Турски бизнесмен: Доган контролира $1 млрд.

Илия Павлов въртял далаверите на Сокола навън, а Ахмед Емин - вътре в страната
11 ное 2008 09:51,
108
Турски бизнесмен: Доган контролира $1 млрд.
Снимка: БГНЕС

Турският бизнесмен и бивш собственик на захарните заводи в Девня - Бедри Шефик, твърди, че лидерът на Движението за права и свободи (ДПС) Ахмед Доган контролира един милиард долара.

Преди пет години Шефик, който бе най-големият турски инвеститор у нас, стана обвиняем и арестант, а по-късно и обвинен, че е избягал в Турция.

Днес в интервю за вестник "24 часа" той съобщава, че Ахмед Емин го е натискал да прехвърли собствеността на завода на офшорна компания, близка до лидера на ДПС.

"Аз казвах, че съм готов да направя някакви субсидии като дарение на ДПС, но да се влезе в собствеността и управлението на завода - не бях съгласен", разказва бизнесменът.

Според него Ахмед Емин е бил дясната ръка на Доган.

"И при оказване на натиск, и при прибиране на пари от рушвети. Той беше клечка номер едно, послушната птица на Доган - подчертава Бедри Шефик и добавя: - Всички пари на Доган се въртяха от Илия Павлов.

Турският бизнесмен твърди, че Доган контролира няколко важни звена в България.

"На първо място това са митниците. Държеше и всички офшорни зони - фришоповете и бензиностанциите там чрез неговия човек Фуат Гювен. Изкарани са много пари. Следва Агенцията за държавни вземания - чрез нея той направи трета приватизация в България".

На въпроса колко според него възлиза състоянието на Ахмед Доган в момента, Бедри Шефик отговаря: "В Турция сме правили анализи с мои приятели бизнесмени. Стигнахме до извода, че става дума за около 1 млрд. долара - това, което се контролира от него".

На друг въпрос - какво ще стане с този милиард, той отговаря: "След смъртта на Емин, Доган няма да успее да контролира тези парични приходи и басейнът ще се изпразни бързо".

Според бизнесмена разцеплението в ДПС е неминуемо.

"Просто в България никой няма тези икономически лостове като Доган".

Коментарът на ДПС към казаното от Шефик е повече от лаконичен: "публикуването на подобно нещо не прилича на добра журналистическа практика".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
V Kipar kogato ima6e etni4eski konflikt mejdu turci i Garci.Turciya za6titi grajdanite si i prevze polovinata Kipar i Celiyat Swyat ne moja da gakne,tova e fakt.Polovinata Kipar ve4e e Turska sobstvenost.Za uto4nenie Turciya prevzema Kipar za 2 casa i nyakolko minuti.Taka 4e napravi si dobre smetkata.2+2=4 a ne 18
86
0
 
0
 
! Отговори
Бачо преди 15 години
Абе тия са като гнидите- дордето се обърнеш и до един читак още 10 *** се наредили.Абе, ***, дето ни наричаш ***, вие каква войска имате? Няма вече наемници, няма вече еничари, няма вече христяни-съюзници и Турция се ***- една война не може да спечели. За сметка на това да коли мирно население й е вече спецификацията (по възможности християнско като в Измир, Батак, Стара Загора, Армения и Македония, на ако няма- може и кюрди или иракчани). С тия читаци ли ще ни плашиш бе, прасе? Че ако не са американските бази да ви пазят да са ви прегазили досега хиляда пъти и кюрди, и руснаци и араби. Вие един остров от Гърция не можахте да спечелите, камо ли на война да тръгнете. Смешници.Ами ви минаха номерата в Косово и Босна и много се възгордяхте. Но то това само можете- да подтиквате към бунтове и като почне патакламата да гледате отстрани сеир. *** си и ти и всички като тебе, където оствиха собствените си хора да ги колят в Босна и Косово докато ги спасят от НАТО. Не виждате, че в Родопите и Кърджалийско са умряли от глад, ама се репчите. Ако искаш- вади ятаганите и да започваме. Ама като минем зад Одрин тоя път ще стане интересно- много ви се насъбра- атентати, отделяне на области, етнически конфликти, кланета в Ирак, та не се знае дали ще ви подкрепи вече някой.
85
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
на И.Павлов лека му пръст-това по долу е грешка при печатането
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
тука из форума шетат едни деца- идиотчета/осман,ibrik....../,дето требва да са от пионерската организация я на атака,я на расате,я нещо подобно..имат те важна задача-да поддържат тонуса на електората...пази боже ако се наложи те да защитават България...за Доган-тои не е независим политик,както И.Павлов нелека му пръст/не беше независим бизнесмен...има хора -генерали на които се отчита.
83
0
 
0
 
! Отговори
ibrik преди 15 години
82-ti li ste rejesh glavi-ya po dobre si izmiy zadnika be fabrika za layna
82
0
 
0
 
! Отговори
нема име преди 15 години
Дойде време да се търкалят фесове.. ти верата , ти у потурите пумашки *** ***,не ми требе Атака ,не ми требе ..Бойко сам ше ви сам ше ви горя ..
81
0
 
0
 
! Отговори
поредния по номер преди 15 години
Става вече май неудобен. Края му е близо. За съжаление няма да получи каквото трябва - присъда и затвор, а най-вероятно ще отиде при Илия Павлов и нищо няма да бъде разкрито. Ако все пак влезе в затвора, значи сме станали нормална държава но ........ надали.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нима избирателите на Доган печелят нещо от него? Каква е ползата от всичките милярди за обикновения човек от турски произход? Той си краде там, живее си живота и хич не му пука. На гърба на избирателите си.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
отровата глътни ти,кво караш народа
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Молете се да НЕ приемат Турция в ЕС зашото това стане ли факт Кьрджалийско,Ямболско директно си заминават за "братска"Турция!Нямате си и най-малка идея колко дка земя е изкупена от Доган разбира се с парите на Анадола.Да не казвам за Добруджа че няма да ви трябват хапчета ами отрова!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
77
0
 
0
 
! Отговори
ариф преди 15 години
недей го приема навътре,отпусни се малко;),отивам да пиина кафенце макар да е дошло бирено време от много коментари файда йок
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Hajde stiga be, Balgarite ne bqha li doshli ot Pamir? Kade gi pratihte 4ak v Mongolia? Nqma logica! Pomislete s kakvo se zanimavat Mongolcite i nie, kak moje tova da e edin narod?
75
0
 
0
 
! Отговори
вили преди 15 години
Правилно, но ме ядосват много с тези си изцепки :)
74
0
 
0
 
! Отговори
османокоректор преди 15 години
Г-н ориенталецо, време е да бъде вкарван в ареста и съден по бързата процедура всеки за изказване като твоето. Понеже сме толерантни ще ти позволим да си излежиш присъдата в турски затвор, където несъмнено е по-демократично и качеството на услугата е по-високо. Нямаш ли усещането, че 27 държави от континента, на който не принадлежиш, по-скоро са на мнение, че е време да се поправи грешката, която венецианците са направили навремето, прехвърляйки някакво носещо твоето име племе през Босфора.
73
0
 
0
 
! Отговори
ариф преди 15 години
Вили какво пак се карате за няма и нищто:),мани тия политици че ми пуши главата
72
0
 
0
 
! Отговори
вили преди 15 години
Явно не ни знаеш историята, но българите идваме от Монголия, пък Русия ни е освободила от твоята татковина. Ако не ти харесва върви си там.
71
0
 
0
 
! Отговори
osmanpedala преди 15 години
osmane i ti *** prokleta 6te ima6 vuzmojnost da se nasladi6 nad padaneto na partiikata ti
70
0
 
0
 
! Отговори
the age of 13 is the преди 15 години
tei kato te gledam zn bg ti kaf go igrai6 6pionin na maika turciq ??? awe ei sme6en ne si li razbrla do sq 4e navremeto turcite sa se gavrili s praprapra nz kolko pyti pra babite ti i dqdovcite ti leka im prys na horata ti si bg be ne go li razbira6 ako otide6 v turciq ni6ty dobro nqma da vidi6
69
0
 
0
 
! Отговори
pid преди 15 години
da vidim sega kakvo intervu chte dade na baleria veleva
68
0
 
0
 
! Отговори
The Age of 13 is the преди 15 години
takiwa kato tos kato SerGEIcho kato carq koito kaza 4e sme myrzeli..te zaslujavat da gi izloji6 v centara na nqkoi golqm grad bez dolni ga6ti nadupeni i wseki koito minava da im igrai po edin 6ut da im skubi po nqkolko kosama ot kosmatite gyzowe i za nagrada pojelanie da im go vkarva mirno i tiho otzad...