Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват

Мургавелката минала успешно първите два етапа от конкурса, но на интервюто се държали унизително с нея
30 ное 2008 17:30,
237
Ромка кандидатства за дознател, от МВР й се подиграват
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петчленен състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалбата на Таня Таушанова от Мездра срещу МВР, съобщиха от пресслужбата на комисията.

Таушанова кандидатствала за работа като дознател в „Транспортна полиция” – Мездра.

Явила се на конкурс, минала успешно първите два етапа, явила се на третия, който е заключително интервю и проверка на правната подготовка.

Тук, според жалбоподателката, отношението на комисията към нея е било грубо и унизително, подплатено от провокативни въпроси, като основният стремеж бил да й се покаже, че мястото й не е там.

Първопричината за това Таушанова вижда в ромския си произход.

Тя настоява за провеждането на нова конкурсна процедура от независима комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Искреннно се надявам все повече хора да се жалват от тези бутафорни "конкурси"!Много си е права жената точно на заклучителните етапи от т.нар намислици а именно тези "конкурси" се случват помиярските номера!Бегла проверка да се извърши на произволно взети проведени "конкурси" най вече тези за работа в бандистка сигорност а именно въпросното министерство е достатъчна за процес и дела от сутрин до вечер нон стоп!
95
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Ко да ти ч
94
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Не сам и комунист. Малак сам и не сам видял почти нищо от тях. Не сам и връзкар за съжаление. Работя в частна фирма а там нещо почти не вървят връзки. А ти кат си кадърен и търпелив що ти се вкисна толкова :)). Маи ти си от бившите връзкари дето ги видяха че за никакъв не стават.
93
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
"***, които сами наричат себе си роми, което значи хора, мъже, съпрузи, идват от Северна Индия. Днес те живеят в много държави и техният език, религия и музика са силно повлияни от културата на местното население. В българските земи *** се появяват през XV-ти век, когато османо-турските завоеватели ги довеждат от Египет. Поради присъщата си музикалност и неодобрение на физическия труд, в следващите четири века *** изземват ролята на главните музиканти, певци и танцьори, развличащи османските паши, бейове, спахии, кадии и всякакви други турски властели. За разлика от днешните български новобогаташи, турските властели са били патриоти, което води до това, че дошлите *** усвояват изцяло тяхната музика и танци. Днешните български *** в мнозинството си помнят тази музика и я представят и считат като своя. За мнозинството от днешните българи, тази музика е просто *** в действителност нейните основни елементи водят началото си от османо-турската музика от началото на Османската империя. Самото понятие "*** музика" е много относително, защото музиката на унгарските *** е вариант на унгарската народна музика, на испанските *** е вариант на испанската народна музика, на руските *** е вариант на руската народна музика. В България, макар че в близкото минало много добри народни музиканти бяха ***, типичната *** музика е османо-турска. "
92
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
,чети бе *** гнусливо чети по внимателно,за какви заплати ми дърдориш ти ***!Сбъркан си ,че ти и личи!
91
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
*** сбъркан индивид си ти няма се опрайте комуноиди отвратителни ,може да си да си дрънкащ глупотевини,колко си искаш,но фактите са си факти от вас нищо не става!,като ти гледам интелекта и как вадиш кинти ,чуде се що ли и фирми представляваш *** с *** да ви пикам на и на скапаното бг и на скапаните ви претенции!Не съм ***,ром или *** бързам да отбележа аз съм тея дето ви търпят помиярството все още!Върви да акаш!
90
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
че няма такива заптати в МВР. Там взимат малко хората, дори и дознателите. *** простено ти е......:))
89
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 15 години
Ти явно не знаеш и това ч
88
0
 
0
 
! Отговори
справедливост преди 15 години
израстнал съм с приятел *** не с РОМ и баща ми е израстнал с баща му *** а не РОМ и знам че има *** и РОМИ като последните трябва да се заличат от истиорията на БЪЛГАРИЯ
87
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
С труд. Викат му интелектуален труд. Нмого фирми плащат за него добре. Не знамда ли сте чували в махалата за интелектуален труд ама ща светна. Необходимо условие е да имаша малко интелект. То не е като да хоиш да си теглиш помощите. верно работиш с банкомат ама тва вече и баба го знае.:))
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
taka i se pada xaxaxa!
85
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Вадиш бе ама с какво ? Ясен си ,че преливаш чак!Пак ви казвам от вас връзкарчета нищо не става!***
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ako towa se slu4i w germania , wegna stiaha da kazat naziati, no ako se slu4i w bg,towa e narmalno, prost narod sme, a sa *** a misla taka, xubawa rabota ama ziganska
83
0
 
0
 
! Отговори
България над всичко! преди 15 години
Не сте ми лепнал никакво клише. Относно това за АТАКА, аз мисля, че симпатизантите на тази партия са не расисти, а националсти, защото всички ние- съратници или не, не можем да отречем през себе си, че за съжаление лидерът на тази партия казва много неща, които са истина. А още по-жалко е, че ние сме допуснали да е така! Аз не се стремя да пледирам, че *** не трябва да учат или работят. Напротив! Но смятам, че преди всичко тази държава трябва да докаже на нас-БЪЛГАРИТЕ, че мисли за бъдещето ни и работи, за да изгради един по-висок стандарт и тогава, когато имаме ефективно действащи закони, да допуснем представители на малцинствата в такива държавни институции, които отговарят за сигурността на страната и обществото в България!
82
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Не съм на обществена издръжка. Вадя към 2000 лева на месец. Само от данъците ми живеете цялата твоя *** фамилия.
81
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Кого носиш бе ти един обикновен *** на обществена издръжка *** и скапан комунисти имало било *** има *** дам и те са точно такивата ,както тебе!
80
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 15 години
Аз сам БЪЛГАРИН и не ме е срам. Има страшно много поводи да се гордея. *** обаче трябва да ги е срам. Освн ако не са чак толкова *** че да не осъзнават какво представляват в момента.:))
79
0
 
0
 
! Отговори
До Калин преди 15 години
Много *** има тука и затрова не мои да мръднем бързо напред. Трябва и тях и тебе да носим на гърба си:))
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
напълно съм съгласен с 73 вярно е че сме долна държава и такава ще си останем срам ме е да кажа че съм Българин. Война трябва и тогава тнози който остане ще живе е както трябва
77
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Ти по какво разбираш ,че има някаква национална сигорнорст?и кой си ти да лишаваш хората от права бе,за толкова време до каде я докарахте.Жалки ***,като тебе само крадът и мошеничестват нищо повече от един обикновен т..ак си!