Алексей Петров ще свидетелства по делото Петков–Рот

Показания вече дадоха шефът на Митниците Ваньо Танов и Будимир Куйович
16 апр 2010 18:47,
28
Алексей Петров ще свидетелства по делото Петков–Рот
Излежаващият присъда за наркотрафик Будимир Куйович бе доведен в съда под засилена охрана. Снимка: БГНЕС

Задържаният при операция "Октопод" Алексей Петров ще излезе за малко от следствения арест, но само за да бъде отведен до Софийския районен съд, където ще свидетелства в процеса "Петков срещу Рот".

Днес съдът призова Алексей Петров като свидетел по делото за клевета, заведено от бившия вътрешен министър срещу германския разследващ журналист Юрген Рот.

Причина е книгата на Рот "Новите демони", в която разказва за връзки на Румен Петков с организираната престъпност у нас.

Алексей Петров е призован като свидетел по искане на защитата на Румен Петков.

Според адвоката на Юрген Рот – Никола Янков, бившият съветник в ДАНС е призован, за да бъде оборено доброто име на ген. Ваньо Танов, който днес даде показания по делото.

Именно разказът на Танов пред съда стана причина днешното заседание да бъде засекретено.

Директорът на Агенция "Митници" трябваше да говори за показанията, които даде пред парламентарната вътрешна комисия през пролетта на 2008 г.

Тогава той разказа за срещата между Румен Петков и дупнишките бизнесмени Ангел Христов и Пламен Галев – Братя Галеви, уредена от Алексей Петров.

Въпреки че стенограмата от заседанието изтече в публичното пространство, съдът прецени, че в разговора се съдържа класифицирана информация, и реши да гледа делото при закрити врати.

Още по темата

След продължилия близо час разпит Ваньо Танов коментира пред журналисти, че това, за което е говорил, е свързано с бивши разработки и не иска да попадне под ударите на закона.

На въпрос дали притесненията на Юрген Рот за сигурността му, ако дойде в България, са основателни, Танов заяви: "Аз съм се виждал един път с Юрген Рот и сме разговаряли по въпроси, които излязоха в стенограма".

Защитникът на Юрген Рот коментира, че показанията на Ваньо Танов са потвърдили изцяло изложеното от журналиста в книгата му, а в това дело няма нищо класифицирано.

"В тази държава мръсните игри на политиците винаги се класифицират", коментира адвокат Янков.

Като свидетел по делото днес се яви и осъденият за трафик на наркотици Будимир Куйович.

Той бе доведен под засилена съдебна охрана, а разпитът му продължи не повече от 5 минути.

Адвокат Янков коментира, че Куйович е изглеждал уплашен и че най-пикантните неща не са били казани.

Следващото заседание по делото е на 17 юни. За тогава, освен Алексей Петров, като свидетели са призовани и бившият главен секретар на МВР Валентин Петров и бившият главен секретар на министерството Илия Илиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да не би наще да не не знаят за бати руменчо а трябва да доийде еди кой си и да напишя книига въпроса е че държавата е малка и горе се знае кой кого какво и как да не забравяме че бате бойко е бил години секретар на МВР дали не знае за румен маргините баретата и нз си кой още според мен обшеството трябва да го линчува тоя *** Петков който не стига че краде от нас и нашите данъци ами и трови децата ви с наркотици КАКВО ЗАСЛУЖАВА ТОЯ *** ПОРЕДНАА ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА ЛИ
21
2
 
2
 
! Отговори
ДЪБЛИН преди 14 години
Сега разбирате ли защо зомбитата реват срещу Бойко-защото при Станишев всичко си беше спокойно,наред-нямаше крадци,нямаше полицейски задържания/с изключение на 2-3 *** на месец/,нямаше бюджетен дефицит,бяхте най стабилната икономика и банкова система в ЕС,Станишев винаги излизаше по телевизията усмихнат,спокоен,оптимист-абе изобщо с кървави сълзи да плачеш за такъв "ръководител".Много е трудно когато виждаш само до върха на носа си,заслепен от глада и злобата.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мен ако питате,тези дела трябва да ги дават по телевизията,да се разбере какви са ги вършили тези престъпници
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че кво секретно има в това че румен петков е бандюга.То тва цялата държава го знае.Те тръгнали да засекретяват.
18
3
 
12
 
! Отговори
Анализатор преди 14 години
Защо въобще съда обръща внимание на този прогнил и корумпиран тип Р. Петков? И харчи парите на българския данъкоплатец по едно такова дело? То е ясно на всички граждани, че от една страна Рот е прав, а от друга - червените другари са мърсували скрито-покрито и е трудно това да се докаже, защото добре са си помели следите. А общото следствие от делата им - трагичното положение на държавата и гражданите й, дори да е факт, не върши работа в съда. Давайки ход на ТОВА делото българския съдия доказва само едно - КОЛКО Е ГЛУПАВ! Защото ако отсъди в полза на Петков, Европа ще ни се присмее, а българския гражданин още веднъж ще разбере истината, че съда ни е пълен с комуноиди. А ако отсъди в полза на Рот, то следва да докаже, че твърденията в книгата му не са клевета, а истина. Възможно ли е това при потулени факти?...
17
2
 
3
 
! Отговори
we4en prehod преди 14 години
Секретна ра бота . Типично за неототалитарната държава. След #5 Луцифер, няма какво толкова да се добави.
16
2
 
1
 
! Отговори
асдф преди 14 години
Потърсете "юрген" в Гугъл :) Първата статия (Юрген - Всичко за 1 лев) цепи мрака! :D
15
3
 
2
 
! Отговори
РОБОТ-СРС преди 14 години
ПРИЗОВАВАМ ПРЕЗИДЕНТА НА Р.Б--МИНИСТЪРЪТ НА МО----МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ-МИНИСТЪРЪТ НА МВР-МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА МЕ СЪДЯТ АКО В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ИЗПОЛЗВА АПАРАТУРА ЗА ТОРМОЗ НА НЕУДОБНИ ГРАЖДАНИ С ЗАБРАНЕНА АПАРАТУРА КОЯТО СЕ ИЗПОЛЗВА КАТО СРС.ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ РАЗБРА А ТИЯ ВСИЧКИТЕ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЕЗНАЯТ.МВР ЗНАЕ КОЙ СЪМ ОТ 7 ГОДИНИ.
14
15
 
5
 
! Отговори
taki преди 14 години
nemali koi da go zackuchi toq mafiot Boiko Borisov
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
С последните две думички показваш че си освен *** и неграмотен
12
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този наивник Юрген Рот не си зе пример и си мислая че и него скоро ще го праснат. *** ***
11
2
 
4
 
! Отговори
Тялото преди 14 години
Като мач на звездите е този процес:)
10
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Цирка е пълен
9
3
 
0
 
! Отговори
aaa преди 14 години
sss
8
2
 
2
 
! Отговори
Колт преди 14 години
Имаш много здраве куме. ДС (т.е политическата полиция на БКП) си е приоритет на комунистическите режими. Не бъркай различните служби за сигурност с репресивния политически апарат на БКП!
7
6
 
22
 
! Отговори
ссссс преди 14 години
Сега ако съда отсъди в полза на Рот направо ще падна от Кеф........Пореден пирон в ковчега на БСП
6
2
 
9
 
! Отговори
кум преди 14 години
ДС е имало и ще има във всяка една държава по света.не си чувал, нали.сигурно някой ден ще се престрашиш, ще оставиш овцете и ще излезеш най-после от селото си, дори и за малко и ще узнаеш още много неща за които досега не си чувал... господин червен ***.
5
3
 
1
 
! Отговори
до 4 преди 14 години
ДГД - ако не знаеш какво е, питай някой да те светне
4
4
 
22
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Престъпника Алексей Петров ще свидетелства за един от главатарите на червените бандити Р. Петк. пред съдебните мафиоти!? Справедливостта е гарантирана...Тука е така!
3
18
 
19
 
! Отговори
до 2 преди 14 години
ами как няма да се засекретява заседанието и да се унищожавт документите, като лично Премиерът е замесен в мутренските саги. Не зная дали има друга страна, където Премиерът да е бил Мутра. То май мутри извън България и Русия по принцип няма. Не съм чул за чешки или полски мутри например. Може би защото там нямат ДС, която ги създаде, за да доограбят народа, а същият този народ сега им се радва. Загубена работа.