Провал: Галеви изчезнаха безследно, МВР вдига рамене

Двамата напуснали имението си, а качулки ги издирват; спецакцията продължава и в този час
15 окт 2008 17:03, Екип на Dnes.bg
98
Провал: Галеви изчезнаха безследно, МВР вдига рамене
Братя Галеви. Снимка: БГНЕС

П. Г. и А. Х. са в неизвестност.

Това лаконично съобщение разпространи пресцентърът на МВР във връзка с акцията на МВР, ДАНС и прокуратурата в Дупница.

П. Г. е Пламен Галев, а  А. Х. е Ангел Христов - известни още като братя Галеви.

След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност, се казва още в съобщението на МВР.

На въпрос на Dnes.bg какво точно означава "след като са потвърдили явяването си", от МВР отговориха: "Тълкувайте си го както искате".

"На нас така са ни го пратили", допълниха от пресцентъра на ведомството, а на въпроса ни "Кой ви го е пратил", отговорът бе: "Е, сега, кой ни го е пратил...".

"Цитирайте ни така, както сме го написали, и това е", категорично отсякоха от МВР и отказаха да кажат дали това все пак означава, че полицаите са се обадили на братя Галеви и те са казали, че ще ги чакат.

"Предполагаме, че това означава", обобщиха от МВР. 

Впоследствие съобщението на МВР в официалния сайт на институцията бе променено така:

"Във връзка с масираната акция на прокуратурата, НСлС, МВР, ДАНС, Агенция “Митници” и НАП, от компетентен полицейски орган са призовани лицата П.Г. и А.Х., на които по телефона им е било съобщено, че трябва да се явят в ОД МВР – Кюстендил за извършване на процесуално-следствени действия. След като са потвърдили явяването си, двамата са напуснали домовете си и до момента са в неизвестност."

И така, в отсъствието на братя Галеви на домашните им адреси са извършени действия по разследване, като и в този час продължава спецакцията за проверката на автокъщи, офиси и жилища в Дупнишко.

Още по обед беше отцепен пътят към имението на братя Галеви в село Ресилово.

Униформени с качулки не разрешаваха на медиите да снимат акцията, спираха и връщаха всички автомобили.

Разследващите твърдят, че е констатирано наличието на адреси на офиси на търговски дружества, в които не се извършва дейност и които е възможно да служат за прикриването на финансови операции.

Намерени са и луксозни автомобили с неустановени произход, платени акцизи и ДДС.

Близо 15 са автокъщите, които се проверяват в Дупница.

Представители на “Митници” и прокуратурата сравняват дали номерът на шасито и на рамата съответства с вписания в документите на колата.

Проверяват се и сметките на фирмите за платени мита, внесени и продадени коли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
0
 
! Отговори
deby преди 15 години
stiga ste zanimavali naroda sam s gluposti. vsi4ki sa vitre teatir
96
0
 
0
 
! Отговори
Djorji преди 15 години
dali 6te gi fanat ?
95
0
 
0
 
! Отговори
\ преди 15 години
Тия вече може и да са преселени в едн по-добър свят.
94
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
каква софарма, какви пет лева, бе ? Завода се казва Актавис, софарма е в София, в Илиенци. И не, в този завод не се произвеждат наркотици тайно, що за жалко твърдение. Произвежда се кодеин, да, има и фенобарбитал, да, те са основни съставки на други лекарства, като седалгин нео, например. *** на някой му било удобно да си помисли : абе, тия там имат завод за лекарства, нема начин да не мине клюката за нелегални наркотици. И взел, че го изплюл в медиите, които само това чакат. Ако ми намерите управниците на България, които за последните 20 години, събрани заедно, са направили за градовете си, колкото Янев и Галеви, лично ще ви почерпя. Той Янев хубаво го покани Бареков, да дойде и да види, ама не са му платили на ***, този репортаж би показал истината.
93
0
 
0
 
! Отговори
dupnica преди 15 години
No.37- mai seliandura si ti! Ti na koi se klania6? E tova e tapata zavist na tapia SELIANDUR!!! Kvo te e iad, 4e ne jivee6 v hubav grad kato Dupnica, a si smardi6 v niakoi kirliv apartament v ciganskia kvartal!!!!!!!
92
0
 
0
 
! Отговори
Георги преди 15 години
Аз що не живея в Дупница? Единият вариант е да се свиваш пред отрепките, които безчинстват там, другият е да се махнеш с цената на всякакви лишения и неизвестности ако не извън БГ, то поне в друг град. А 67 е голям ***, ако това е наистина неговото мнение. Щото, който не е видял с очите си какво става там, той просто не може да има обективно мнение по въпроса.
91
0
 
0
 
! Отговори
Нагъзаки и Каспичан преди 15 години
Хе-хе, името било насрано. Изпостяха до толкова, че се хванаха за името. Егати злобарите има по тоя свят....100% бас ловя, че някой сополив ***.
90
0
 
0
 
! Отговори
49-и преди 15 години
Драги, явно не си ме разбрал правилно. Всеки един идивид на този свят се управлява някъде от някой. Дори и най-великите упраници са подчинени на Господ или Природата ако щеш, всики си има "резервирани" 2 метра под земята. По-важното в случая е това, че бюрокрацията в лицето на държавата в сямата си същност и законната употреба на насилие, която се контролира от трите власти. Така че, ако си малка пионка в голямата игра наречена Живот, ти какво ще избериш - да те "доят" законно и ти да се кефиш, че си от добрите или да те уважават и да не допускат децата ти да станат наркомани или *** да разбият дома ти. Не мога даправя коментар по въпроса за нощните клубове и там подобни, поне ми е пръсъщо достойнство да не злословя без да имам нужната инфомация.Все пак ти влизам в полужението, явно доста си патил от разните му там групировки....Просто не бива всики хора от едни и същи среди да се слагат под общ знаменател,но това е присъщо авно само на хора без юда на езика и капаци на очите.....
89
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
От МВР им правят *** на някое закътано място. Тия от МВР не могат да хванат настинка зимно време та камоли рецидиви от такъв калибър.
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Питайте тройната коалиция къде са ги покрили, а не къде са избягали.Комунистите са свързани с Галеви и всички новоизлюпени бизнесмени в годините след 1989 год., а и преди 1989 год.Това е в България освен комунисти други няма!!!!Това го знае всяко хлапе, дори и ЕС.
87
0
 
0
 
! Отговори
лили преди 15 години
Като са толкова добри Галевите защо се крият и са в неизвестност ???? А ако твоето дете или внуче се друса със разпространения от тях наркотик, пак ли няма да те интересува ??? Явно трябва повече мозък за мислене, който ти липсва !!!
86
0
 
0
 
! Отговори
дед преди 15 години
Е а кажете колко пребва да си *** та така да се закопаш сам?Те тия от МВР-тонаправо се направиха на нищо.Боже ама имали некой който да си е на местото там?
85
0
 
0
 
! Отговори
male преди 15 години
Да ви са и на пикливите спец. части, една акция не можете да направите като хората...
84
0
 
0
 
! Отговори
Браво на Вас преди 15 години
Много се радвам ,че всеки който плаща получава информация във България,както и във гр.Сандански при една акция на хотел пълен със хора от НСБОБ подава бърза информация не на МВРа на шева на МВР-САНДАНСКИ .Много ми е интересен факта как при даден сигнал дознателка от Сандански укрива документация на даден престъпник и го изкарва от тежка ситуация невредим и как на нейният съпруг който е известен от дадена политическа партия във града му се дава подкуп пред ГУМ,и със този подкуп той си купува чисто нова кола ......Явно МВРработи добре за своите хора.....а за другите...НЕ
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хванете поне дружката им Румен Петков докато не е изчезнал и той.
82
0
 
0
 
! Отговори
maketo преди 15 години
Tия двамата знам каде са отишли.На-ПОЗИТАНО-20,Имали са среща със ПИКАЕЩАТА ЗАПАЛКА......
81
0
 
0
 
! Отговори
rumburak преди 15 години
айдеееееееееее,внимание внимание,ще правим спец акция,моля всички които имат гузна съвест,сЪмнителен бизнес или нещо за укриване да вземат необходимите мерки.сборен пункт на акцията пред градинката на РПУ.начален час след уведомяването на целия престъпен контингент.работно облекло,качулки,бронежилетки.Моля махмурлиите от предния ден ,да се обадят своевременно.За активност ще има поУщтрителни награди както и томбУла с изненади.Всичко намерено и изето ще бъде предоставено безвъзмездно на местните партиини величия.За доброто настроение ще се грижат всички медии......хаирлия да е и на здраве.
80
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ще избягат ами, да не са луди да седят, след като са ги предупредили от МВР че идват за тях. Цяла Дупница знае за кокаина, дано ги хванат.
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
koi ne e prestupnik v BG ...
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
пикаещото във фонтани да каже къде са