Англичани и руснаци почиват в България на наша издръжка

6000 безплатни карти за реклама на зимните ни курорти предоставя агенцията по туризъм
29 яну 2009 19:54, Красимир Ангелов
58
Англичани и руснаци почиват в България на наша издръжка
Снимка: БГНЕС

6000 безплатни карти за почивка в Банско, Боровец и Пампорово ще получат туристи от различни националности, съобщи председателят на Държавната агенция по туризъм Анелия Крушкова.

Пакетите ще бъдат разпределени като рекламна кампания на българския зимен туризъм.

Стойността на кампанията е около един милион лева.

3500 карти ще бъдат насочени към английските туристи, а 1000 – към руските.

Останалите 1500 карти ще се предоставят на българските туристи, като те са разпределени поравно между трите курорта, а изборът на туроператори е предоставен на концесионерите, съобщи “Дарик”.

70% от средствата за кампанията са държавни.

Първите резултати от кампанията ще бъдат отчетени на 5 февруари.

От бранша бяха категорични, че ако не успеят да съберат средства от тази кампания, може и да не успеят да се подготвят за летния сезон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Georgiev преди 15 години
Как ги разпределиха тези карти, на основата на какви статисти4ески данни? Това са двете държави затънали най-много и от които о4акваме огромен спад ..... първо не вярвам 4е картите сте стигнат до някого и второ като професионалист в сферата на туризма не виждам нито грам икономи4еска логика ..... това са пари на вятъра, а много хора и в 4астност деца имат огромна нужда от тези пари ..... преди седмици гледах филм посветен на сираци с увреждания, вързани като ку4ета в интернати дале4е в родопите, за да не ги вижда и 4ува никой, а дебели англи4анки и напудрени рускини ще карат ски, щото виждате ли на депутатите им са празни хотелите ......
56
0
 
0
 
! Отговори
много нервен преди 15 години
Стига ве, само дразните хората с тези новини.., българина не е толкова търпелив, колкото си мислете...
55
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тези от властта, които са дали ход на тази работа, имат и интереси в областта на туризма, т.е. с държавни пари искат да си оправят бизнеса. Тези от туризма си имат лоби в управлението, това е положението. Има и нещо друго, нищо чудно тези пари да изчезнат по някакъв начин и въобще да не отидат по предназначението, за което се споменава в статията.
54
0
 
0
 
! Отговори
urugvai преди 15 години
hubavoto na tva vsi4ko e 4e komun. se zavra6ta......
53
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами свалете цените да могат и българите да ходят на планина и море и тогава няма да има нужда от безплатни покани.Това ми звучи като безплатната почивка за пенсионера.И тези 70 % държавно участие от каде накъде ,държавата кои хотели притежава та да поема разноски!Ще падне голямо крадене
52
0
 
0
 
! Отговори
Grendel преди 15 години
Spomnyam si edin sluchaj s iznosa na Bg vino vyv Velikobritaniya. Po kachestvo to maj ne otstypvashe na skypite vina, koito se prodavaha tam. Cenata mu obache beshe ravna na tazi na evtinite bokluci. V rezultat na tova nikoj ne go kupuvashe i "dalaverata" na Bg iznositelite sekna. Pitam se, kakvo li shte e otnoshenieto na chujdite turisti kym bezplatnite (za tyah de) pochivni karti. Mnogo hora vyv foruma sa pravi - kartite tryabva da se platyat ot turoperatorite i sobstvenicite na hotelite, no kak da stane tova, sled kato tezi syshtite sobstvenici na hoteli glasuvat predlozhenieto? Donyakyde se radvam, che izmejdu tyah shte ima mnogo falirali. Ne me radva tova, obache, che i falityt im shte e na nash gryb.
51
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 15 години
Мамицата им *** комунистическа, мутрите закъсаха и ще ги спасяваме с народан пара. А иначе оня *** с трипера организира смс кампании и прочее щото за децата пари няма, ама за хотелите на мутрите има!
50
0
 
0
 
! Отговори
7878 преди 15 години
Мъзмутена съм от това решение.Богатите туроператори да рекламират и заплатят кампанията.Да покажем на правителството че има гражданско общество което не е съгласно с тия безумия.
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Да вземат да си свалят тъпите непосилни за един българин цени, нека фалират и да се чудят защо!
48
0
 
0
 
! Отговори
Ljupobiten преди 15 години
A pitam se, kakvo si misli normalen civiliyovan turist, kato mu dadat beyplatna karta ya niakade......... , tam nikoi li ne iska da hodi??? Shto ya dupka e tova??? I suotvetno ne idva a idvat teyi, koito po princip si dolazvat do tuk, piandeta i otrepki
47
0
 
0
 
! Отговори
pl преди 15 години
добре е да рекламират туризма в България, но с голяма част от тези пари можеха да пратят на почивка БЪЛГАРИ! Някои хора не са ходили от години, а има и деца, които никога не са били в планината или на море! Мисли се само за приходи отвън, а българите кучета ги яли. Да не е за почивка - да ги дадат за деца, на които трябва важна операция, за да живеят като нормални хора. Всичко си е в европейски цени тук, къде ще ходим ние...Боровец и Пампорово били най-хубавите български курорти - най-хубавите са, ама българин не може да стъпи там!Българска работа...
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ТАЗИ ГОДИНА МАЙ СЕ ОЧЕРТАВА МНОГО СЛАБ ТУРИЗЪМХОТЕЛИЕРИТЕ МАЙ ЩЕ ФАЛИРАТ,ТУРОПЕРАТОРИТЕ СЪЩОХАК ВИ Е,КАТО НЕ РАЗБИРАТЕ ОТ ТУРИЗЪМТЪПИ МУТРЯГИ,ТРЯБВА НЯКОЙ ЗОРЛЕМ ДА ВИ ДОКАРА ТУРИСТИ,ЧЕ ДА ИЗКАРАТЕ НЯКОЙ ЛЕВ.ТЪПАТА МУТРА ЩЕ СИ ИСТАНЕ ***.НЕ СТАВА САМО С ПАРИ,ТРЯБВА И АКЪЛ.
45
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
супер на наша издръжка ;) да доидат и германците
44
0
 
0
 
! Отговори
леля Ема преди 15 години
Очевидно това е поредната идиотия на Държавната агенция по туризъм. С безплатни оферти можеш да привлечеш само неплатежоспособни туристи, социално слаби или търсещи някаква аванта. Това не е целевата група, която ще спаси българския туризъм. Тези хора се въздържат от правене на разходи, извън безплатната оферта, поради липса на средства или защото имат настройка да пестят. Богатият турист знае, че когато му предлагат нещо безплатно, значи услугата е без всякаква стойност. Богатият турист иска да получи такава стойностна туристическа услуга, която с удоволствие да заплати, без да се замисля, защото тази услуга му доставя удоволствие. Този който получава нещо безплатно, той свиква на безплатни подаръци и след това си иска само безплатни подаръци. За какво са ни такива туристически ***? Те няма да дойдат в България да почиват и да харчат пари, а защото услугата е безплатна. България може да привлече платежоспособни туристи само с ОБСЛУЖВАНЕ. А то у нас е пълна катастрофа! Така че тези пари на данъкоплатеца са хвърлени на вятъра. Да не говорим за това, че много от безплатните карти ще бъдат продавани от недобросъвестни оператори срещу заплащанеи и парите на дънъкоплатеца отново ще влязат в частни джобове.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
само едно нещо не ти се връзватези 3,8 милиона ще бъдат похарчени за коли(БМВ,Мерцедесче,Поршенце,Ауди....) и яхти,разбирай в икономиката на Германия,а не тука.и файда за страната от това няма никаква,единствено по улиците ще има още 20-30 нови коли.да се инвестира във фирмите,в производствотоне в мутрите
42
0
 
0
 
! Отговори
pepi nikolov преди 15 години
ТОВА СА НАШИ ПАРИ! ЗАЩО АЗ ДА СЕ ТРУДЯ, И ДА ПЛАЩАМ ДАНЪЦИ, КАТО ПОСЛЕ ТЕЗИ ПАРИ ГИ ДАВАТ НА ЧУЖДЕНЦИ?! КАТО АЗ ДОРИ НЕ МОГА ДА ИДА В ТЕЗИ КУРОРТИ! 50ЛВ ЕДНОДНЕВНА КАРТА, ОТДЕЛНО СПАНЕ И ХРАНА?!?
41
0
 
0
 
! Отговори
Мен преди 15 години
Българите не заслужват, нали? И пенсионерите излъгаха...с миналогодишната им почивка.
40
0
 
0
 
! Отговори
Analizator преди 15 години
Повече от абсурдно е най - бедната държава в еврозоната ,чийто народ е затънал в заеми,мизерия и немалък процент гладуват да дава такива безплатни гювечи на богати чужденци.Цялата работа намирисва на някъкъв алъжвериж - на ти дай ми.Малко е да се отвратиш от подобна новина , пропаднала държава сме , загубена.
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
идеята да се помага за туризма не е лоша, обаче ако имаше хора, които да знаят как се прави. За зимния туризъм не мога да кажа, аз не ходя по зимни курорти, но за морските курорти се сещам за 10 по-добри начина за помощ от страна на държавата от тази с безплатни карти. Например премахването на просията и проституцията от супер грозни *** в морските курорти би било сто пъти по-добра реклама от раздаването на 200 хиляди безплатни карти. За този случай в зимните курорти сметката е следната: Един милион като сума инвестирана в англичани и руснаци се възръща така. Всеки от получилите безплатна карта англичани и руснаци ще изхарчи в курорта за почивката си примерно около хиляда лева . Смятаме 4500 по 1000 лева= 4.5 милиона лева приход. минус 1 милион -30% пари от частните хотели = приход от 3.8 милиона лева. Облагаме ги с данък 10% - и получаваме 380 хиляди лева, които се връщат при данъкоплатците. Значи рекламата за нас данъкоплатците ще ни излезе 700 хиляди -380 хиляди= 320 хиляди лева. Ако допуснем, че и българските туристи изхарчат примерно 300 лева по време на почивката=1500*300= 450 хиляди лева. 10% данък= 45хил 320-45=275 хиляди лева общо разход за данъкоплатеца. Печалби за частния сектор 3 милиона и 825 хиляди лева плюс 1500 щастливци българи. В крайна сметка по добре 275 хиляди лева инвестирани за туризма, който носи най=много данъци отколкото примерно няколкстотин милиона лева за френски кораби-корвети за да спасим шестима гастарбайтери в Африка или пък няколко нови мерцедеса за депутатите. тоя разход от 275 хиляди лева, който данъкплатеца ще плати за тази реклама ще се намали още с данъците, които ще платят частните фирми, които обслужват хотелите. Например продавачите на хранителни стоки, които ще продадат на хотелите храна за 6 хиляди души, ще реализират някаква печалба, която се облага с 10% и държавата ще си върне още пари обратно.
38
0
 
0
 
! Отговори
Yonex преди 15 години
Това е поредната далавера. Писна ми.