Русе и момичето, живеещи в селото с 5600 жители от 1999 г. насам, бяха изгонени, а кметът Янис Манусос се опита да защити момчетата, "които също са притеснени от случилото се".

Единият изнасилвач се оказа син на учител, другият - на местния полицай.

Веднага след задържането им роднини на обвиняемите протестираха пред съда в Халкида, хулейки българката.

Възмутена, адвокатката на жертвата - Ирини Марупа, разкритикува полицията за отказа да осигури защита на потърпевшата.

Подетият от медиите случай предизвика безпрецедентна намеса на целия гръцки политически и духовен елит в защита на 16-годишната българка.

Сега, две години по-късно, жертвата и майка й са доволни, че и момичетата се изправят пред съда.

Двете живеят в Атина, а момичето учи със стипендия в частно училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
stanlei преди 15 години
Скапаните гърци се чустват супер яко когато потъпкват достойнството на един българин . Сред простолюдието което се е заробило там да работи това е известно . Не случайно вземат на работа само хора без образование и които не си знаят правата . Този случай и по точно упоритоста на тази майка и на това момиче за сетен път показаха на Гърция че българите не са толкова прости колкото си мислят те и това може да е шанс повече хора да си потърсят правата там и за други случаи на неправда .
16
0
 
0
 
! Отговори
stanlei преди 15 години
В такъв случай ти също не си по добър от нас . България от векове страда заради своето разединение , така че не си мисли , че си нещо повече от всеки българин в България . А дали нашите политици са взели някакви мерки по случая това вече е друг въпрос и дали заинтересуваноста на гръцките политици и медии не е просто един фарс че уж са заинтересувани много от момиченцето трябва правосъдие не обществено мнение за случая .
15
0
 
0
 
! Отговори
глупаци преди 15 години
ДИМИТЪР, за този случай медиите информираха доста отдавна, аз лично си спомням. Случаят се раздухал много в Гърция, не заради самото изнасилване ( както вече казах изнасилвания стават навсякъде), а заради последвалата ксенофобия и протести на селяните. Затова и е бил толкова обсъждан и както виждаш всички новинари, политици и духовници са застанали на страната на момичето и са осъдили ксенофобията.
14
0
 
0
 
! Отговори
глупаци преди 15 години
Как може да сте толкова прости, не мога да разбера. Такива случаи има навсякъде. Случаи на ксенофобия също - както във въпросното гръцко село. Важното в случая е, че (цитирам) "Подетият от медиите случай предизвика безпрецедентна намеса на целия гръцки политически и духовен елит в защита на 16-годишната българка." Ало, ? Виждате ли какво значи общество, какво значи държава. Гърците били лоши? Не, вие които сте писали тук с малки изключения сте *** селяни, по-лоши от изнасилвачите и гръцките селяни от Амаринтос.
13
0
 
0
 
! Отговори
stanlei преди 15 години
И какво според теб "gg" трябва да направи България в този случай ние така и така си мразим гърците освен да им обявим война или група разгневени българи да отидат и да опустошат селцето в което се е случило това . Според мен не можем да направим нищо друго освен да оставим гръцкото правосъдие да си свърши работата .
12
0
 
0
 
! Отговори
d преди 15 години
Ако изобщо има дело или е само прах в очите, и ако има, господ да му е на помощ на това дете и на родителите му,ще ги размажат от унижение
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този случай е добре известен и в Гърция се вдигна голям шум около него. Забележете- в Гърция, а не в България и именно гръцкото обществено мнение беше възмутено, а не българското обществено мнение, защото общество в бг няма. Има стадо овце, които мучат.
10
0
 
0
 
! Отговори
сечко преди 15 години
този ,случай ,се коментираше ,но бегло и бг.медийте бяха споменали ,че момичето ги било предизвикало,сега се пее друга песен,Грзцкия сзд не е като бзлгарския още тогава бащата беше отстранен от преподавателска дейност,а момичето пратено в Атина ,като гръцките власти предоставиха жилище и работа на майката ,а момичето записаха в училище и беше му се предоставило и психиятър ,за да излезе от тоз кошмарен момент,незащитавам гърците аз съм сигурна ,че ще си получт заслуженото,но се питам ,ако българин изнасили чужденка ще му се предоставят ли тез условия ,които цетирах по-горе -не.Разликата е ,че в бг.има свобода на словото ,а тук е под съмнение.Погледнете нещата реално преди да почнете да кълнете.Нека БГ.им предостави условия тук и това умно момиче със стипендия да си я задуржим в страната-как ще стане ...а...
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
На канала - топките с тухлите и край.Няма какво да го умуваме.
8
0
 
0
 
! Отговори
ОНЯ преди 15 години
що бе първанчев не си отвори устата за защита на българското девойче!!?? а...зает си ***!ЯСНО! НИЩО НЕ СТАВА ОТ ТЕБЕ!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
казвали са за случая по новините още когато се случи, даже в цяла Скандинавия говореха за случая
6
0
 
0
 
! Отговори
аз преди 15 години
Какво да кажим? Че те гърците са най-долният народ в цяла Европа! Те са истинските ***! Какво искаме от народ, според който културно събитие преди време се е водило в общи тоалетни- където са ходили по нужда заедно и уж филосоствали и Второ: които са измрели от сифилис- защото пак културно са се събирали на групов секс в баните! На ти култура! Пък и да не забравим за , което е означавало голям мъж да обучава младо момче- на каквото се сетите! Че не се чудете, то просто си им е в гените!
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами никой българин, пък и турист да не стъпва на въпросния остров Евбея, да си изгният тъпите гръцки селяни там по голите чукари. И дано гръцкият съд си свърши работата и ги осъди тези идиотчета.А има навсякъде, били те българи или гърци.
4
0
 
0
 
! Отговори
ДИМИТЪР преди 15 години
НЕ ГЪРЦИТЕ СА НАЙ-ГАДНИТЕ ***-БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ОЩЕ ПО- ОТВРАТИТЕЛНИ!!!! И ТЕЗИ ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ МЕДИИ! ЗАЩО ЧАК СЕГА НАУЧАВАМЕ БЕ ГАДНИ ЖУРНАЛИСТЧЕНЦА!!! ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ ПРЕЗ ТЕЗИ ДВЕ ГОДИНИ КАКА СЕ Е ЧУВСТВАЛО МОМИЧЕТО,А!*** ДОЛНИ!!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Смърт за етиопските маймуни
2
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 15 години
Гърците са най- гадните *** на Балканите.Те ни смятат за ***.Дори турците се отнасят по добре с българите.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
zasto njama komentari be tapanari. zasto ne kasvate che bili *** .