"Атака" стопира градежа на втората джамия в София

Националистите искат референдум сред столичани за изграждането на ислямския център с пететажната джамия в "Малинова долина"
3 дек 2008 10:27,
483
"Атака" стопира градежа на втората джамия в София
Снимка: Булфото

"Атака" успя да издейства отлагане на строежа на втората джамия в София.
Това стана след среща на Волен Сидеров и компания с главния архитект на столицата Петър Диков.

Националистите настояха да им се предостави цялата история по закупуването на имота в кв. "Малинова долина", отреден за Ислямски център за образователна, социална и административна дейност.

"Заради това им искане проектът за изграждане на ислямския център ще се забави и отложи на този етап", обяви Диков.

Главният архитект призна, че вече има постъпило официално искане за виза за изграждането на такъв център, но не и за молитвен храм.

"Искаме да проверим има ли нарушения при включването на въпросния имот в градоустройствения план, както и да проследим цялата хронология на закупуването му първоначално от частни лица, впоследствие от Мюфтийството и ако открием нередности, ще сезираме веднага прокуратурата и другите компетентни органи", каза на свой ред Сидеров.

По думите му исканията за такива центрове се правят от външни ислямистки сили, които се опитват да покажат по този начин, че България е мюсюлманска страна.

Според националистите, макар имотът да е частен, става дума за проблем, свързан с националната идентичност.

"Затова е нужно провеждането на референдум сред столичани за изграждането на центъра", смятат от "Атака".

Сагата с джамията в столицата се разрази след срещата на столичния кмет с главния мюфтия Мустафа Хаджи, който обяви, че има съгласието на Борисов за изграждането на втори мюсюлмански молитвен дом в столицата.

Впоследствие от мюфтийството обявиха, че настояват джамията да е пететажна, въпреки решението на архитектите, че теренът в местността не позволява по-голям градеж от три етажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


483
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
0
 
! Отговори
U2 преди 15 години
Хубаво е, че чувстваш България за своя Родина, но не видях да пишеш нищо хубаво за нея.
341
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Повече от 140 000 обаждания са постъпили за една година на националната гореща телефонна линия за деца. Повече от 2 000 от сигналите са за сериозни случаи на насилие, а в по-голямата част от обажданията децата търсят подкрепа и разбиране. Това съобщи директорът на фондация Център Надя" д-р Русанка Веселинова, цитирана от БНР. Децата търсят съдействие или просто, за да говорят. Повярвайте, децата не желаят кой знае какви неща да се предприемат или да наказват своите родители. Те просто искат пространство и някой отсреща да ги чуе, искат да намерят начина да възстановят тази скъсана връзка и контакта", поясни Веселинова.По думите й вторият проблем е контактуването в училище. Веселинова обясни, че то може да се определи с агресивност и незачитане на правата. Тя каза още, че агресията е не само от възрастни към деца, а най-вече между връстниците и дори в посока от деца към големите, към учителие, към възпитателите. Горещата телефонна линия с номер 0 800 19 100 е изградена по всички световни стандарти и работи с 17 специалисти - оператори, както и юристи, лекари и психолози.
340
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
РИОСВ- Благоевград е сезирала Районна прокуратура в Сандански за убита при бракониерски лов мечка, съобщиха от екоинспекцията.Целта е да бъде установена самоличността на нарушителите.Според Закона за биологичното разнообразие за *** мечки и всички други защитени видове животни е забранена всякаква форма на умишлено улавяне или убиване.РИОСВ- Благоевград призовава всички граждани да се включат в борбата с подобни нарушения с цел опазване на защитените и застрашени от изчезване животински видове се посочва в съобщението.
339
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Символичен протест на Центъра за психологически изследвания в Бургас събра хората с увреждания в града днес.Те изразиха несъгласието си от неадекватните действия на управляващите.Протестните действия са продиктувани от системното неспазване на правата на хората и децата с увреждания, и второ на липсата на диалог с хората на инвалидни колички.Това каза регионалния директор на Центъра за психологически изследвания Иван Карагьозов.
338
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
100 000 лева ще струва коледната украса на Шумен. Това съобщи днес председателят на специално създадената комисия Найден Косев, цитиран от Радио Шумен. Той уточни, че е търсено цялостно решение за украсата на града, а за първи път през тази година ще има украса и в кварталите на Шумен. Своеобразен център ще бъде кръговото кръстовище на Руски паметник, от който ще тръгват 6 лъча. "Светлинната завеса по пешеходната зона на бул."Славянски" вече е готова и шуменци могат да я видят, но цялостно украсата ще бъде завършена до 9 декември", уточни Найден Косев.
337
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Вандали унищожиха две коледни елхи в Бургас. Броени часове след като елхата в квартал "Меден рудник" е разрушена, в квартал "Изгрев" се случва същото. Там обаче извършителите буквално са разфасовали коледния символ, съобщават от община Бургас.От там уточняват, че елхата представлява пилон с прикачени към него стотици гирлянди от лампички. Хулиганите целенасочено и последователно са дърпали и късали гирляндите, а обратното им поставяне е много трудоемко.Най-вероятно ще се наложи Община Бургас да наеме частни охранители, за да бъде опазена Коледата в града. Общинска администрация се обръща към бургазлии с молба да алармират винаги, когато станат свидетели на подобни вандалски актове. Отпечатване | Изпращане | Запази
336
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Председатели на 23 колегии на Българския лекарски съюз (БЛС) изпратиха декларация до министър Евгений Желев, съобщиха от Министерството на здравеопазването.В писмото се заявява, че съгласно приетите от парламента промени в Закона за съсловните организации, свикването на предстоящия извънреден събор на 13-15 декември е извън правомощията на сегашния управителен съвет на Българския лекарски съюз и е в грубо нарушение на закона.
335
0
 
0
 
! Отговори
Холмс преди 15 години
В коментарите са влезли две бетонни глави, които са си измислили турски имена и се опитват да дразнят всички. Г-да комплексари - защо не си намерите друга занимавка, а да оставите коментарите и анализите на по-умните от вас. Не замърсявайте интернет пространството с глупостта си!
334
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Няма промяна в отношението на страната ни към Европейската комисия. Това е мнението на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова. Тя проведе среща в Брюксел с заместник-председателя на комисията и отговарящ за правосъдието, свободата и сигурността Жак Баро, съобщава БНР.Гергана Грънчарова припомни, че това е комисията, при която България е станала член на Европейския съюз и тази комисия е изготвила договора ни за присъединяване.За добро или за лошо Европейската комисия най-добре ни познава. Смятам, че като партньори трябва да живеем с усещането, че водим непрекъснат, прозрачен и основаващ се на аргументи диалог. Това важи и за двете страни", коментира Грънчарова.
333
0
 
0
 
! Отговори
kamuran deliormanli преди 15 години
razbiram te u2 ama imaq si demokracia mojem dasi pi6em i s latinska azbuka i nikoga nikoi ne moje dami kaje ne6to za granica koi kogato iska izliza vanka ama nee dlajen da ostavi rodninata si nyama takova ne6to
332
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт в Софийски градски съд срещу 14 души за нанесени щети на Софийски имоти" ЕАД в размер на 2 007 946 лв.Повдигнатите обвинения са за деяния, извършени в периода 2003-2004 г., съобщават от пресцентъра на прокуратурата.
331
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Преди 3 години с мои приятели направихме преход в източните родопи. Започнахме от Ардино, инфраструктурата страхотна, софиянци само да мечтаем за такава..но... проговорехме ли на БЪЛГАРСКИ погледите на местните освирепяваха, не ни обслужваха в магазини и ред други неприятни моменти, които ни караха за се чувстваме унизени!!! така продължихме до китното селце Млечино... там полицейския началник (мюсолманин) ни посрещна подобаващо и по човешки, но това което ни разказа един човек та (умишлено не споменавам имена) ни потресе... българин си купил имот в този край от местен мюсолманин (там на страхотна мизерия и български почти не се говори). след няколко дни продавача върнал парите на купувача, защото...му подпалили сеното!! защо ли?! защото е продал земя на ***! още изтории, от които изтръпнахме и все срещу българите християни, няма да споменавам , че по думи на местни бабаити, място за храм на християните там няма!!! цяла вечер песента от филма "капитан Петко войвода" звучеше в съзнанието ми!! да не говорим , че на два пъти се измъкнах от изнасилване от местни!! а природата беше прекрасна, но така и не испях да и се насладя..взехме решение бързо да се прибираме!! и така стигнахме до манастира на отец Саръев в Кърджали. От там 2 дни не искахме да излизаме! за мен лично това беше крепост!! нещо което ме опази, определено тези преживявания повлияха на психиката ми! да не говорим, че хора от Кърджали споделиха тревогите си , че на мюсолмани се отпускат безлихжени кредити за да изкупуват земите там и , че в учрежденията християните са в немилост!! ПОРАДИ ВСИЧКО КОЕТО СЪМ ПРЕЖИВЯЛА И ВИДЯЛА ТАМ, КАКТО И НАЛИЧИЕТО НА ГРАЖДАНСКА СЪВЕСТ В МЕН... УМОЛЯВАМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ДА ГЛАСУВАТ, ЗАщОТО КОЙТО НЕ Е ГЛАСУВАЛ ИМА ВИНА ЗА ДА МОЖЕ ДОГАН И КОМПАНИЯ ДА НИ УНИЖАВАТ И РЪКОВОДЯТ!! ИДЕТЕ И ГЛАСУВАИТЕ! ЗА КОГО?! АЗ СЪМ НАПРАВИЛА СВОЯ ИЗБОР, ВИЕ НАПРАВЕТЕ СВОЯ...
330
0
 
0
 
! Отговори
bilgehan ozturk преди 15 години
*** mnogo e uvajaval i obi4al turcite tezi deto se pi6at za hitleristi ili ne znayat kakvo e hitlerizm ili ne sa 4eteli ni6to za nego.4etete knigata mu" borbata mi" tam pi6e vsi4ko 4e mnogo obi4a i uvajava osobenno sposobnostta na voennosta na turcite,a vie o6te sa pravete hitleristi hade ot tam
329
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
МВР арестува мъж, поръчал на детективи да залеят приятелката му с киселина.Районната прокуратура в Пловдив вече е образувала досъдебно производство срещу Веселин Симеонов (на 38 г.) от Пазарджик, който е обвинен в садистичната поръчка.Крайната цел на коварния замисъл била грабеж и обезобразяване с киселина на приятелката му от Русе. От прокуратурата съобщават, че мъжът е поискал това на два пъти в края на ноември от пловдивското детективско бюро "Шанс", собственост на Петър Петров и Димитър Славчев. Поръчката е направена, след като детективите открили, че жената има връзка с друг мъж. Тогава Симеонов веднага предложил на Петров и Славчев 1500 лева, срещу които жената трябвало да бъде обезобразена с киселина, както и да й бъдат отнети всички лични вещи, които могат да уличат Симеонов във връзки с нея. Детективите обаче съобщили за намеренията на мъжа в полицията, където заявили, че са приели поръчката, без да имат намерение да я изпълняват. В подкрепа на информацията си Петров и Славчев са предоставили видеозапис с искането на Симеонов и извлечение от банкова сметка, в която той превел обещаната сума. Районният съд в Пловдив наложи днес на Веселин Симеонов мярка за неотклонение "задържане под стража".Магистратите са преценили, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление.
328
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Тройна психиатрична експертиза е назначена на бившия вече началник на РПУ-Приморско Красимир Димов, който даде много уклончиви обяснения пред съда и не можеше да си спомни как точно е станало убийството пред бургаското бистро "Бохеми".Въпреки че полицаи конфискуваха на 5 август (деня на убийството) ризата му, опръскана с кръвта на жертвата Тодор Стоев, Димов не може да си спомни дали приятелят му Евгени Ганев е държал пистолет и дали е възпроизведен изстрел."Имам много бели петна в съзнанието си. Губят ми се 6 часа от рождения ден", обяви пред магистратите Красимир Димов.Съдът обаче прие несвързания му разказ за недостоверен и поиска Димов да бъде прегледан от комисия психиатри.Бивши колеги на Димов споделиха, че той често прекалявал с алкохола и през последните години не си вършил работата като началник на едно от най-важните РПУ-та по Черноморието.Красимир Димов е ключов свидетел на убийството и въпреки че кървавата драма се разиграла пред очите му, той не направил опит да задържи приятеля си - Евгени Ганев, който с един куршум през лятото уби 23-годишния студент Тодор Стоев.За днес в 16 ч. е насрочено пускане на видеото със заснетото убийство от близката до "Бохеми" банка.След като бъде изгледан записът, ще бъде разпитан заподозреният за убийството Евгени Ганев.
327
0
 
0
 
! Отговори
exstrem преди 15 години
Nie si imame vsicko.Vie kakvo si imate?Kakvo proizvejdate i kakvo prodavate?ES vi e napravil konsumator.Kakva promishlenost imate?Vsicko e nagotovo i razbira se pomoshti ot ES.Nie sme 16 tata nay golyama ekonomika v sveta.Proizvejdame i prodavame vsicko.
326
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
Преподавател от училище Асен Златаров в Шабла е нападнат по време на час, съобщава МВР.34-годишна жена и 17-годишен младеж са нахълтали в класната стая, нанесли удари на учителя, като едновременно с това го обиждали и заплашвали.Пострадалият е 50-годишен преподавател по труд и техника, съобщава Дарик.Установено е, че нападателите са майката и по-големият брат на ученик от 5-и клас в училището.По време на междучасие момчето си играело със звънеца в училище.Преподавателят му направил забележка и му се скарал, а то решило да си отиде вкъщи и да се оплаче.В отговор близките му нахълтали в училището.Материалите по случая са изпратени в Районна прокуратура - Каварна, с предложение за образуване на досъдебно производство за хулиганство по член 325 от НК. припомня, че 15-годишно момиче от Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии в Дупница нахлу в час по рисуване и преби 11-годишната Кристин Казакова.
325
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
България е на пето място сред страните от Европейския съюз с 42,3% смъртност на наркозависими до 25 години, съобщи Момчил Василев - директор на Националния фокусен център по наркомании.Той сподели, че за съжаление високият дял сред младите наркозависими хора е трайна тенденция.Според Василев се очаква бум на производството на опиум в Афганистан, което ще доведе до навлизането на по-евтин хероин, съобщи БНР.Трайна е тенденцията между 95 и 98% от всички наркозависими в България да употребяват хероин, сподели своите очаквания Момчил Василев.По последни данни на социологическо проучване, проведено сред 5 хиляди младежи от гимназиалния курс в София, най-голямата част от тях употребяват кокаин, съчетан с амфетамни и екстази.Тази тенденция е изненадваща, защото цената на кокаина у нас е традиционно висока, отчетоха експерти.
324
0
 
0
 
! Отговори
bilgehan ozturk преди 15 години
mnogo sa sme6ni tezi deto sa pi6at za patrioti a pak sarjat 4ujda ideologia.AMA DALI VIE TAPANARİ ZNAETE 4E *** MNOGO E UVAJAVAL I OBI4AL TURCİTE.AKO STE 4ETELİ BORBATAMI TAM TOI E PISAL DOSTA ZA TOVA.V KRAYNA SMETKA E NAHLUVAL NASYAKADE OSVEN TURCIA tova e sitori4eski fakt
323
0
 
0
 
! Отговори
edin преди 15 години
15-годишно момиче от Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии в Дупница нахлу в час по рисуване и преби 11-годишната Кристин Казакова.Пред Дарик радио родителят на пострадалото момиче разказа, че във вторник следобед деветокласничката от бившия тютюнев техникум влетяла в часа и без да бъде предизвикана, нападнала дъщеря му с ритници."За мен най-сериозното нарушение е, че преподавателката Зоя Величкова не е реагирала адекватно и се е намесила, след като дъщеря ми вече е отнесла няколко ритника в гърдите. Настоявам учителката да получи наказание", отбеляза Пламен Казаков, баща на битото дете.Родителят не може да си обясни факта, че външен човек е допуснат в училището и че преподавателката е позволила момичето да влезе в часа.Директорката на училището Бистра Стойкова обясни, че вече е поискала от учителката писмени обяснения и на този етап не може да коментира инцидента.Директорката е подала сигнал и в полицията, разговаряла е и с отговорника на фирмата, ангажирана с охраната на училището."В момента в училището има ремонтни дейности и не може да заключваме вратите", заяви Стойкова.