До 50 дни съдът решава за имотите на царя в Кричим

Симеон и сестра му си искат Двореца, оборите и горите
25 май 2010 13:50,
92
До 50 дни съдът решава за имотите на царя в Кричим
Снимка: Булфото

До 50 дни Окръжният съд в Пловдив ще излезе с решение кой е собственикът на двореца „Кричим”, на прилежащите към него сгради и гори.

Dnes.bg припмня, че делото, заведено от Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария Луиза Хробок, се точи с години.

Те искат да си върнат 11 сгради и земи, като твърдят в иска си, че имуществото е принадлежало на фамилията, а не на държавата.

Още по темата

Според адвокатите на държавата обаче имотите са били собственост на интендантството.

На свой ред Саксобургготски и юристите му твърдят, че интендантството е орган на монархията.

До десет дни адвокатите на царската фамилия трябва да изготвят писмените си основания по иска, за да може магистратите да вземат крайното си решение.

Наследниците на цар Борис Трети предявяват претенции върху двореца и 371 дка селскостопанска земя около него.

Приетата в хода на процеса съдебнотехническа експертиза на имота показа, че селскостопанските земи от двореца "Кричим" са 260 декара, а горите – 111 декара.

Царското семейство вече обяви, че разполага с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 г.

В документа е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява доста скромна резиденция на царското семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
27
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Имам един имот и имущество под формата на сопа.Мисля да я подаря неколкократно по гърбината на този лакей и измамник.Ще му смъкна кожуха докато го отпращам на границата с пожелание никога той и неговата продажна фамилия да не се връщат обратно!!!
3
1
 
21
 
! Отговори
Amenhotep преди 13 години
Щом в един текст ги има двете думи "Съд" и "Кобургготски" (или който и да е друг мошенник, изедник или измамник), значи се очаква СЪДЪТ ДА ПРИСЪДИ ИМОТИТЕ НА МОШЕННИКА! Симо, мадридски мошеннико, взимай си имотите, изоравай земята и я товари на влакове, взимай си дворците, ако искаш и Мусала изкопай и я натовари на влакове (горите си вече ги изсече и ги извози за Гърция) И СИ МАХАЙ КРАДЛИВАТА ЛИЧНОСТ ОТ БЪЛГАРИЯ !
2
0
 
15
 
! Отговори
kaka goshu преди 13 години
Alchnosta v daden chovek krai nqma .. ;p
1
0
 
31
 
! Отговори
ined преди 13 години
Да *** наглите типове, тея наяждане нямат. После ще искат връщането на всичко дето има в името си дворец или царско/а (включително и бурканите с царска трушия).

Спонсорирани публикации