Арест за ченге, помагало на Наглите

Й. К. работел в Криминалната полиция
2 фев 2010 16:20,
96
Арест за ченге, помагало на Наглите
Задържаният служител на Криминална полиция. Снимка: МВР

Служител на Криминалната полиция е задържан за съпричастност към групата за отвличания „Наглите“, съобщиха от МВР.

Мъжът е арестуван при операция на дирекция “Вътрешна сигурност” и ГДБОП, под ръководството на заместник градския прокурор Роман Василев.

Задържаният Й. К. е инспектор в сектора за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода.

Кабинетите му в главната дирекция и в затворническото общежитие в Казичене са запечатани.

Продължават процесуално-следствените действия по установяване на съпричастността му към “Наглите”. Мъжът е разследван и за злоупотреба със служебно положение.

Предстои да бъде поискана 72-часова мярка за задържането му под стража.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи пред агенция „Фокус“, че арестуваният полицай е имал е контакт с част от хората от „Наглите”, които са били в затвора, и вероятно е съдействал за това да бъдат на по-облекчен режим.

От днес са възложени и проверки на още няколко служители, които са имали връзка със задържания.

Смятаме, че срещу тези служители при дисциплинарните производства, които ще бъдат стартирани от утре, ще можем да търсим и тяхна съпричастност по групата на „Наглите”, каза Цветан Цветанов.

Dnes.bg припомня, че групата за отвличания „Наглите“ беше разкрита в края на миналата година след няколко спецакции на МВР и прокуратурата.

Полицията разкри няколко „квартири“ на похитителите, в които са държали заложниците си.

Още по темата
Открити са безспорни доказателства, че в тези оборудвани като бункери помещения са били затворени Михаил Краус, Ангел Бончев и Румен Гунински.

Още в края на миналата година вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че ще има проверки за съпричастност на служители на ведомството към групата.

По обвинение за участие в престъпната група в ареста в момента са Даниел Димитров – Релето, Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, и Любомир Симеонов – Гребеца.

В началото на януари 2010 г., след като човек от бандата „пропя“, в околностите на София бяха открити труповете на Юлиан Лефтеров – Кунгфуто, и Иван Петров – Сапата, за които се смята, че са били част от групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какво да правят хората борят кризата, с 600лв живеели се.....
51
0
 
0
 
! Отговори
Леля Мара преди 14 години
Недейте така, с лошото. Съдиите ги пускали, ами нали и те до чужбината искат да се разтъпчат, някое и друго хотелче, пък и нещо засукано ...
50
0
 
0
 
! Отговори
пак съм аз преди 14 години
и ако и това IP не ти харесва бендел прочети конституцията си!нали имаше свобода на словото?Вече шестнадесета година от началото на прехода гибелният план за ликвидирането на нацията безмилостно се реализира. От 1990 г. та до днес, жертвите на плана Ран-Ът се изчисляват на малко повече от един милион души. Тези хора по същество или са измрели, или са се изселили от държавата български граждани. Планът засегна значителна част и от т.нар. малцинства. Но какво още има да се случи и ще се случи след оптималната реализация на програмата Ран-Ът? Благата в държавата ще запазят постоянното си ниво, но ще се разпределят между по-малко хора, и делът на всеки един ще е по-голям, разбира се. По този начин ще дойде и прословутото повишаване на жизнения стандарт на българското население очевидно. Или казано в прав текст повишението на българския жизнен стандарт ще е за сметка на изключеното от системата консумиращо население. Благинките, посочени в поверителната част на плана, вече се реализират. Ако се огледаме, ще видим, че те се наричат винетки, здравни осигуровки, въвеждането на различни и нови видове данъци и такси, непрекъснатото покачване на цените на най-важните консумативи - ток, вода, и отопление и т.н., и т.н. До безкрай! Излиза, че на българския управленски елит му се плаща за прилагането на една геноцидна схема за изтребление на населението на държавата по икономически път.
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да залагаме за диагноза и болницата която ще я потвърди.Отдавна е нямало пуснати поради язва,гастрит и сърдечни проблеми.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Знаем как става......командирован в друг далечен град...
47
0
 
0
 
! Отговори
jorkata преди 14 години
М.. да сега арестувайте инякое ченге пазач на някой завод .То от самолет се вижда че някой който борави с инфирмация ги е покривал.
46
0
 
0
 
! Отговори
nn преди 14 години
кога ще го пуснат?
45
0
 
0
 
! Отговори
ЖОРО преди 14 години
Цецко тоз го дръж в ареста повече дни отколкото Големия Маргин.А хванахте ли Малкият МАРГИН ?
44
0
 
0
 
! Отговори
пак съм аз преди 14 години
Защо българското население трябва да падне до 5 милиона души? Каква ще бъде съдбата на тези 5 милиона души? Един мой професор, отлично запознат със същността на нещата, ми сподели, че в поверителната част на плана Ран-Ът, е указано, че 5-те милиона души ще бъдат хотелиерски домакини и туристически гидове, а страната ни ще бъде превърната в своего рода атрактивна туристическа дестинация. Може би поради тази причина в медийното пространство днес гръмко отекват съобщенията за просперитета на т.на
43
0
 
0
 
! Отговори
Али кемика преди 14 години
Ама тоа съм чувал добър химик бил... нали се сещате че не е организовал канала сам :))) за мен даже маргените са по-"стойностни" от либен гоцев :)))
42
0
 
0
 
! Отговори
пак съм аз преди 14 години
боко кауна ли са арестували,че не разбрах?
41
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
SAPATA,недей тъй бе! Има хора с възможности :)Но онова, дето съдът прие и постанови, че два кораба захар ей тъй дъждът ги измил за нула време ще си остане за мен нумеро уно.
40
0
 
0
 
! Отговори
Tъй, тъй ... преди 14 години
Вътрешният министър Цветан Цветанов цитиран от агенция "Фокус" заяви, че Йордан К. е имал е контакт с част от хората от "Наглите" и им е осигурявал по-облекчен режим в затвора.Това било. Носил им цигари в затвора, пърцуца, туй-онуй.Но PR-ът пак затрещя с пълна сила. Наглите, та наглите!А то - някакво си селско корумпе с фатмашка длъжност и функции.Ама - НАГЛИТЕЕЕЕЕЕЕ! Пай сееееее! Изтрепахме гииииииии!Аман!
39
0
 
0
 
! Отговори
SAPATA преди 14 години
за 32 Е,ти се изложи. Твоята темида прие твърдение, над 600 кила екстази са за лична консумация. Хайде, недей с лошо.
38
0
 
0
 
! Отговори
@@@ преди 14 години
Темида ли !?! бати фарса ! На теб недоразумение "темидово" известно ли ти е какво значи " достатъчно данни и законен повод ". Кой повдига обвинение пред онази институция, която според Премиера е умряла - щом за нея трябва да се говори или добро или нищо ?
37
0
 
0
 
! Отговори
2ри февруари преди 14 години
ЧЕСТИТ ДА ВИЕ ПРАЗНИКА НА ВСИЧКИ И УМНАТА
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Именно ,благодарение на така наречените съдии и част от полицаите се крепи едрата престъпност това го знаят и уличните кучета вече.Просто много им се иска стандарт като на богати хора а от топлата канцеларийка начина за постигането му е един,и те го използват без особенни угризения.
35
0
 
0
 
! Отговори
бравос! преди 14 години
това е резултат! сега давайте по-натам! верно ли е че това е схема за точене? държавата е "плащала" 80% от "откупа" с "белязани банкноти", за да се "разкрие" престъпната група, разбираш ли... и така неколко пъти! ако откупа е поискан не от "наглите"(май са се появили и псевдо-нагли междувременно), държавата не е плащала, разбира се, щото после нема да има Гоце Делчев... СЛУХОВЕ, разбирате ли... много хора се питаха к'ва е далаверата, зат'ва споделям слуха ;)
34
0
 
0
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 14 години
Ти си намерил на кого да даваш аргументи. То е полицай. То знае само това `ще те бием, ще те пребием`. Но си прав, че трябва да пенсионер или еколог. Ако си добре облечен бизнесмен, българския полицай потрива бедра като момиче на късмета.
33
0
 
0
 
! Отговори
до темида преди 14 години
абе и в съда са едни корумпирани страхливи пу*ки. И адвокатите и съдиите са за газовата камера 90 %. Жалко , че няма такива като героя на Жерард Бътлър от последния му филм.