Родните роми - щастливи и недискриминирани, отчете доклад на ЕС

Чехия е на първо място в негативната класация
30 апр 2009 07:00,
90
Родните роми - щастливи и недискриминирани, отчете доклад на ЕС
Снимка: Булфото

България е сред държавите, в които ромите се чувстват най-малко дискриминирани, показа проучване на ЕС за правата на малцинствата.

Според допитването едва 26% от българските роми се чувстват дискриминирани.

По-добър резултат се наблюдава единствено в Румъния, където дискириминирани се чувстват 25 на сто от ромите.

В проучването са включени седем страни членки на ЕС – България, Гърция, Полша, Чехия, Румъния и Унгария.

Чехия е на първо място в негативната класация - 64% от живеещите там роми декларират, че правата им се нарушават.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
Тази дума идва от гръцки и означава "добре говори"Ще ви дам няколко изкл. лукави евфемизми, с които са прикрити *** привилегии:1) "социално-слаб" - но сексуално-силен, който работи Айшето к'т вършачка, и прави *** всяка година. 2) "трайно-безработен" = трайно-неработещ, който никъде не пита за работа.3) "самотна-майка" - с 5-10-15-20 чавета4) "неосигурена майка" = неосигуряваща СЕ майка5) сем. "няма доход бруто" = сем. не плаща данъци и осигуровки6) "хора в неравностойно соц.-икономическо положение" = хора, на които другите им плащат детските, помощите, тока и водата7) "крайно-бедни" = заклети неплащачи на данъци, с незаконно построени 3-катни палати, с поне 3 сателита, с климатици на всеки прозорец и вътрешен басейн, с бусове и джипове, с безброй златни дрънкулки по жените им, и с деца собственици на GSM-и, струващи няколко заплати на учителките им българки
68
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
За едно не си прав - това, че *** си живеят живота на гърба на българина-данъкоплатец, не е никава тайна. Напротив, това го знаем всички и ни боде очите всеки ден. Ето ти един пример: за да си гледам детето нормално в тази държава, аз работя, плащам данъци, осигуровки, чакам на опашка за детска градина (щото иначе няма как да работя), плащам си всички сметки и то навреме, щото иначе ще ми спрат тока и т.н. А *** кляка и снася, едно, две, три. После се реди на банкомата и си тегли парите от държавта. А през останалото време чопли семки и пак снася четвърто, пето и т.н. Е то оставаше и да не са доволни от тази държава:)
67
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Но дали ще я има нашата България до тогава!? Историческият часовник за държавността ни е на 12 без 5 ....
66
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Съгласен съм с тебе и така трябва да е !!! А сега какво има малко намаление на пазарите без документи всички и баснословни печалби за малцина каращи лимузини, но нашите оправници са замесени в тоя бизнес и лесно няма да стане да се премахне. Оставам с надеждата, че все някога БЪЛГАРИЯ ще стане добро място за живот.
65
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
*** са оръжието, с което комунисти, депесари и други мафиоти унищожават Българската нация и държавност!
64
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
избори, твърдо ще се кандидатирам ...Разбира се ...- ако някой (някои) ми помогне финансово и юридически- ако не ме прегази нещо "случайно" дотогаваНай-малкото, ще успея да вдигна "чернобилския медиен похлупак" върху тази толкова старателно пазена тайна в ***-ЧЕ *** СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА и РАЖДАТ КАТО ЗАЙЦИ, ВЪРХУ ГЪРБА на ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ-БЪЛГАРИ.
63
0
 
1
 
! Отговори
evil преди 15 години
Ламбо ламбоооооооо де да беше толкова просто... де да ставаше и с *** на битака..... или си много млад, или много доверчив... Хубуу си го замислил *** не където и както трябва
62
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Къде, викаш, да гласуваме за тебе?? :)))
61
0
 
1
 
! Отговори
ВШ преди 15 години
От такива политически мъже има нужда България!
60
0
 
1
 
! Отговори
jiko преди 15 години
ei taz novina mi napravi denia slanchev. Kvi sa tez krizi, recesii, svinski gripove i prochee gluposti
59
0
 
1
 
! Отговори
До 57 преди 15 години
Абсасютно си прав ,но за всички да е така , а не само за *** . Защото мисля че Вие от "Атака " се борите за справедливост или не е така
58
0
 
1
 
! Отговори
Изучаващ еврейската преди 15 години
Преди Девети бяхме голи',а след Девети караме коли!Хай Бе-Каа-Пее!Хай Де-Пее-Сее!
57
0
 
1
 
! Отговори
lambo.blog.bg преди 15 години
Да стана Президентин, но с пълни пълномощия. И какво ще направя?Нормален" битак, на който никой не издава касови бележки. До сергията на *** "социално-слаб" спира бус с тъмни стъкла. От него слизат следните длъжностни лица:- чиновник на данъчното с лап-топ, който има сателитна свръзка- чиновник на социалното с лап-топ, който също е със сателитна свръзка- полицаи с качулки, въоръжени с автомати и пранги- свидетели Водещия показва документите си на *** търгаш и заповядва:"Личната ви карта моля" - "Не я нося, забравил съм я""Арест 24 часа за установяване на самоличноста" - "А ето я""Документите на фирмата ви" - "Нямам""Конфискация на цялата стока и арест" - "Не бе, стоката е на друг, аз съм само продавач""Тогава трудовия ви договор" - "Нямам""Значи стоката е ваша" - Мълчание"Фактурите с които сте купили стоката" - "Нямам""Документите на буса Ви моля ... А значи сте собственик на бус за 10 000" След това двамата чиновници правят справка за семейството му по сателита:"Господине справката показа че Вие и Вашето семейство никога не сте плащали данъци и осигуровки""Господине, справката показа че Вашето семейство получава всички видове помощи, майчинства и детски""Господине, справката показа че Вашето семейство дължи вече 20 000 лв., за ток, вода и данък смет" Полицаите веднага му слагат прангите:"Имате право да мълчите, имате право на адвокат. НО още преди делото по силата на Указ ... на Президента на РБ за борба с контрабандата, ви се конфискува цялата стока, буса и ви се спират ЗАВИНАГИ всички помощи, майчинства и детски" На участващите в акцията 10% от конфискуваното. А на другия ден ... НА ДРУГИЯ ДЕН ВСИЧКИ БИТАЦИ ЩЕ СА ПУСТИ. ВЕРВАЙТЕ МИ !!!
56
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Предлагай само в *** махала, коя *** да бъде продадена на 11-12 години и за колко? Или пък по колко да взима на "сеанс" из западна Европа. Може и *** "Азисовци" да пласираш из Европата, но не забравяй , че както сте си навирили сега главата , това в един даден момент ще стане опасно...В смисъл...сети се за поговорката с главата и сабята!!!
55
0
 
1
 
! Отговори
p. преди 15 години
Emi i az da imah tok i voda bez pari, da kradqh i nikoi da ne me zaka4a6e, da se vozeh bezplatno v prevoznite sredstva i pak nikoi ni6to da ne mi kazva6e, da polu4avah pomo6ti i az 6tqh da kaja, 4e ne me diskriminirat. Naprotiv, daje sa priviligirovani, no diskriminiranite sa bulgarskite pensioner, bulgarskite rabote6ti grajdani, bulgarskite studenti i u4enici, izob6to, vsi4ki etni4eski bulgari.
54
0
 
1
 
! Отговори
циганина преди 15 години
предлагам да си основеме държава МЕНГЕЛЕстан,и да ни станеш президент...
53
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Е много ясно , с всяка изминала година *** живеят все повече сред свои хора , от кого точно да бъдат дискриминирани?
52
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Когато *** се очовечат може и да ги приема за човешки същества! На този етап няма индиции за това!!!
51
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Ето от държави като Чехия трябва да взимаме пример, а не да се правим насила на толерантни и *** да ни се качват на главите в собствената ни държава!
50
0
 
1
 
! Отговори
Менгеле преди 15 години
в ***, а *** са привилегировани във всяко отношение! *** просто са обикновени *** в абсурдната държава ***!