Мениджър с 3 бона заплата – потенциална мишена за отвличане

Анализатори твърдят, че заради кризата идва бум на похищенията в багажник
21 май 2009 07:30,
46
Мениджър с 3 бона заплата – потенциална мишена за отвличане
Снимка: БГНЕС

Броят на престъпленията у нас рязко ще се увеличи в следващите месеци заради икономическата криза, прогнозираха от Центъра за изследване на демокрацията (ЦИД).

С откупи вече ще се препитават не само добре организирани банди, но и дребни престъпници.

Жертвите им пък няма да са крупни бизнесмени, а обикновени търговци и мениджъри.

Ще зачестят случаите, когато бандитите ще отмъкват хората направо от улицата и ще ги натъпкват в багажника на колата, заяви шефът на ЦИД Тихомир Безлов.

Всеки, който получава над 3 бона заплата, може да бъде потенциална мишена за отвличане.

Според статистиката на МВР, за 2008 година в страната са станали 113 340 престъпления, което е с близо 5% по-малко в сравнение с 2007 година.

Убийствата у нас за изминалата година са 161, опитите за убийства – 60.

Генералният комисар на МВР Павлин Димитров допълни, че знаковите отвличания у нас не са повече от 7-8 през последните години.

Той обаче призна, че този вид престъпление е "изключително болезнено за МВР".

"Не може да се работи по конкретен факт, без да се работи по лицата, склонни да извършат тези престъпления", обясни полицай №1.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Значи, повечето шефове. Ами както те крадат от работниците така ще крадат и от тях. Честните хора са с далеч по нисък доход. Ето този на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране е над тези пари, че и пенсия има защото е много дърт /72 г/, а се води и шеф на НТС. Такива мошенници имат голям доход.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
То ако е вярно - 160 убийства за година, значи сме много добре в сравнение с преди 25-30 г., когато ако не се лъжа са били към 300 годишно.Пак към онзи период, в САЩ - 24 000 на година.
3
0
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 15 години
не виждаш ли че говорят на "ще". то 12та година щяла да дойде черна дупка и да изтрие земята от картата, ама мене от ще-та не ми дреме. тия прогнозатори са пълни кавали, ама такива като тебе веднага ще ревнат, щото трябва да се реве, това ви е единствения кеф във мизерния животец.
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
По тази логика всеки като бЕЗЛОВ може да каже че заради кризата ще започнат МАСОВИ грабежи на банки,супермаркети,павилиони за весници и баничарници.Изобщо де що има кеш ще бъде грабено ден и нощ...........Само едно не разбирам.Кой плаща на този *** да дрънка врели-некипели?
1
0
 
1
 
! Отговори
me преди 15 години
Добре дошли в Дивия Изток. Поне да разрешат притежаването на оръжие, хем ще се стимулира икономиката, хем и обикновените хора да имат шанс срещу престъпността.