Арест за ченге, помагало на Наглите

Й. К. работел в Криминалната полиция
2 фев 2010 16:20,
96
Арест за ченге, помагало на Наглите
Задържаният служител на Криминална полиция. Снимка: МВР

Служител на Криминалната полиция е задържан за съпричастност към групата за отвличания „Наглите“, съобщиха от МВР.

Мъжът е арестуван при операция на дирекция “Вътрешна сигурност” и ГДБОП, под ръководството на заместник градския прокурор Роман Василев.

Задържаният Й. К. е инспектор в сектора за оперативно обслужване на местата за лишаване от свобода.

Кабинетите му в главната дирекция и в затворническото общежитие в Казичене са запечатани.

Продължават процесуално-следствените действия по установяване на съпричастността му към “Наглите”. Мъжът е разследван и за злоупотреба със служебно положение.

Предстои да бъде поискана 72-часова мярка за задържането му под стража.

Вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи пред агенция „Фокус“, че арестуваният полицай е имал е контакт с част от хората от „Наглите”, които са били в затвора, и вероятно е съдействал за това да бъдат на по-облекчен режим.

От днес са възложени и проверки на още няколко служители, които са имали връзка със задържания.

Смятаме, че срещу тези служители при дисциплинарните производства, които ще бъдат стартирани от утре, ще можем да търсим и тяхна съпричастност по групата на „Наглите”, каза Цветан Цветанов.

Dnes.bg припомня, че групата за отвличания „Наглите“ беше разкрита в края на миналата година след няколко спецакции на МВР и прокуратурата.

Полицията разкри няколко „квартири“ на похитителите, в които са държали заложниците си.

Още по темата
Открити са безспорни доказателства, че в тези оборудвани като бункери помещения са били затворени Михаил Краус, Ангел Бончев и Румен Гунински.

Още в края на миналата година вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че ще има проверки за съпричастност на служители на ведомството към групата.

По обвинение за участие в престъпната група в ареста в момента са Даниел Димитров – Релето, Прокопи Прокопиев – Културиста, Ивайло Евтимов – Йожи, и Любомир Симеонов – Гребеца.

В началото на януари 2010 г., след като човек от бандата „пропя“, в околностите на София бяха открити труповете на Юлиан Лефтеров – Кунгфуто, и Иван Петров – Сапата, за които се смята, че са били част от групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Темида преди 14 години
Не плюйте по съда. Разберете, съда отсъжда спрямо това какви доказателства му се предоставят. Не може, единствено и само защото полицейски служител твърди нещо си, да се приеме за истина.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ще те бием и ще ти поднасяме честитки по случай празника ти, гей. Поздрави на жена ти!
30
0
 
0
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! преди 14 години
много добре а то труда боп отива на вятъра!!!
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Комунистите са на постове във всички нива на държавното управление и в съдебната власт. Г-н примиер от СТРАХ да не ви натрият носа от Бруксел гледате да има приемственост и ги остайхте да си кюткат. Ама народа ИСКА РАЗПЛАТА и затова ви избра. Ако не предприемете чистка и назначавате такива като червения симпатизант Нанев да ви водят делата няма да ви тарпим дълго.
28
0
 
0
 
! Отговори
1о1 преди 14 години
Е, и аз това попитах по рано, ама изглежда Ц. Цветанов не е във форума да ни каже. Той с този багер се увлече...Накрая ще се окаже че не е затворнически инспектор, а трафик полицай, че не е инспектор а сержант, че не е на активна служба а пенсионер, че по времето на акциите той бил извън страната да бере портокали в Англия.
27
0
 
0
 
! Отговори
00-00 преди 14 години
КАКВА СТАНА ТЯ - ПУСНАХА НАГЛИТЕ, ААРЕСТУВАХА ПОЛИЦАЯ.ЗНАЧИ ПОЛИЦИЯТА Е ПО НАГЛА ОТ НАГЛИТЕ. ВСИЧКО Е ТЕАТЪР,И НИЕ СМЕ ПУБЛИКАТА
26
0
 
0
 
! Отговори
българин преди 14 години
А бе руснаците казват:паживюм увидим кой фанали кой задържали съдът ще види какви и как са събрани доказателствата по случая оти да нема после ние ги фащаме а съда ги пуска,че аман от оправдания на ченгеджийницата,защото едно е да ги заловиш а друго да ги осъдиш и изпратиш на топло.
25
0
 
0
 
! Отговори
луд умора няма преди 14 години
Върви да празнуваш заедно с идолите ти Станишев и Меликов *** комунистическа кратуно.
24
0
 
0
 
! Отговори
бай ДЖОН преди 14 години
Н а всички беше ясно, отвличанията се правеха от шефове на МВР, тези който хванаха, са на най ниско ниво.
23
0
 
0
 
! Отговори
6667 преди 14 години
Едно е да си полицай, съвсем друго е за нищо друго да не ставаш! ......Ако ставаш за друго - няма да си полицай
22
0
 
0
 
! Отговори
Луд с тесла преди 14 години
Какво свършихте бе травестити с фуражки ?! На лифта отидохте, видяхте дребна квартална мутра и избягахте с нацапана долна част на гордата ви униформа. Още се носи мириса на наакано. Е, друго е да налагате протестиращи пенсионери или 13-годишни хлапета.
21
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
То че тоя може да си е омешал шафката с бандюгите го вярвам.Но нещо не разбирам. Как така някакъв си от системата на затворите ще опропасти с вътрешна информация операцията на баретите когато им похитиха изпод носа жената на Ангел Бончев?Как така някакъв си от системата на затворите ще има и снася информация по оперативните разработки когато издирват някой от отвлечените?
20
0
 
0
 
! Отговори
луд умора няма преди 14 години
Кой изхранваш ти бе ,*** комунистически.до Луд с тесла Омръзна ми да се занимавам с платени комунистически драскачи. Натъпкали сте съдебната система с подобни на вас комунистически л..на ,а сега плюете по полицията. Защо вашите два *** Петков и Миков не разкриха нещо за тези 4 години ,а си пипаха топките само.Сегашното ръководство на МВР поне се опитва да си върши работата и да натисне по кримиконтингента,чийто най-големи защитници се оказаха именно мършите от БСП.
19
0
 
0
 
! Отговори
Луд с тесла до 16 преди 14 години
Хихи, безсилни милиционери :-))) С всяко доказателство, че сте най безполезната и проста пасмина, все повече си изпускате нервичките :-))) По леко бре, ще се гътнеш от инсулт. То освен да пръцкате в патрулките трябва и малко пеша да се ходи :-)))
18
0
 
0
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Някой комисар няма ли да изпращите бе.Все инспеткури.
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Едно е да си полицай, съвсем друго е за нищо друго да не ставаш!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По случай втори февруари няма ли да ползваш пак теслата за вибратор, а толуп?
15
0
 
0
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 14 години
Този е от хората на Бойко
14
0
 
0
 
! Отговори
ivan преди 14 години
Kato kreta s 500 leva da si smeni rabotata.Ama ka shte q smeni,nali drugo ne moze da pravi....Vsichki sme sviknali che drzavata TRQBVA ... izvine sagrazdani,no kogato na men zaplatata mi e malka,prosto tarsq druga rabota,a ne stavam prestapnik........Za takiva policai - publichno razjalvane i voennen sad!Vsichki policai koito sa savestni-gi pozdravqvam!
13
0
 
0
 
! Отговори
Т преди 14 години
ЕТО ГО БАТЕ ВИ БОЙКО ВСИЧКО ЩЕ ОПРАВИ