Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
За нищо не ставате все *** все турци сънувате ,че са ви виновни!Да ама не са и да спирате с тея наукобразни съждения отностно етническипроизход смятай те ,че т.нар бг турци имат нещо общо с турците,като народ по какво съдите бе само вие ги смятате за такива!*** това онова ,какво *** има навсякаде тая обречена на комунизъм страна е доказателство няма се оправите после други да ви плащат сметката!Кой ви народи в безплодните тикви,че тук в скапаното опикано бг ,че всичко в т.нар система за сигорност цъфти и върже нехграмотна ли била ,че за да гласиш за дознател представяш диплом за висше образувание,по какво съдите ,че въпрасната г-жа била проста вие по какво сте по "умни" от нея?дахте да видим по кой показатели смятате и предявявате претенции само една претенция сте гола вода сте ей тва е!и да другари вие сте лицемнерни и нагли до слабоумие!Т.нар МВР и конкурси получавам физиологична реакция само,като гио чуя вс тая *** пълна с елементарни индивиди и недоразумения нещо добро няма да се случи!На мястото на г-жата ще се намърда поредният *** с връзки ,който по скоро ще генерира престъпност от колкото ще се бори с нея ,ми ще има сводници и проституция ще ги има тези недъзи,докато недорозумения ,като писающите лицемери не си излекуват главата!Ко не щат естветвеният подбор ще си каже думата вие си го знаете,до сега сте го яли няколко пъти ми ще дойде време да похапнете малко логика!
135
0
 
1
 
! Отговори
Ograda преди 15 години
Kato vi 4eta komentarite se 4udia kak vse oshte moje da ima tolkova zlobni li4nosti.A za cvetat na kojata prosto v cial sviat shte vi se smeiat.Znaete mnogo dobre,4e tova e bez zna4enie.
134
0
 
0
 
! Отговори
Sonda преди 15 години
Balgarska prostashtina!Ezak za 4oveka.Pone po redoven na4in se e iavilo na konkursa.
133
0
 
1
 
! Отговори
zlato преди 15 години
Abe,balgarska,selska mu rabota!V doznanieto vlizat xora bez zavarsheno vishe obrazovanie,zashtoto ili im e mnogo palen djoba,ili krakata sa im visoko i shiroko vdignati.Znae se ot vsi4ki!Ne se pravete na balami!Za takiva s akal miasto NIAMA!Iazak za momi4eto!Samo izlishno se ma4i!
132
0
 
0
 
! Отговори
........ преди 15 години
Утре случайно да не ви посетят дознатели във връзка с раситките ви коментари.
131
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Браво Бай Тошо - че прати по голямата част от тези нещастници в Турция - то и тя отначало не искаше да ги приема.... - но беше принудена да го направи после!
130
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tur4ulqka - След като Турция няма нужда от Европа, защо се натиска за нея?"500 godini sa bili malko"- разбирам че си грозен/на туркиня (като повечето от вас) но защо трябва да пишеш такива неща?
129
0
 
0
 
! Отговори
+- преди 15 години
наистина трябва да се направи нещо, иначе днес.бг се превръща в трибуна на всякакви крайни мнения
128
0
 
0
 
! Отговори
tur4ulqka преди 15 години
razberte vednaj za binagi che turcia nqma nujda ot evropa,a evropa ima nujda ot neq..a kolkoto do tova 4e sme sme prav si ...500 godini sa bili malko ..no nie prodaljavame s okupaciata , a vie si mislete za evropata ..smotanqci :) :) :)
127
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
*** произлизат от най-низшата каста изгонена от Индия - преди векове още! Дошли са когато другата резняшка турска *** ни е завладяла! *** са не по малко смотани от *** - даже много си приличат!
126
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сарко (Саркози) надяваме се на теб, да продължаваш да не допускаш държавата Турция в Европейския Съюз!
125
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
те *** всеки има по 5 деца а ние българите, всеки със някакви претенций и за това се изпарява нацията
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ами да, както ако някой френски спортист-*** спечели нещо, се говори за французин, така и "постиженията" на нашите ромки са си български...
123
0
 
0
 
! Отговори
maslinka преди 15 години
Уважаеми, преминете на лични съобщения, форумът не е място за лични нападки!
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой в Европейския Съюз няма да даде права нито на *** нито на турците- колкото и да са много на брой!!!
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ei promiti mozaci-*** SA MAIMUNI!!!Nikoi ne im e kriv 4e sa prosti i ne stavat za ni6to...Ne moje da gi vzimat na rabota samo za tova ,4e ne sa dorasli do horata...Ami za tova miasto v slu4aia sigurno kandidatstvat i 5 obrazovani balgari,otkade na kade 6te vzimat ***?
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
от 118 - давам един пример от Франция. Там наскоро е имало новини в които български *** са били обявени за българи (в случаи за продажба на деца мисля че ставаше въпрос) и никой не е споменал нито един път че са ***- (говорили са за българки, а аз разбрах от мои познати във Франция че е ставало въпрос за ***) - и това не се случва за първи път!
119
0
 
0
 
! Отговори
ах преди 15 години
***, ***, *** гадана ***!
118
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Българските *** се прочуха в цяла Европа - като най-големите крадци! Лошото е че в някои държави се налага да ги убедим - че Българите са различен народ от тези *** - за да престанат на запад да ни смятат за едно и също с тази *** ***!
117
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 15 години
Има една приказка, че ние българите сме по-големи *** и от ***! Ако жената отговаря на изискванията е много по-добре да я вземат на работа защото ще бъде полезна за всички.Вярно е че сред малцинствата престъпноста е по-голяма но това не означава че всички българи са ангелчета с крилца на раменете!