Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
0
 
! Отговори
don kihot преди 15 години
Незнанието и глупоста българска са безкрайни величини.Виждате докъде я докарахте за 20 години "демокрация" - България е почти тотално унищожена от собствените ви ултаалчни управници и все някой ви е виновен -естествено ***.За пари и майките си ще продадете .Има и прекрасни и много умни хора между вас ,но на фона на всеобхватната простотия и байганьовщина те са обречени на безславно изчезване за съжаление .
115
0
 
0
 
! Отговори
социолог преди 15 години
2000 лв изкарваш, ама ако или слугуваш за някоя мутра, или в някоя фирма със "западен произход", където иначе трябва да дадат 8000, та пестят с тебе (ако не е това, си РЯЯЯЯДКО изключение)Лошо няма, но си е късмет - дай да те видим при друг късмет обаче, например ако се беше родил в *** семейство без достъп до най-важното в България: българския език! (да не говорим за другото...)Искам да кажа, че за да върви обществото напред, трябва да има КОМПРОМИС, и той идва повече от тея, дето имат повече. Един вид цената за късмета, който са имали. Иначе какво като взимаш и 20 000, щом ще ги даваш за охрана, телени мрежи, добермани... чаткаш ли?
114
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
*** си е *** и аз съм пострадвал не един път тях ..ограбвали са ме ,опитвали са се да ми налитат на бой ,обиждали са ме ,но именно хора,като въпроста г-жа са доказателство ,че не всички са притивни за разлика от някой наукообразни извратени типове,като ония дето вадил ,както се изрази по 2000 лв на месец с дупе не с акъл не търпя и генерирам само вреди и увреди!Няма се опрайте ,колко още трябва да се вмиришете ,че да ви светне лампата!За нищо не ставате ,навсичкото отгоре сте си виновни за батака 20 години имате шанса да се поправите е виде се нищо ново не сте научили,както и старо не сте забравили!Вървете да акате някаде!
113
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"презирам в червата и ги мачкам" ... и ?
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Само дискриминация, и аз искам да кандидатствам за посланик, ама ще ми бият шута, що, щото не съм *** ли?Има конкурс, не са я взели, какво, колко често има не взети на интервюта. *** ви ***
111
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Не обичам да давам препоръки ама господинчо би било добре да си поговориш със специалист ,просто да си поговориш!ем не страната не ми е виновна пълнежа и е скапан проклятието за тази страна са индивиди,като тебе опростачен си до немай каде ,че бегла представа си нямаш!
110
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Двама мръсни *** биха майка ми по сред бял ден в Морската градина и и откраднаха чантата! Да не дава Господ да имам власт в ръцете ще им изтръгна мръсните душици! Ще се молят да измират по-бързо! Не съм расист но СПЕЦИАЛНО де що е *** ги презирам в червата и ги мачкам психически и ако може физически навсякъде щом мога! Това си *** които трябва да бъдат премахнати от нашето общество!
109
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Да още един Обама.:))))
108
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
калин prezident !
107
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Къде видя претенций. Не аз се жалвам че не са ме взели на работа. Моите претенций са удовлетворени отдавна :)). Пък като се погледна по долу колко глупости си написал маи не си и хубав и те гризат комплексите яко, и ся цялата страна ти е виновна. Вашите са виновни не страната :))))
106
0
 
0
 
! Отговори
AbJeCt преди 15 години
да мре, да ходи да *** на турците за 5лв. на лъвоФ мост! аре вънка *** ***, дознател ще ми става божееееее ...
105
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Напротив хубав съм си!,кой ме пипал незнам ама за теб е видно ,че си един *** с претенци нищо по различно ментак!
104
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Предлагам да се спрат помощите на всички здрави роми. Парите останали от тях да се върнат на данъкоплатците
103
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А, бе стига сте с тези роми сте ни занимавали,то българите сме повече дискриминирани отколкото ромите
102
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Мнооо си грозен *** за сметка на тва си ТЪЪЪЪЪП :)))). Що ми се звериш ся? Ко сам винивен че баща ти те е "пипал" като малък:))))
101
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Смятай ме за какъвто си искаш!Но не ми дрънкай за идентичност скотската ви същност не може да я скриете факти с лопати да ринеш:)
100
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Проверки трябват повечко. И навсякъде. Една приватизация в МВР ще бъде доста оздравителна първите няколко години. Ако се приложат критерий ползвани в големите частни фирми структурата ще се заздрави доста. Разбира се това няма как да се случи, но все пак идеята е интересна.
99
0
 
0
 
! Отговори
''' преди 15 години
Politikata na diskriminazia sa6testvuva vav vsiaka uvazava6ta se darzava - Germania , Avstria, Garzia...Pisanite zakoni sa edni, no vsi4ki znaem 4e realnostta e druga....*** VAN OT BG
98
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
хаха,претенцио ти ли не си комунист та ти си по долен и от тях!Бивши връзкари няма :)малък си бил таратанци то за помияра годините не са от значение,колкото и да минават той си все един си остава!
97
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Чета чета и то маи повече от тебе. Опа боклуко вмирисан то май всички четем повече от тебе. Дори и идентичност нямате ***.