КТ Подкрепа искат по 80% от болничните за първите 3 дни

Константин Тренчев настоява да се въведат и "персонални дни"
33
КТ Подкрепа искат по 80% от болничните за първите 3 дни
Снимка: БГНЕС

Справедливото решение за болничните е през първите три дни да бъдат поети по 80 на сто от възнагражденията, обяви вицепрезидентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов.

Досега коментираните предложения бяха най-различни – болничните да се поемат през първите три дни по 70 процента от работодателите (идея на правителството), както и през първите три дни – по 50 на сто (идея на работодателите).

Предлагат се и два варианта, при които за един ден на работника не се плаща. При всички коментирани варианти НОИ поема плащанията от четвъртия ден.

Самите работодатели и в държавни учреждения принуждават работниците да си вземат болнични по график, за да се спестят пари от фонд "Работна заплата", коментираха още от "Подкрепа". 

Още по темата

Лидерът на синдиката д-р Константин Тренчев посочи, че продължава да стои зад предложението да се въведат т.нар. персонални дни, които да са платени и работниците да могат да ги ползват, за да свършат някаква лична работа.

Така по думите му ще намалее злоупотребата с краткосрочни болнични.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Идеални предложения! Като всяко просто *** първо гледа в полицията и администрацията да съкращава, докато разходите там и на 10% от разходите за армията не надвишават! То е лесно да се каже пресрукториране и готово и съкращаване. Аман от експерти без кабинет!
31
2
 
1
 
! Отговори
Владко преди 14 години
Моите антикризисни мерки:- Заплащане на ражданията след 2-то дете.- Съкращаване на 50% от МВР- Съкращаване на 70% от държавната администрация- Отпускане на социални помощи само на хора, които наистина имат нужда- Облагане на всички сделки, включително купуване на домати от Женския пазар- Преструктуриране на контолния апарат в общините и организиране на дейности по 100% събиране на всички глоби: паркиране по тротоари и полянки; изхвърляне на *** на неопределени места; незаконни строежи.
30
0
 
0
 
! Отговори
Владко преди 14 години
Не, пич, най-добрата е да изселят ***.
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Разбираемо е да минават през НОИ, след като те ги изплащат. Проблемът е, че работодателят практически, и да иска не може да докаже, че му е представен фалшив болничен. Има процедура, която му дава право да обжалва болничния, но резултатът е това, че след около един-два месеца чакане получава отговор, че болничният е редовен, просто защото хората, които отговарят за това не могат да проверят дали еди-кой си преди няколко седмици наистина е имал "катар на горните дихателни пътища" или нещо подобно
28
0
 
3
 
! Отговори
alex преди 14 години
Видният синдикалист да ходи да се пече на вилата си в Бразилия.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
значи за първите 3 дни от болничният трябва да плащаме 80 % здравни осигуровки така е справедливо.
26
1
 
1
 
! Отговори
ихаааа преди 14 години
това го е казал един болшевишки диктатор и се казва георги димитров,но какво ще кажеш за МУТРИТЕ-БОРЦИ лансирани от ДЪРЖАВАТА?или да тормозиш и да прилагаш ГЕНОЦИД е работа според теб?много такива като теб съм ги виждал и след като си ги употрябят си ги трепят!бегай да тормозиш сега,че си богоизбран ариец ***!!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За фалшиви болнични да си проверява работодателя. Той е ущетен при фалшив болничен. А тази върховно *** идея да минават през НОИ -няма аналог.
24
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
За фалшиви болнични да си проверява работодателя. Той е ущетен при фалшив болничен. А тази върховно *** идея да минават през НОИ -няма аналог.
23
4
 
0
 
! Отговори
Народа го е казал преди 14 години
Който не работи не трябва да яде!:)
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не се приема
21
0
 
12
 
! Отговори
EMo преди 14 години
Колко сте прости само! Вие сами ще се затриете *** такава. Тука в Швейцария от първия ден ти се плаща на 100%, поне при моя работодател е така. Ако самият ти работодател види, че се правиш много и прекалено много боледуваш би те изритал. На всичкото отгоре след 2-рата седмица на тежко боледуване бох получавал и отделно дневни пари, към заплащането ми. Нормално е, човек и като е болен трябва да плаща сметки, но не може да работи. Ама като чета коментарите и направо съм сразен от безочието ви!
20
0
 
6
 
! Отговори
ало бееееееее преди 14 години
помниш ли на кой си правил аутопсии и какви ги плещеше едно време?май на ДС беше или се лъжа?помниш ли как правеше списъци на инакомислещите и твоя авер мавъра ги изгони от работа ?някои си спомнят и пак се скрий под камъка нещастен ДС нарко-трафикант от 6-то на ДС!тези номера вече не вървят тъпо комунистическо ***,това лично АЗ ти го казвам!
19
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 14 години
Този Тренчо съвсем е изперкал от скука! Какви персонални бе Х8уйчо, когато са натрупали по 200 дена неползван платен годишен отпуск!? Ако си истински синдикалист, ще настояваш пред работодателите да осигурят нормалното ползване или заплащане на год. отпуск, а не да ми се правиш на по-*** и интересен, отколкото си.Аман от дупелизни синдикалисти!!!
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя козел и оная *** Христов ги боли х.... за нас
17
6
 
1
 
! Отговори
РАБОТОДАТЕЛ преди 14 години
ОТ К'ЪВ ЗОР ДА ИМ ПЛАЩАМ НА ТИЯ МЪРЗЕЛИВЦИ? НАЛИ СИ ПЛАЩАТ НА НАП? ДА ИМ ПЛАЩАТ ТЕ БОЛНИЧНИТЕ!!!!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя ходи на сверка непрекъснато при гоце
15
1
 
7
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Също така ушевите *** и дебелогъзите чиновници да започнат да си плащат осигуровки както всички - не стига че нищо не върши тая непотребна ***, ами и ги дундуркаме като бебенца !!
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Персонални дни не е лоша идея на фона на гадното работно време.Като например ако си от 8.00 до 17.00 .Няма как да си платиш тока едва ли не пък да не говорим за нещо друго.
13
0
 
7
 
! Отговори
Българин преди 14 години
А аз искат т.нар. "социално слаби", тоест мръсните крастави ***, да бъдат изхвърлени от болниците !!! Докога нормалните хора ще плащат осигуровки, без да получават нищо насреща, ако не дай боже се разболея, а тия отнвратителни *** ще бъдат лекувани безплатно? Само епидемията от морбили, която се разпространява 100% сред нисшата раса заради мръсотията и, ни струва до моментът над 15 000 000, в същото време болни деца на данъкоплатци и платци на осигуровки са зарязани от държавата !!!