Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?

Няма дискриминация към жените, обяви ген. Симеонов
20 ное 2009 11:14,
274
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?
Снимка: Булфото

"Няма никаква дискриминация към жените в армията", категоричен е началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Пред журналисти той изтъкна изпълнителността на жените и техните професионални качества, но като проблем посочи излизането на жена военнослужещ по майчинство.

"Какво правим тогава? Законът не разрешава на командирите да назначават на мястото й друг военен, а когато броят на такива жени нарасне, командирите изпитват затруднения", каза той.

Няма никаква дискриминация към жените в армията!

По думите на Симеонов в Сухопътните войски в момента 189 жени са в такъв отпуск.

"Никой от висшето военно ръководство не е против жените в армията, напротив, правим всичко възможно те да се адаптират по най-добрия и бърз начин", каза генералът.

Симеон Симеонов отбеляза, че към момента за жените има ограничения само за две армейски професии – службата на подводници и в гвардейската част.

Още по темата
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции", посочи той.

"Ние трябва да осигурим нормален войскови живот както на мъжете, така и на жените", допълни генерал Симеонов.

Преди повече от седмица началникът на отдел Сухопътни войски ген. Иван Добрев призова за намаляване на броя на жените в армията.

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се тогава генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Граничарят преди 14 години
Спри кашика да пояине танка.... помните ли тази стара войнишка поговорка? Та тези женоря не могат да бягат толкова. Вижте ги какви са трътли от натискане на столове и бюра. Какви войници са те?? Само краката си вирят по трънките като са на учение
11
0
 
0
 
! Отговори
жена съм преди 14 години
Не мога да разбера жените, които напират за армията! Какво доказват /на себе си или на другите/- точно око ли, мускули ли, издръжливост ли... Явно тези жени са с някакви комплекси...
10
0
 
0
 
! Отговори
хаха преди 14 години
Ам и явно нямаш жена или гадже,та затова питаш.Като са в цикъл са толкова зли,че тежко и горко на противника,хаха
9
0
 
0
 
! Отговори
leech преди 14 години
така е, Мартина, ние без бира не можем да оцеляваме. по-силни сте.наздраве!
8
0
 
0
 
! Отговори
Швейк преди 14 години
Не ги е срам тези генерали! Жените в армията трябва да се използват за разплод с цел увеличаване числеността на войската. Затова от ген. щаба обявиха:Търсим командоси осеменители!!!заб. : Рамбо вече подаде молба за участие, затова.... внимание, *** долу!!!:)
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А като ги назначавахте защо не помислихте.Сега вече неудобни но и в другите армий по белите страни има жени но никой не се оплаква а са ги обвързали така че да си изпълняват задълженията за който са назначени.Мога да ви дам един съвет когато подписват първия договор за КВС да има точка която да и казва че през това време докато изпълнява първия договор няма право да забременява.Или назначавайте вече жени с две и повече деца който няма да мислят за майчинство.
6
0
 
0
 
! Отговори
anitta преди 14 години
Ясно е че тези ,,професионални войници'' не са никак професионални, а са се записали да им върви стаж, майчински и работа като дръжавен служител- т.е. с преференции, по-голям отпуск и обезщетение при напускане на длъжността... Номера- ама прозрачни на селянките в малките градчета, където безработицата е голяма и просто това е от малкото сигурни службици...
5
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
Пред нас е врага, механик водача е във цикъл. Мерача е по майчинство. Аз съм командира на танка и не ми остава нищо друго освен да извадя пистолета и да се гръмна.
4
0
 
0
 
! Отговори
МАРТИНА преди 14 години
А какво правим когато генералите ни са повече от войниците?Просто въведете ясни и строги правила за приемане в армията и нещата ще се регулират от само себе си,генерале.Че то в момента приемате сулю и пулю,по зле сте отколкто полицията.А относно сапуна и миенето и другите пречки,живота отдавна е доказал че жените оцеляват много по добре от мъжете при екстремни ситуации.
3
0
 
0
 
! Отговори
ники преди 14 години
Подмива се ....ако има вода ....:)
2
0
 
0
 
! Отговори
batman преди 14 години
jena tankis - jena kemaf hhahahah
1
0
 
0
 
! Отговори
редник табуретка преди 14 години
а какво правим когато е в мензис....??