Кланът Златеви си имал частен град - Правец

Светла Василева, информаторка на германския журналист Юрген Рот, обвини фамилията на шефа на Лукойл-България в монополизиране на града
14 ное 2008 10:02,
59
Кланът Златеви си имал частен град - Правец
Валентин Златев. Снимка: Булфото

„Град Правец е частен град на фамилията Златеви“.

Това заяви тази сутрин в ефира на предаването Коритаров live по Нова телевизия Светла Василева, информатор на германския разследващ журналист Юрген Рот.

Василева е и председател на Съвета на директорите на "Топлофикация" Правец.

По думите й, бащата на Валентин Златев (генерален изпълнителен директор на “Лукойл България”, бел. ред.) - Васил Златев, чрез свои структури, е приватизирал Правец и упражнява нелоялна конкуренция към останалите бизнес структури в района.

Васил Златев е дългогодишен кмет на Правец по времето на Тодор Живков.

Като представител на "Топлофикация" - Правец, което също е частно дружество, Василева твърди, че срещу дружеството се упражнява неправомерен натиск и то не се допуска до тръжни процедури за доставки.

Тя разказа как захранващият тръбопровод на "Топлофикация" - Правец, е бил прерязан през юни тази година, тъй като преминавал през територията на голф игрището, което се изгражда от хора, близки на Златеви.

Голф игрището се строи от септември миналата година.

В него ще бъдат инвестирани близо 71 млн. лева и се очаква да бъде открито до 2010 г.

Инвеститор на проекта е "Тера Тур Сървиз", която се управлява от бащата на директора на "Лукойл България" Васил Златев.

Жалбата на "Топлофикация" - Правец, по случая с прерязания тръбопровод останала без последствия, а полицията дори не изпратила патрулна кола, за да регистрира инцидента, твърди още Василева.

Светла Василева е източникът на информация, използвана в книгата на Юрген Рот "Новите български демони".

В нея той разказва за частни градове - като Дупница на братя Галеви, срещу които през октомври бе организирана полицейска акция, която завърши със... заплаха от страна на бизнесмените, че ще съдят България в Страсбург.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
DevilishSoul преди 15 години
Добре де, защо след като Правец бил частен град, Топлофикацията не е абонат на Лукоил? А ако е покаква логика Лукоил ще си реже собствения тръбопровод? малко съм сънен още и не зацепвам, може и аз да не доглеждам фактите, ама нещо ми е мъглива тая работа...
17
0
 
0
 
! Отговори
Котаракъ преди 15 години
Историците биха нарекли това състояние - Феодализъм.Комшийката ми би го нарекла - Демократичен Феодализъм.Аз бих го нарекъл- Български Демократичен Феодализъм.Да живее БДФ,гласувайте за БДФ,изберете БДФ,бъдещето на БГ,азащо не и на света!? :=)))
16
0
 
0
 
! Отговори
незнайния войн преди 15 години
Ще се опитам да Ви отговоря...Бях чул преди време един коментар, който много ми хареса, не си спомням, точно кой ми го каза, но ще цитирам по памет...Когато в природата стане някакдва генерална промяна на условията на околната среда, най-отговре първо изплува мръсотоята, мазното, гадното.../ като вариш месо на котлона, нали знаете как е /...
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
НЯМА ЛИ КОМИСИЯ ЗА ЗАЩИТА НА КОНКУРЕНЦИЯТА. ТОЯ МОНОПОЛИСТ ЛУКОЙЛ НИ СЪДИРА КОЖИТЕ С ГОРИВАТА.ПЕТРОЛА ПАДНА ОТ 147 ДОЛАРА ЗА БАРЕЛ ДО 55 ДОЛАРА. ЕФЕКТ НИКАКЪВ.
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Решението е съвсем просто ....100000 човека с по един джоб камъни ...пред народното събрание ...и огън !!! всичко ще си дойде на мястото ...същото трябва да става и пред общински съвети пред енерго вее-ка и топлофикация ....нещата ще си дойдат почти ведна на мястото им !!!
13
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
Безкрайно прав си, Тишо! Като започнем от най-малките градчета в БГ и стигнем до столицата, какво да видим? В Общинските съвети глуповати бизнесмени са об.съветници, кметовете са кукли на конци, които се чудят от къде да откраднат. Кумири на подрастващото поколение са поп-фолк певачките и батковците с яки джипове. Всяка 15-18 годишна девойка се стреми да завърти някой батко с кинти и да гледа нагло от лъскавата кола, в която я возят/или шофира. На никой не му се бачка и масово всеки търси леко и меко... Вече дори не ми се пише на тази тема!Среща на летището :)
12
0
 
0
 
! Отговори
X преди 15 години
С една дума бившата метрополия, продължава да управлява България, нищо че България е в ЕС и НАТО. За целта се използват хора от родното място на последния полу законен наместник на СССР - Живков.Мисля че сами сме си виновни, вместо да ги натоварим на влака за Сибир, където да ги обгрижат, ние им се кланяме, целуваме ръка, защото те продължават да ни доят, сипвайки и по малко помия в копанята ни, че някак да преживеем, с цел пак да ни издоят...
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
но. 6, кой е този Иван Й...? И каква е връзката помежду им? Като кажеш А, кажи и Б после...
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този, ако е прорязал топлопровода на цял град заради голф игрището - знаете ли какво означава? Да не излиза от тъмницата. Ей, това. Малко нещастно дребно егоистично човече. От къде се пръкнаха тези ***. Прочетох това и думите ми свършиха. То че съм виждала ограничени хора като него, виждала съм - роднините на мъзът ми са подобни нещастници. Но как така стана, че допуснахме такива да ни ограбват и поставят техните интереси над цялото общество. Как?
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
разбира се, че летището е единственият изход и всичкo което мърда трябва да се изнася от тая *** дупка колкото се може по-бързо.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво на г-н Рот. Добре че дойде някои външен човек за да ни каже, че "царят е гол".Иначе и ние имаме писатели и журналисти, но те са някакси по-различни и модерни. Вижте г-жа Йончева, не е ли тя събирателен образ на нашата журналистика. Умна, хубава, интелигентна, доказа че може да прави репортажи и предавания, но за Ирак и патагония и за къде ли не. А в България се е сгушила на топло местенце и кротува. Нашата журналистика я канят на приеми и я гощават за да пише хубави неща. После я награждават и я отрупват с подаръци. Пращат я да се занимава с манекенки, футболисти и фолкзвезди - от това се продават весниците.Това е нашата журналистика и затова ще има частни градове и ще има лъжливи политици.
7
0
 
0
 
! Отговори
Тишо преди 15 години
За съжаление си много прав(а).Докато няма действаща съдебна система, хората ще се обезверяват с всеки ден, а най-много печелят от това "преуспелите" в мътните води на демокрацията (анархията) хора.Лошото е, че това е омагьосан водовъртеж, който се поддържа от политиците и не се вижда изобщо никаква промяна в статуквото, та дори и Господ да дойде на власт - за да дойдеш на власт ти трябват пари за промиване на мозъци, следователно се обвързваш с "преуспели" бизнесмени, които да дарят("инвестират") в кампанията , а после си затваряш мъжки очите и си упражняваш ораторските качества върху оглупелия български народ, за да замажеш положението до следващите избори...Все повече се убеждавам, че решението е само едно и струва 100 евра, и 2 часа чакане на опрашка в летището...
6
0
 
0
 
! Отговори
водач на МПС преди 15 години
Валентин Златев щеше да бъде все още неизвестен на широката публика ако не беше одобрен лично от Иван Й...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
просто манталитета ни не е като на европейците, дори сърбите и румънците са по-европейци от нас, то си е ясно де - колкото по на изток толкова по-див ориент
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Др.Г.Димитров е казл,че за 25 г.трябва да направим това което........Тия които са го разбрали натрупаха състояние за по-кратки срокове.На наш гръб разбира се.
3
0
 
0
 
! Отговори
- преди 15 години
Не е вярно! Има хора,на които им дреме, но е трудно да бъде човек герой сред овцете. Единици са и се губят в масата, но това не значи, че ги няма.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"...бащата на Валентин Златев /генерален изпълнителен директор на Лукойл България/ - Васил Златев, чрез свои структури, е приватизирал Правец и упражнява нелоялна конкуренция към останалите бизнес-структури в района. Васил Златев е дългогодишен кмет на Правец по времето на Тодор Живков..."Тези две изречения изчерпват цялата тема и няма какво повече да се каже по въпроса. Както казвал Швейк - работата, значи, беше съвсем ясна.
1
0
 
0
 
! Отговори
*** преди 15 години
И к*во? Някой нещо ново да прочете? На германците може и да им се струва много екзотично как се краде в БГ, но за нас това е вече ежедневие и не ни прави впечатление! Народа толкова оскотя и озверя, че на никой за нищо не му дреме.