До 50 дни съдът решава за имотите на царя в Кричим

Симеон и сестра му си искат Двореца, оборите и горите
25 май 2010 13:50,
92
До 50 дни съдът решава за имотите на царя в Кричим
Снимка: Булфото

До 50 дни Окръжният съд в Пловдив ще излезе с решение кой е собственикът на двореца „Кричим”, на прилежащите към него сгради и гори.

Dnes.bg припмня, че делото, заведено от Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария Луиза Хробок, се точи с години.

Те искат да си върнат 11 сгради и земи, като твърдят в иска си, че имуществото е принадлежало на фамилията, а не на държавата.

Още по темата

Според адвокатите на държавата обаче имотите са били собственост на интендантството.

На свой ред Саксобургготски и юристите му твърдят, че интендантството е орган на монархията.

До десет дни адвокатите на царската фамилия трябва да изготвят писмените си основания по иска, за да може магистратите да вземат крайното си решение.

Наследниците на цар Борис Трети предявяват претенции върху двореца и 371 дка селскостопанска земя около него.

Приетата в хода на процеса съдебнотехническа експертиза на имота показа, че селскостопанските земи от двореца "Кричим" са 260 декара, а горите – 111 декара.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 13 години
Константинов,никой не те смята за ***,просто яко си заблуден-този бозайник,довлечен до България,за да заграби имоти,които не са негови,и да си бие камшика след,не дай Боже,успешния край на кражбата,да се нарича монарх в република-те това е малоумие.
83
2
 
0
 
! Отговори
Константинов преди 13 години
ДА НЕ СЪМ ***, ЧЕ ДА ДА ПЛЮЯ ПО КОЙТО И ДА Е БЪЛГАРСКИ МОНАРХ!!
82
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега остава и това да му дадат на този крадец! Абе, защо направо не му подарим цяла България, а? То бива бива алчност, ама това неговото граница няма!
81
0
 
5
 
! Отговори
българче преди 13 години
"На свой ред Саксобургготски и юристите му твърдят, че интендантството е орган на монархията."Може да е орган,само че в БГ монархията отдавна не съществува-така че сори,царю пий една студена водица,а ако пак имаш пари може и студена бира.НАЗДРАВЕ!!!!!!!!!!!!
80
0
 
4
 
! Отговори
до 82 преди 13 години
а ти май си много *** !!
79
6
 
0
 
! Отговори
до всички преди 13 години
До всички писачи тук... Абе хора, вие нормални ли сте?? :) Вие сте тотално изтрещели - чада на телевизията и масовата манипулация :) Наистина не ви трябва Царя - Бойко Борисов ви е екстра! Боже, Боже и тоз народ щял да върви някъде си и да постига нещо....
78
0
 
7
 
! Отговори
анонимно преди 13 години
аз бях от тези които гласуваха за ндсв+царя......ууууууууууууууууууууууууууууузащо не ми е счупил тогава някой главата....дайте бе,хора да пребием царя с камъни!!!!!!!царя е гол?!на кого е цар??????какви нотариални актове????няма друга държава с цар ,който иска да си вземе"цаорските имоти"....дайте камъни!!!!!!
77
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
обърнете внимание на снимката: НА ЧОВЕКА В ДЯСНО! ЛЮБИМАТА СЕСТРИЧКА НА МОНИ! ТЯ Е ДВИГАТЕЛЯТ НА ТЕЗИ САГИ С ИМОТИТЕ! ПО ЛИЦЕТО Й ЛИЧИ ЧЕ Е ПРОКЛЕТА, ЗЛА, ОПЪРНИЧАВА И С ВОЛЯ! А ДЕДО МОНИ Е ПОСЛУЧНИЯТ СТАР ЧИЧКО, КОЙТО ПОСЛУШНО ИЗПЪЛНЯВА! НЯМА ДА МУ СЕ ВЪРНЕ НИКАКЪВ КРИЧИМ, НО Е КЪСНО ВЕЧЕ - ВЪРНАХА МУ ПРЕДОСТАТЪЧНО ОТ МНОГОСТРАДАЛНАТА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ!!!!!!!!!!!!! УВИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
76
0
 
3
 
! Отговори
Данчо преди 13 години
Недейте бе хора,не мой така!Той Симеончо не е таков чиляк,нищо не иска от своята родина!Той няма такава!Той от България крадне!НЯМА ЛИ КАМЪНИ ЗА ТОЯ ПРЪЧ,БЕЗЦВЕТЕН БЕЗРОДНИК?
75
0
 
2
 
! Отговори
pitane преди 13 години
Ако държавата отнеме 50% от земята, която си имал (парцел в границите на населено място) заради нова инфраструктура, то вярно ли е, че за да ти се възмезди по някакъв начин отнетото , трябва да водиш дела? И когато ти се казва, че разходите за делата многократно щели да превишат цената на отнетото, то автоматически те принуждават да се откажеш от претенции!? Това не е ли подобно на бандидските прийоми от зората на демокрацията при силовото застраховане? Има ли някой желаещ да се изкаже по случая
74
0
 
5
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Правителството да не си прави оглушки.БГ не е монархия а република!!В коя европейска държава са бив6ите наследници на царете са си върнали имотите.На тоя да му се вземе всичко което руското ла.... доган и той самия му се даде.ще сигнализираме нарушението в Брюксел ако Симеон не остави всичко което е купено от българския народ
73
0
 
6
 
! Отговори
&&& преди 13 години
В Франция всички къщи,имоти,гори и дворци на Наполеон,Анри 5,Луи 14 т.н. са конфискувани от държават.Как така тия ще си възстановяват всичко строено и закупено с парите на българския народ.Ами тоя трябва да знае че в Испания е както в ФР,какво се прави на луд
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО ВРЕМЕТО НА БАЩА МУ НЕ Е ИМАЛО ТЕРМИН "ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ",ЗА КАКВО ВЪОБЩЕ ИМА ПРЕТЕНЦИИ ТОЯ ДЪРТАК ?МНОГО МИ Е ИНТЕРЕСТНО ЗАЩО НЕ СИ ПЛАЩА ДАНЪЦИТЕ КАКТО НАС ?ТОЯ АКО ВЗЕМЕ ДА СИ ПЛАЩА ДАМЪЦИТЕ НА ТЕЯ ЗЕМИ,НЯМА ДА МУ СТИГНАТ МИЛИОНИТЕ.ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА ДЕТО СМЕ, ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ, НАПРАВО СТАНАХМЕ ГЕТО - ВСЕКИ ИДВА И СИ ВЗИМА.
71
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
дедо Мони да го изпратим на дедовия !
70
0
 
4
 
! Отговори
мами преди 13 години
Да, защото сме наррод *** да го избираме тоя за министър председател. Та той даже български не знаеше а ние го правим министър-председател.
69
0
 
8
 
! Отговори
нели преди 13 години
Какъв цар си бе, тоя даже на българин не прилича. Да върви от там от дето е дошал и да не се вясва повече тука, ***. Цар ми бил, на кого? А и да не пипа нищо българско.
68
1
 
6
 
! Отговори
филолилолог преди 13 години
Ей, журналята така и не се научиха, че България е република... тоя дрисък изобщо не е цар! А когато думата се използва като нарицателна, като прякор, се пише в кавички!
67
0
 
5
 
! Отговори
кухари саксофонски преди 13 години
Добре, че Беломорска Тракия е в Гърция, че иначе да сме я *** и нея! Не ми се и мисли, ако нашите мутри докопат гръцките острови какво ще става....
66
4
 
0
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ех тези ***, фактите а не вашата псевдо лишена от истинност преливаща от идеология история говорят, че имотите са си на царското семейство. Платени в златни франкове на бившите собственици български фамилии, чиито имоти дори османският султан е признавал. Както и да го въртите факт е, че е платено. Апропо вие вашите имоти заплатихте ли ги. така печално придобити след 1944?Ъъпроса и отговорите са риторични.
65
0
 
4
 
! Отговори
М преди 13 години
Имотът е строен с лични средства на цар Борис III. Лични?!?! И къде ги е заработил?

Спонсорирани публикации