Общината насрочва гей-референдум в Пазарджик

Той ще реши да се отмени ли спорния текст от Наредба №14
17 май 2010 15:12,
144
Общината насрочва гей-референдум в Пазарджик
Снимка: Булфото

Общинският съвет в Пазарджик ще инициира референдум относно общественото одобрение на спорния текст в наредба номер 14.

Документът ограничава лицата с различна сексуална ориентация и им забранява да я демонстрират публично.

Още по темата

Комисията за защита от дискриминация излезе със становище, че наредбата нарушава човешките права на гейове, лесбийки, транс и хомосексуални и предписа на местния парламент текстът в нея да бъде променен в срок до един месец. 

“Ще обжалваме становището на Комисията за защита от дискриминация пред Върховния административен съд. Ако и той излезе с решение за отмяна ще свикаме референдум.

Не смятам, че с нещо нарушаваме правата на хората с различна сексуална ориентация”, заяви пред Dnes.bg председателят на ОбС Пазарджик Георги Йорданов.

Той допълни, че колегите му единодушно подкрепят провеждането на референдума.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
2
 
! Отговори
lol преди 13 години
az sam toelranten i kato takuf nastoqvam vsi4ki homo-ta da budat izgoreni na klada
61
5
 
4
 
! Отговори
Рт преди 13 години
Дано не им забранят да направят референдум. В нормалните европейски дъжави има забрана за референдум по основни човешки права и по въпроси засягащи бюджета. Идеята е да не може с референдум примерно да се вкарат всички *** в затвора, да се убият примерно всички болни от спини или да се гласува премахване на данъците.
60
2
 
7
 
! Отговори
тото преди 13 години
Абе тия защо не направят референдум за ***, ами са тръгнали да се занимават с ***?
59
0
 
17
 
! Отговори
Хетеро преди 13 години
Пичове, кефете се на ***. Така за нас остават все повече жени :) А те да си се ръчкат, като ги влече )
58
5
 
4
 
! Отговори
sskash преди 13 години
Само не разбирам, в община Пазарджик юристи нямат ли - решението е дискриминация и ако искат 20 референдума да правят, резултата от тях е нелегитимен. А повечето тук говорите пълни глупости.
57
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интересно, защо пепитата искат на всяка цена да си покажат недъга?А, че е ненормално да си *** е ясно. Природата си е казала тежката дума !Кой съм аз, че да и противореча :)
56
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин БГ хетеросексуален, това че ти си хетеросексуален, не значи че твоето дете няма да е гей :)
55
1
 
6
 
! Отговори
Важно съобщение преди 13 години
СерГЕЙ и Яне ще си пристанат на площада в Пазарджик в знак на простест :) Кумове ще са Вигенин и Евгения Минчева :)
54
1
 
6
 
! Отговори
Ку Кукс Клан преди 13 години
Чудна държава сме!Съдът постановява "ЧЕЗ" да върне ежемесечното отчитане,те-не!Съдът постановява,че решението на община Пазарджик противоречи на Закона за защита от дискриминация,те референдум ще правят!А по въпроса за гейовете не ми пука-стига да не ми досаждат!
53
4
 
9
 
! Отговори
БГ преди 13 години
ГОСПОДА ГЕЙОВЕ АКО ВАШИЯ БАЩА БЕШЕ ГЕЙ ВИЕ НЯМАШЕ ДА СТЕ НА ТОЯ СВЯТ
52
1
 
5
 
! Отговори
блаххх преди 13 години
Абе да си правят проклетото гей шестие. След приключването му 101% ще ги причакат скинарите и ще ядат многооооооо бой.Нека си начешат крастата - да си покажат *** и след това да ходят бинтовани и гипсирани като мумии.
51
0
 
8
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Нямам нищо против гейовете, ама гейове да са, а не пеперудки, откачалки които се чудят как и къде да се развихрят с простотия. Както казах нищо против гейовете, ама ако дойде някой наконтен и ми припка пред очите, ще му зашлевя такъв шамар, че ще му изкривя не само главата, а и сексуалната му наклонност.
50
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По твоята логика до 20-50 години ще измрат около 4-5 милиарда души, та малцинството от гейове да стане мнозинство. Браво! Гениален си! :) Възхищавам се на такива бистри, млади, балкански умове :)
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичката Мара втасала, само Наредбата за гейзерите не оправила :)
48
1
 
3
 
! Отговори
някой преди 13 години
Моля не обиждай, аз не съм гей :-)Обаче навремето, преди да се оженя много пъти ми задаваха въпроси от сорта: "Ти сега защо не си женен, защо нямаш деца, ами като не си женен да не би нещо, а?" Предполагам че и сега е така. Ако си минал 30-те и не си женен или не си постоянно с мадама в леглото, значи си на мушката.Честно казано изобщо не ме интересуват тия проблеми и не разбирам защо се вдига толкова пушилка за нищо!
47
1
 
5
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: БГ (номер 47)Не се притеснявай, няма причини за притеснение. И след 1000 години хетеросексуалните ще си останат много повече от хомосексуалните.Като имаш предвид че още Александър Македонски е бил бисексуален и също е имало много хомосексуални гърци, смятай колко години са минали оттогава досега!!!
46
1
 
5
 
! Отговори
Machiavelli преди 13 години
Абе кой те гони в Бг, щото си гей бе? Никой не те гони и точно тва е проблема, че без никой да ви гони, вие се правите на маймуни на площада. Кви ми ги говориш?
45
1
 
2
 
! Отговори
актино участие .... преди 13 години
СърГей и Янка-партизанка ,нали са в списъка на учасниците,щото иначе се проваля целия парад ,поради липса на партийно ръководство?
44
4
 
2
 
! Отговори
някой преди 13 години
До: номер 38 (Machiavelli)Не е същото. Ако искаш да направиш сравнение, това е все едно румънец да дойде в България и да може да говори на румънски с други негови съграждани, или хора които също говорят румънски.Аз мисля, че протестът в Пазарджик е затова, все едно румънец да дойде в България и да го арестуват или изгонят от България, защото говори румънски.
43
1
 
6
 
! Отговори
troubleminds преди 13 години
Най-вероятната причина поради, която хетеросексуални мъже коментират тази статия и си губят времето и/или имат отношение по този проблем мисля, че всички тук знаем каква е.