Докато ВСС се наумува, Красьо се напазарува

Плевенчанинът се сдоби с апартамент от 185 кв. м в София
14 окт 2009 12:37,
57
Докато ВСС се наумува, Красьо се напазарува
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

До края на седмицата ще е готова проверката на Висшия съдебен съвет (ВСС) за нерегламентирани контакти на негови членове с Красимир Георгиев, станал известен като Красьо от Плевен.

Преди седмица обвинител №1 Борис Велчев обяви имената на контактувалите с Красьо хора от ВСС – Стойко Стоев, Иван Димов и Пламен Стоилов.

27-годишният Красимир Георгиев стана скандалноизвестен през юли тази година.

Тогава членът на ВСС Иван Колев го описа като "черничък човек с ланци", за когото има информация, че пазарува гласове в съвета.

Той обикалял с черно BMW с номер 8888 и разнасял офертите – 200 000 евро, за да уреди хора на постове в съдебната система.

Впоследствие стана стана ясно, че „черничкият“ освен с магистрати е бил близък и с много политици.

Собственикът на дискотека в Плевен с гадже от фолксредите – пайнерката Магда, е напът да доразклати и без това оскъдното доверие към съдебната ни система в Брюксел.

Още по темата

Сега магистратите, контактували с Красьо, имат два изхода – да подадат оставки или да останат на постовете си, коментират колегите им във ВСС.

След гръмкия скандал вестник „Труд“ извади наяве как плевенчанинът се е сдобил с нов луксозен апартамент с площ 185 кв. м на престижния бул. “България” в София.

27-годишният съдебен кадровик всъщност бил купил почти целия панорамен 10-и етаж на супермодерна сграда от стъкло.

Три спални, три тераси, две бани плюс две клетки в подземния паркинг – това са част от домашните му екстри.

По данъчна оценка той струва 137 714 лв., но Красьо теглил банков кредит от 200 000 евро.

Любопитното тук е, че като „кадровик на ВСС“ той изисква точно същата сума – 200 000 евро, за да уреди желаещ за висок съдебен пост с 13 гласа “за” във Висшия съдебен съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Дона преди 13 години
43 го казва точно и ясно.Както се изказа Димов за Красето"обикновен" гражданин,ама колко е "обикновен"се пита в задачата.???Щом го онивиняват,значи се страхуват от него.А това как е купил такова жилище и тези колиизобщо няма да се обсъжда.Дано всички обикновенни граждани се замогнат като него.
56
0
 
2
 
! Отговори
ЩИРЛИЦ преди 13 години
И само подаване на оставка ? И само освобождаване? И само това ли? ЕЕЕ това се казва "ЧИСТА РАБОТА" нали братя БЪЛГАРИ .
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
така е човек квот постигне до трийсет и пет това е ,след това я кушлев я яне я бойко.Красьо не успя , ще го разкатаят!
54
0
 
0
 
! Отговори
DUBLIN преди 14 години
*** ti velikata prostotiq-tova show i v Africa go nqma.Ot kolko godini pi6a 4e tezi boklutsi v sadebnata sistema na Murtosel sa vinovni za vsi4kite bedi na naroda,eto sega-gledaite i slu6aite.
53
0
 
0
 
! Отговори
Фифа преди 14 години
Да се вземем само за секунда НАСЕРИОЗНО!СЕКУНДА само!Това не е от миналите години след 10.11.89.След тази дата им се отвори парашута на"уж" бизнесмените,на почти довършеното в днешно време,оскотяване на народа. Хората в нашата страна станаха много болни от тези 20 г.тегло.Още 25г. ли да минат,за да да има макар и малко надежда някаква!
52
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на този Краси
51
0
 
0
 
! Отговори
Гоголу преди 14 години
Защо се споменават само хора от ВСС и се изкат кадрувания нека да каже ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР и кои са политиците с който е имал връзки тоз Красю .Ако е имало корупция всеизвесно е че там може да се прокара далавера а не в ВСС който има само функции на реголаторен орган
50
1
 
0
 
! Отговори
РЪЦА ПРЪЦА ТРЪЦА преди 14 години
Истината е че новите управляващи нямат представители във ВСС и искат да си сложат свои представители . И като няма как гледат да одстранят ненужните . Едвали човек на 27 г може да играе каквато и да е роля в държавата . Талива младежи както го описват *** с ланци вървят само при управление от СерГей . Инак едвали могат да имат влияние където и да било . Стоев е много благороден човек многодетен татко който се е заел с доста благородна кауза .
49
0
 
1
 
! Отговори
3210 преди 14 години
Многооооо мирише. Що си мисля, че тоя Красьо е само една пощенска кутия.
48
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
така е - много точно и смело казано от автора на статията. но искам да запитам -този нашия гл. прокурор като го гледам как се държи и приказва философски приказки и нищо ама нищо не може да направи защото е сервилен и за съжаление просто не смее да си разбира от работата
47
0
 
0
 
! Отговори
Куньо преди 14 години
Ба, си демокрацията ..... не е истина..... Де е бай Тошо???...
46
0
 
0
 
! Отговори
BORMAN преди 14 години
200 000 EVRO POSLE S KAKVI ,,RECHENIA'' SE IZBIVAT CHE I ZA PECHALBA TRIABVA DA MISLICH
45
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
След като срещу пари е осигурявал между 8 и 13 гласа, следва да има 13 оставки и заведено следствие срещу 13 магистрати! Ама като са несменяеми? Не вярвам някой да подаде оставка, защото у тях едва ли е останала и капка съвест... Дори не са направили подбор от кого да вземат пари. Лапнали са първата оферта, а Красьото, по *** е бил барабана на пазара, търсейки мераклии с по 200 000
44
0
 
1
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Е така е то в комунистическо бг.., и преди и сега тези се уреждат с престъпления!
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Прекрасна статия ! От нея има няколко много важни извода : магистратите се купуват, после лесно си избиват тия 200 бона, тоест, съда е подкупен. И то на най-високо ниво. Следователно, у нас съд няма. Имането на пари означава свобода. Ако сте беден - съжалявам, ще лежите. Изпратете тази статия на хората, които претендират за управници, и на Европейския съюз. Цирк, по балкански.
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво на това момче! Най.добре е да си вземе и трима магистрати : един за портиер, един за чистач на етажната площадка и един за резерва(да му прави св..ки).Ашколсуун.
41
0
 
0
 
! Отговори
MURDOC преди 14 години
Да ви кажа ли кога тоя Красимир Георгиев -Красьо ще го обвини в подкуп или в друго престъпление - като го гръмнат.Тогава изпъчили гърди полицаи и прокурори ще тръбят по медиите как са знаели и са наблюдавали лицето Красьо и как със пот и кръв са събирали денонощно доказателства срещу него.
40
0
 
1
 
! Отговори
Cekata преди 14 години
Не е съвсем без ефект тракането на клавиатурата! Свободата на словото е първа стъпка към истинската демокрация! Все пак трябва да отбележиме, че мнението/настроението на народа се взема малко по-насериозно в сравнение от преди 20 години.Иначе, е много интересно как псуваме този *** Красьо (с право), а лобистките фирми в USA се приемат за нещо напълно нормално, даже като нещо престижно...
39
0
 
1
 
! Отговори
Dan преди 14 години
А аз съм сигурен, че въпросния Красьо е на свобода , може би не е и в България а сигурно в Турция или Гърция те по-далече не ходят, а адвоката му прехвърля апартаментите на баба му, за по-сигурно, така ще направят и въпросните магистрати и от трудният избор да подадат оставка или да останат на работа ще изберат "по-трудното", ще останат да служат на Република България в този труден момент! Ще коват правораздаването с всички сили и ще се отдадат в полза роду - буквално!
38
0
 
1
 
! Отговори
37507а51 преди 14 години
"Кучетата си лаем, керванът си вървиии "Ами то само с тракането по клавиатурите, кво повече очакваш да стане?