10 бона, или царят и сестра му губят земите край Кричим

Парите са нужни, за да се задвижи исковата им молба
23 мар 2010 15:27,
64
10 бона, или царят и сестра му губят земите край Кричим
Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок. Снимка: Булфото

10 650 лева държавна такса трябва да внесат до седмица Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок, постанови Окръжният съд в Пловдив.

Сумата е необходима, за да се задвижи исковата молба по претенциите им за 371 декара земи край Кричим.

Магистратите подчертаха, че от 2007 година - началото на процеса, сумата е нараснала неколкократно.

Още по темата

Парите трябва да бъдат внесени до една седмица. В противен случай исковата молба на царските величия ще бъде оставена без уважение.

На заседанието съдът прие комплексна експертиза за оценка на незастроените земи и гори. Тя е в размер на 1 195 640 лева. Държавната такса е определена въз основа на тази експертиза.

"Очаквахме делото да приключи днес. Ще внесем таксата, искаме процесът да приключи възможно най-скоро", коментира пред Dnes.bg адвокатът на Сакскобурготски Ели Христова.

"Ако държавата загуби делото, както се очаква да стане, парите ще бъдат възстановени на Симеон и сестра му", допълни тя.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария-Луиза Хробок.Te ne sa aristokrati.Incesi,alchni,tapi,ne mozeshti da govorqt nito edin ezik.Te ne mogat da opravqt 8 veka semeistvoto si,shtql da ni opravi za 800 dni.Impotent komardziiski.Ed na dobra duma ne sam chul ili prochel v svetovnata presa za tezi plevelni izdanki.Kak car e toi?CARICA a sestra mu e princ
56
0
 
3
 
! Отговори
**** преди 14 години
Дано видим по скоро кучета да препикават гроба му на този дрът мошенник,а на гроба му да пише,за този лаком *** един дървен кръс.
55
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Моят дядо, който е участвал в балканската,междусъюзническата и първата световна войни казваше проклет да е Фердинанд и не ни разрешаваше да питаме или говорим за него. А ние докарахме внука му да оправя държавата и той ни обеща, че това ще стане за 800 дни, но уви нищо подобно не се случи. За 800 дни той правилно се ориентира какво може да плячкоса за себе си и фамилията си.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Моля да напишеш фамилия Кобурготски влизат ли в твоята категория бг фамилии?
53
0
 
6
 
! Отговори
Аман преди 14 години
Да каже сегашната власт, колко данъци плати Кобурга за тези години. За Врана, Царска Бистрица и всичко друго което ползваше, но не беше и не е негово.
52
0
 
6
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 14 години
Да спомням си много добре как Симеон каза, че няма да има претенции за имоти в собствената си държава, а какво всъщност става? Имам чувството, че Кобурготите си мислят, че цялата държава е тяхна и ще предявят претенции за нея, като че ли дядо им Фердинанд я е създал.За съжаление обаче по негова вина България е претърпяла огромни поражения и загуби и затова наследниците на Фердинанд не трябва да получават нищо, защото всичко е правено от бедния български народ.Симеон излъга цял един народ.
51
0
 
12
 
! Отговори
симеончоооо ВЪН преди 14 години
този слабоумник симеон сакскобургготски, баща му симеон, дядо му фердинант и цялата му мизерна, гнусна и марзелива рода - вън от пределите на РБългария. ние българите сме имали велики владетели, но управлението на изброената по-горе фамилия е еден от срамните моменти в историята на българия. мен лично ме е срам от това, че въпросните търтей са управлявали родината ми, крали са я, унищожили са я и сега продължават. последният управляващ симеон е долен, гаден измамник, който профука всичко...
50
4
 
4
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Средствата са лични и имотите са закупени от бг фамилии, платено е в златни франкове. Платено е ***, не като при вас имоти придобити, чрез престъпления!
49
0
 
9
 
! Отговори
**** преди 14 години
ЕЙ хора,представете си,ако на този дядо му беше царувал в русия,сигурно сега щеше да има претенции за цялата тайга,и половин русия подарена му от руското население,за това разбирам защо са ги истрепали на времето руснаците,тяхните царски родове,защото сега щяха да разпродават русия на части, и да богатеят на чужд гръб,както този дрът *** иска да богатее от българия и българския народ.
48
0
 
19
 
! Отговори
хехе преди 14 години
Да си спомним усмивки от старите ленти и по точно интервюто му с Кеворк Кеворкян. Когато го питаше има ли претенции за имоти в БГ? И блестящата реплика на Мони: "Как? Аз? Неее! Никога" :).
47
0
 
13
 
! Отговори
преди 14 години
Гладни и алчни кобургчета - дядото, без наследство, дошъл гол като пушка, грабил докато можел заедно с брата, бащата, същия, грабил земи и моти, а това синче, след като проигра всичко от тях, и повече не може да продава оръжие, се впи като въшка в страната.
46
1
 
1
 
! Отговори
... преди 14 години
VMESTO PROKURATURATA DA VKARA PRESTAPNIZITE V ZATVORITE, TQ SE ZAELA DA OSPORVA ZEMITE NA ZARQ ????? SRAMOTA. PITAM SE KAKVI SA TEZI XORA KOITO PREDSTAVLQVAT ZAKONA V BALGARIQ ? MAI SA MAFIOTI.....SMENETE GI SAS SAVESTNI XORA.
45
0
 
3
 
! Отговори
kire преди 14 години
Sirotata-bedniacite na maika Balgaria i neinia prost narodec!!!
44
1
 
1
 
! Отговори
desso преди 14 години
Относно Сименон мисля,че спор няма. Крадец е и това е факт. За Борис наистина можем да поспорим с факти. Ако извадиш едно действие от контекста на глабалната външна и вътрешна политическа и икономическа обстановка, смисъла му може много да се различава от това което е в действителност. Но тук не му е мястото за такъв спор.
43
1
 
9
 
! Отговори
PCФСР преди 14 години
desso , глей си работата. Фемилито Изтърсаккобургготски е било и още е напаст за тая страна. И не ми хвали Борис 3-ти, що смъртни присъди е издал на БЪЛГАРИ - сигурно си прочел, ама си траеш. На тоя мадридски крадец трябва да му се вземе всичко, и паспорта даже, и после да се натири навън без право на завръщане.
42
0
 
3
 
! Отговори
x преди 14 години
koiato rezidencia ia podarjame nie danakoplatcite 70 godini i sega ia tarsi ,notezi imoti sa na balgaria a ne na caria ,diadomu da nee doshal s imoti ot germania.
41
1
 
2
 
! Отговори
desso преди 14 години
От 12 години се занимавам с история на България. Прочел съм исторически материали писани и от русофили и от русофоби, и от комунисти и от "неутрални" и от професионални историци, както и материали писани от чуждестранни историци. Отдели малко време и ти да се ограмотиш и съм сигурен, че сам ще изтриеш коментара си. А Ал. Стамболийски може да си му фен само ако си отявлен комунист-тиранин. Всеки знае за терора през неговото управление и за пълните с политически нему врагове затвори:)))
40
0
 
10
 
! Отговори
монархист преди 14 години
историята му даде невероятния шанс да запише името си навеки,той избра да вземе няколко милиона и да бъде презрян от цял един народ!ЖАЛЪК И ДОЛЕН ЧОВЕК ОБРЕЧЕН НА ЗАБВЕНИЕ!
39
1
 
4
 
! Отговори
гого преди 14 години
до 40. Какъвто е мадридския крадец симеон , такъв е и баща му такъв е и дядо му. Корена им е мръсен . От тяхаир никой не е видял . За твое сведение Борис е заграби састоянието на Ал Стамболйски . В торба съму занесли главата.
38
0
 
5
 
! Отговори
Рънърса преди 14 години
Ветрец да духне пак ДПС ще са ви виновни на вас ... тиии ... калпавия народ

Спонсорирани публикации