Гърция ни връща просяци, създавали проблеми в Ксанти

Сред 13-те изгонени имало и инвалид
28 апр 2010 18:55,
61
Гърция ни връща просяци, създавали проблеми в Ксанти
Снимка: Булфото

Гръцката полиция гони български просяци, създавали проблеми в Ксанти.

Информацията за просяците е публикувана в сайта на област Ксанти и беше потвърдена от Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Смолян.

"Проблемът не може да бъде разрешен, докато гръцките власти не екстрадират просяците по официален път и не им наложат ограничение за влизане в Гърция", заяви директорът на "Гранична полиция" в Смолян комисар Тодор Георгиев.

По думите му на граничните пунктове са предоставени списъци с имената на просяци, но граничните полицаи нямат правно основание да ги спрат при повторно преминаване на гръцка територия.

Според местната преса в Ксанти отстраняването на българските просяци от града се превръща в една от основните задачи на местната полиция.

В сайта на областта се цитират публикации за "набези на български просяци" и за екстрадирани през април 13 просещи, които са върнати в България през границата.

По данни на граничната полиция в Смолян, през последната седмица на ГКПП "Капитан Петко Войвода" неофициално от гръцките власти са върнати две жени от района на Пазарджик, просили в Гърция.

В преобладаваща част от случаите тези просяци се довеждат и връщат до границата, без да им е наложено официално ограничение, поясни Георгиев.

Над 90 процента от българските просяци са от ромски произход и от районите на Бургас, Сливен, Пазарджик. Сред 13-те изгонени от Ксанти просещи е един инвалид.

Обикновено при случаите на просещи инвалиди гръцките власти избягват да налагат санкции и да изправят пред съд хората с увреждания, а само ги връщат обратно в България.

Според местната преса в Ксанти, предприетите действия не са трайно решение на проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
3
 
! Отговори
koko преди 14 години
Eh,ako mojeshe da varnat i ciganorite "djepchii" ot Athens dobre shte e...
13
5
 
8
 
! Отговори
баф мааму. преди 14 години
Какво са недоволни гърците,пращаме им най свестните и интегрирани *** ,а те марш обратно.Не ромеи,зада сте си с есенция и с защитено име -харизваме ви ги.За една буквичка се правите на по големи *** и от тях,ааа не може така.Или по ТАЛЯНСКИ-у гьолю- ко се маите .
12
6
 
18
 
! Отговори
до 11я гръкофил преди 14 години
11, много добре ги познавам гърците. Толкова "милостиви и добри" са , че през 1925 година са избили 29 Българи и 130 Българи насилствено са ги изгонили за срок от 24 часа от родното село на дядо ми - село Мокрени /гр. дн. с.Варико/, Костурският край, Егейска Македония. Дядо ми е бил на 1,5 година , когато семейството му е било изгонено силум и под заплаха за живота от родния си край. Така , че ако си адвокат на гърчищата , ходи да им чистиш кенефите и да им копаеш по нивите с любов...
11
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
номер 1,гърците не са като италианците да давят в морето хора ,които идват с надежда за нещо по-добро от това в собствената им страна.....Повечето гърци са милостиви и добри хора,подчертавам ПОВЕЧЕТО....но нямат власт и сила да оправят собствената си страна и да прочистят малцинството от мошеници,които ги докараха до сегашното им състояние въобще.
10
1
 
17
 
! Отговори
. преди 14 години
Абе кво ни ги връщат тези ***,да ги застрелят и готово.
9
1
 
7
 
! Отговори
&&& преди 14 години
ami nali ES laqt 4e sme rasisti,ami za6to ne gi dargat pri tqx!!!
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гърция е единствената страна на балканите ,която асимилира напълно *** си.
7
6
 
16
 
! Отговори
leodji преди 14 години
Za6to ni vry6tat *** neka gi dyrjat ,te sa tehni bratq i sestri
6
6
 
15
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
Направо ги пуснете в София ,и без това всичкия *** вече е там..
5
5
 
18
 
! Отговори
тцтцтц преди 14 години
закъсаха го гърците, щом и пари за просяци нямат вече.
4
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не стига че им пращаме хора (*** ) за цвят и аромат а те неблагодарните ги връщат.
3
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
След приемането ни в ЕС Гърция се напълни с *** просяци. Пътуването на *** до Гърция е ежедневие.
2
1
 
25
 
! Отговори
Б.Б. преди 14 години
Аз ги гоня,те ги връщат
1
6
 
34
 
! Отговори
Рибар преди 14 години
Пишете , че просяците са ***, бре! Злощастна случайност е , че тези *** имат българско гражданство. А гърците имат такова голямо и дълбоко море, та се питам защо вместо да хабят от държавните си средства да ги карат безплатно до границата с България, просто не им вързват по един камък на шиите и ...да ви е сладко беломорски рибки!